Kaikki henkilöautot kulkevat 50 vuoden päästä sähköllä, jos ja kun on uskominen VTT:n professorin ennusteeseen

"Suomen henkilöautot kulkevat 50 vuoden päästä sähköllä, uskoo tutkimusprofessori Nils-Olof Nylund Teknologian tutkimuskeskus VTT:stä. Tuolloin vain raskaat kuorma-autot käyttäisivät uusiutuvaa dieseliä ja biokaasua.

Nylund ei pidä täysin epärealistisena hallituksen tavoitetta, jonka mukaan Suomessa olisi 13 vuoden päästä jo 250 000 sähköautoa. Tavoite sisältyy hallituksen energia- ja ilmastostrategiaan, jonka tarkoituksena on vähentää muun muassa liikenteen päästöjä.

Lisääntynyt sähkön tarve vastaisi noin kymmentä prosenttia koko nykyisestä sähkönkulutuksesta. Nylundin mukaan edes siinä vaiheessa voimalaitoksia ei välttämättä tarvittaisi lisää, sillä erilaisilla älykkäillä järjestelmillä lataus voidaan ajoittaa hetkiin, kun sähkön kysyntä on alhaista.

Sähköautojen akuilla ja sähköautoverkostolla voidaan jopa tasata sähkönjakelun kysyntäpiikkejä."

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/vttn-professori-ennustaa-kaikki-hen...

Ajatuksia herättää, että valtiolla on sähköautoistumisen vauhdittamiseksi käytössään lainsäädäntöön liittyviä keinoja tai vero- ja avustusratkaisuja.

PS. Kyllä vanhankin kulkuneuvon saa kulkemaan sähköllä. http://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/pihalla-maanneesta-romu...

Hyvätuulisia aikoja!

Katselukerrat: 495

al1947 kommentoi_ 18. huhtikuu 2017 08:24

Kukapa olisi uskonut 50 vuotta sitten, että kaikissa autoissa on tietokone(ita), kun 60-luvulla autojen "elektroniikka" oli vielä tällä tasolla 

Kuvahaun tulos haulle virranjakaja

Mika Helasvuo kommentoi_ 18. huhtikuu 2017 08:28

Niin jos ja kun ennustukset pitävät paikkaansa, mutta pitävätkö ne?

2010 Aalto yliopiston selvityksen mukaan maatuulivoima olisi kannattavaa 2015 mennessä, ennustus ei liene osunut edes kovin lähelle?

Mihin kaikki biokaasu jne. autot, joita nyt kehitetään katoavat?

Onko tosiaan niin, että markkinoiden kannalta järkevä ratkaisu on yhden ainoan vaihtoehton olemassaolo?

Aika näyttää, vaan ei kovinkaan monelle tällä hetkellä foorumille osallistuvalle.

al1947 kommentoi_ 18. huhtikuu 2017 08:39

"Aika näyttää, vaan ei kovinkaan monelle tällä hetkellä foorumille osallistuvalle."

Juuri noin! Pahin änkyräsukupolvi ei enää autoile 50 vuoden kuluttua. Remmissä uudet sukupolvet ja uudet ennakkoluulottomuuden tuulet puhaltavat silloin.

Timo Lennart kommentoi_ 18. huhtikuu 2017 08:48

Itse ajattelin ostaa sähköavusteisen polkupyörän.

Teho Paketti kommentoi_ 18. huhtikuu 2017 08:52

Pyh sanon minä. Pyh.....

al1947 kommentoi_ 18. huhtikuu 2017 09:08

Sähköavusteinen polkupyörä ei ole huono valinta.

Kalle kommentoi_ 18. huhtikuu 2017 09:14

Aloitan nyt toista kesää täysin aurinkosähkön varassa kalastusveneelläni. Autoni asunto-osassa olevat aurinkosähkölaitteistot ovat jo toiminee ihan kiitettävästi kaksi vuotta. Siis auringosta saatua sähköä: verkkovirtaa en ole käyttänyt.

Mika Helasvuo kommentoi_ 18. huhtikuu 2017 09:14

Äitee hankki itselleen sähköavusteisen kolmipyörän (Monark) kun tasapainon kanssa on ajoin ongelmia. Takana iso kuljetuskori kauppareissua ja miksei muutakin varten. Erittäin tyytyväinen on ollut ja lähialueen riennoissa / ystävillä käyminen / ulkoilu on itsenäistä.

Järvensivun tietäjä kommentoi_ 18. huhtikuu 2017 09:36

Aurinkovoima Suomessa on, kuten Kalervokin tuossa edellä todistaa, pelkkää huvivoimaa. Tätähän ei kukaan kai ole kieltänytkään. Olisi huvittavaa, ellei olisi samalla niin pelottavaa, että joku kuvittelee siitä olevan myös vakavasti otettavaksi energialähteeksi Suomessa. 

al1947 kommentoi_ 18. huhtikuu 2017 09:49

Järvensivun tietäjällä on joitakin aukkoja tiedoissa.

"Esimerkiksi Etelä-Suomessa aurinkovoimaa on tarjolla saman verran kuin Pohjois-Saksassa, jossa auringolla tuotettu sähkö on jo varteenotettava uusiutuvan energian muoto. Auringon säteily on Suomessa yhtä tehokasta kuin Saksassa, jossa jo yli 5 % sähköntuotannosta katetaan aurinkosähköllä. Aurinkopaneelien hyötysuhde kasvaa viileässä ilmassa. Eli se mikä osittain Suomessa vähemmällä auringonsäteilyllä hävitään, voitetaan paremmalla hyötysuhteella."

http://www.arevasolar.fi/fi/aurinkosahko

PS. Aurinkosähkö ei ole varsinaisesti tämän blogin aihe.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot