Kekkonen – Kekkonen – Kekkonen (kirja)

Valtiotieteiden tohtori ja dosentti Mikko Uola on kirjoittanut kirjan Unelma kommunistisesta Suomesta 1944-1953. Kirjassa on 901 tarkkaa lähdeviitettä. Kyseessä on tutkimus kommunistien törkeästä toiminnasta Venäjän hyväksi ja Suomea vastaan. Kirjassa törmätään lukemattomia kertoja tosiasiaan, että Urho Kekkonen toimi Venäjän ja kommunistien hyväksi – Suomea, demokratiaa ja oikeusvaltiota vastaan – suorastaan rikollisesti.

Teen joitakin suoria lainauksia kirjasta antaen tarkat lähdeviitteet. Suosittelen kirjaa omille lukijoilleni, vaikka kuvittelisitte tuntevanne Suomen historian hyvin, niin tässä kirjassa tulee uutta faktaa.

”Vasemmistoministerit kannattivat [kommunistisen sisäministeri – jp] Leinon esitystä, ja erityisesti kommunisteja järjestelmällisesti myötäillyt Kekkonen oli sitä mieltä, että kaksi kommunistia sopii hyvin Valpon palvelukseen etenkin, kun sotarikosasiaa ei ollut Kekkosen mielestä hoidettu valtion edun vaatimalla tavalla.”[i]

”Urho Kekkosella oli kommunistien luonnollisesti kannattama ehdotus myös elinkeinoelämän henkilöistä, joiden olisi poliittisista syistä väistyttävä paikaltaan. Kekkosen puhdistusehdotuksen kärjessä olivat Pohjoismaiden Yhdyspankin pääjohtaja Rainer von Fieandt, Rosenlew-yhtiön johtaja Rafael von Frenckell, Kansallispankin pääjohtajan apulainen Eero Ilves ja Arabian posliinitehtaan toimitusjohtaja Carl-Gustav Herlitz. Olisi laadittava listat niistä, joiden olisi erottava, saneli Kekkonen Paasikiven luona heinäkuussa 1945 Kultarannassa”.[ii]

”Päämajan asekätkentä alkoi paljastua - - . Silloista Suomen hallitusta ei tarvinnut asiassa enemmälti patistella. Hajavarastoinnissa mukana olleita alettiin ottaa kiinni, ja hallituksessa ruvettiin oikeusministeri Kekkosen käskystä valmistelemaan erityistä takautuvaa lakia operaatioon osallistuneiden rankaisemiseksi.”[iii] Siis Kekkosen käskystä länsimaisen oikeusjärjestyksen vastainen, rikollinen, laki.

”Esimerkiksi silloinen oikeusministeri Kekkonen piti 5.10.1945 radiopuheen, jossa hän tuomitsi jyrkästi asekätkennän vaarallisena seikkailuna ja piti sitä suurimpana onnettomuutena koko maalle. Samalla Kekkonen lupasi asekätkennän johtajille ankaria rangaistuksia, vaikka tuomiovallan tai edes lainsäädäntövallan ei pitänyt tuolloinkaan kuulua oikeusministerille.”[iv] Asekätkentä pelasti Suomen Venäjän miehitykseltä.

Punaisen Valpon lakkautuksen jälkeen ”Suojelupoliisia puoluepolitisoitiin vasta syvimmän suomettumisen aikana vuonna 1972, kun silloinen presidentti Urho Kekkonen noudatti Yrjö Leinon [SKP – jp] esimerkkiä ja muutatti asetuksella Supon päällikön pätevyysvaatimuksia saadakseen paikalle oman puoluepoliittisen ehdokkaansa, kepun K-linjaa edustaneen Arvo Pentin. Siitä lähtien Suposta tuli Kekkosen poliisi".[v]

Kekkonen oli Venäjän suosikki. ”Huolimatta määrätietoisesta nöyristelystä kesti pitkään ennen kuin Kekkonen saavutti haluamansa [Venäjän – jp] luottamuksen. Tosin jo joulukuussa 1944 Kekkosen NKGB-kontakti Jelisei Jelisejev vakuutti Kekkoselle Neuvostoliiton pitävän tätä «poliitikkona N:o 1» Suomessa. Samoihin aikoihin Hella Vuolijoki [kommunisti – jp] oli ehdottanut Kekkosta pääministeriksi sillä perusteella, että Kekkonen tottelee kommunisteja ja venäläisiä.”[vi][i] Mikko Uola, Unelma kommunistisesta Suomesta, 2013, sivu 83

[ii] Mikko Uola, Unelma kommunistisesta Suomesta, 2013, sivu 113

[iii] Mikko Uola, Unelma kommunistisesta Suomesta, 2013, sivu 130

[iv] Mikko Uola, Unelma kommunistisesta Suomesta, 2013, sivu 133

[v] Mikko Uola, Unelma kommunistisesta Suomesta, 2013, sivu 350

[vi] Mikko Uola, Unelma kommunistisesta Suomesta, 2013, sivu 376

Katselukerrat: 132

Juha Porola kommentoi_ 10. tammikuu 2017 19:36

Lukematon kirja minulle. Pitänee käydä kirjastossa... juuri kyllä tulin ja hain lainaa kirjan : Kaarlo Hänninen: Kiveliön karkurit. Se kertoo venäläisiltä karanneista saksalais sotavankien seikkailuista Lapin erämaissa. Kirjoitettu 1923

Mikähän sai Kekkosen kääntymään kommunistien hännystelijäksi heti sodan jälkeen? Vissiin vainusi että  saisi omaan uraansa nostetta...  aika moni muukin oli aulis palvelemaan entistä vihollista ja alkamaan petturiksi.

Juhani Putkinen kommentoi_ 10. tammikuu 2017 19:44

En tiedä Kekkosen motiiveista, mutta kommunistien avulla hän raivasi poliittisia kilpailijoitaan pois tieltään valtaan - ja Venäjän avulla pääsi valtaan.

Siinä olisi tutkittavaa - mutta puolueettomat tutkijat eivät pääse Kekkosen arkistoon.

Juhani Putkinen kommentoi_ 10. tammikuu 2017 21:19

Valtiotieteen tohtori Mikko Uola muuten pyysi tutkimuslupaa Suopon arkistoihin myös vuotta 1953 uudempiin materiaaleihin, mutta jostakin kummallisesta syystä tutkimuslupaa ei annettu.

Se on suunnilleen sama asia kuin, että Venäjän arkistoihin ei pääse puolueettomat tutkijat edes vuoden 1941 osalta. Joillakin tahoilla on edelleen jotakin salattavaa.

Juhani Putkinen kommentoi_ 10. tammikuu 2017 21:26

Ne alkuperäisessä blogikirjoituksessani mainitut "kaksi kommunistia" olivat juuri ne rikolliset tyypit, jotka puhdistivat Suomen turvallisuuspoliisin kaikista isänmaallisista henkilöistä ja palkkasivat tilalle raskaista rikoksista tuomittuja kommunisteja.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot