Jussi Lähde: Pettikö roolipelaaminen Leijonien kultajuhlissa?

alkuruoka:

Ilonpilaajana pidetään ihmistä, joka esittää väärällä hetkellä joko väärän tai oikean kysymyksen. Esitänpä kuitenkin. Kysymykseni kuuluu, kenen tehtäviin kuuluu huolehtia siitä, että MM-kultaa voittaneet jääkiekkoilijat ja heidän valmennustiiminsä jäsenet esiintyvät julkisuudessa siten, että kiekkoilusta innostuneet lapset voivat pitää heitä esikuvanaan?

pääruoka:

Suomen jääkiekkomaajoukkueella oli eilen mahdollisuus juopua kansansuosiosta. Kansansuosio saa mennä päähän, niin harvakseltaan sitä päästään kultamitalit kaulassa juhlimaan. Kansansuosio ei kuitenkaan mene polviin eikä häiritse artikulaatiota. 

Suomen jääkiekkomaajoukkueella on kaikki oikeus nostella voitonmaljoja saavutuksensa kunniaksi ja juoda nuo tuutingit viimeiseen pisaraan asti. Siihen on aikansa ja paikkansa. Tuo aika ja paikka ei ollut eilen YLE:n televisioimassa kansanjuhlassa. Moista toimintaa varten Suomeen on rakennettu satojatuhansia mökkejä ja saunoja syrjäisten metsäpolkujen päähän.

Tuntuu, että maajoukkueelta oli jäänyt yksi asia harjoittelematta, voittamisen erikoistilanteet. "Olen menossa samalle lavalle tasavallan presidentin kanssa, no huitaistaanpa vielä yksi huiviin". Kenen tehtävänä oli huolehtia siitä, että joukkue kokonaisuudessaan on esittelykelpoinen niin tasavallan presidentille kuin televisiota katsoville kouluikäisille lapsille?

Jos vastaus on "se on jokaisen omalla vastuulla" vastaus on huono. Huomasimme jokainen television ääressä, ettei se toimi.  Jos vastaus on se, että "emme tulleet ajatelleeksi asiaa" joku ei ole hoitanut hommiaan. Jos vastaus on "ei sen väliä" olemme katastrofin äärellä. Joku saattaisi myös kysyä pitkiö YLE:n näyttää tilanne sellaisena kuin se oli. YLE:llä ei oikein ollut vaihtoehtoja. 

Nyt kävi hetkin niin kuin ei saisi käydä. Yleensä sen jälkeen käydään keskustelu. Olisi ollut hyvä, jos tuo keskustelu olisi käyty etukäteen.

jälkiruoka:

Huomioitavaa oli se, että voimallisimmin tillintallin eivät tuntuneet suinkaan olevan pelaajat vaan aitiossa kisat taistellut väki. Parhaiten voittamisen tuntuivat kestävän NHL-kokemusta omaavat pelaajat. Ilmeisesti siellä on ehditty harjoitella myös voittamista.

 

Katselukerrat: 918

Tapio Holappa kommentoi_ 17. toukokuu 2011 13:09

Hyvä JUSSI! Samaa olen itsekin pohtinut. Taisi mennä pelikirja sekaisin, kuppi nurin ja kannu kuhmuille. Mutta missä luurasi joukkueenjohtaja JUTI? Ei häntä näkynyt johtamassa ja vaalimassa joukkojaan bussissa, eikä torilla.

Mauton on myös netissä leviävä video maalivahtivalmentajasta, joka kompastui kotimaan kamaralle. Liekö myös laitonta, ainakin ilkeämielistä, lisätä tuohon Anzan alkuperäisyhteydessä oiva selostus.

Muuten olen sitä mieltä, että Keskustorin suihkulähteen rikkojat pitäisi saattaa vastuuseen ja myös sakottaa julkisella paikalla hulinoimisesta. Ei ollut hEPPUJEN käytös NORMAALIA

Kyuu Eturautti kommentoi_ 17. toukokuu 2011 13:16
En nyt halua olla pahanilmanlintu, mutta eiköhän huumeet ja alkoholi ole aina olleet yhteydessä vahvasti tähän lajiin ja sen harrastamiseen. Tuskinpa tämänpäiväinen muutti mitään mielikuvia aiheesta suuntaan tai toiseen.

En ole valmis sen isommin paheksumaan eilisestä yksittäistapauksena, mutta olen valmis aivan yleisesti antamaan vihjeeksi että juhlaryypiskelyn voi lykätä hieman myöhemmäksi. Tapahtumanjärjestäjien parissa on tullut jo tavaksi pitää "lopettajaiset" vasta pari viikkoa tapahtuman jälkeen. Näin huolehdimme siitä, että tapahtuman jälkeisenä päivänä on vielä väki kunnossa tekemään purku- ja siivoustöitä.

Voin taata, luvata ja alleviivata, että se tunnelma ei ole yhtään latistuneempi myöhemmässäkään tapahtumassa.
al1947 kommentoi_ 17. toukokuu 2011 13:20

Jossakin väitettiin, että joukkueenjohtaja Timo Jutila olisi ollut mukana vielä avoautoajelulla. Mihin mies katosi lavan takaa? Ehkäpä ihmisvilinään?

Harri Haavisto kommentoi_ 17. toukokuu 2011 13:44
Hyvä, Jussi, että joku kiinnittää tähän asiaan huomiota. Toisaalta suomalaiset löytävät aina hyvän syyn ryypätä, oli se sitten karvas tappio tai ylväs voitto. Onko suomalainen kuitenkin parhaimmillaan alistettuna ja maahanpainettuna kuin voittajana? Olemmeko niin tottuneet tappioihin, että voiton tullessa sen kanssa ei osata elää?
Timo Lennart kommentoi_ 17. toukokuu 2011 13:54
Ei ne jellonat mielestäni mitenkään epäkorrektisti käyttäytyneet siellä lavalla. Aitoa iloa. Muutama tosin oli vähän hönössä. Esim. tämä nuorimies Granlund antoi fiksuja lausuntoja medialle tullessaan linja-autosta. Ruuvataan sitten lamputkin katosta ja kyhjötetään pimeässä nurkassa, jos mistään ei saa iloita....piste
Heikki Luoto kommentoi_ 17. toukokuu 2011 14:12

 

“Joku saattaisi myös kysyä pitkiö YLE:n näyttää tilanne sellaisena kuin se oli. YLE:llä ei oikein ollut vaihtoehtoja.”

Laki Yleisradiosta sanoo, että sen keskeisiin tehtäviin kuuluu monikulttuurisuuden edistäminen. Monikulttuurin edistämisellä pyritään murentamaan kansallista kulttuuria, sillä tavoitteena on monikulttuuristen osavaltioiden Eurooppa, ei kulttuurillisesti yhtenäisten kansallisvaltioden muodostama Eurooppa.

YLE:n politiikka käytännön tasolla näkyy esimerkiksi siten, että kansallista hyvänolon tunnetta nostavaa maailmanmestaruutta juhlivan suomalaisen jääkiekkoilijan heikosta kunnosta tehdään julkinen oikein ajan kanssa. Toisaalta YLE jättää kertomatta monikulttuurin varjopuolista, jättäen esimerkiksi tarkentamatta ketä ovat ranskalaisissa lähiöissä mellakoivat “nuoret”.

 

Tsaimai kommentoi_ 17. toukokuu 2011 14:23

Olihan se kännissä örveltäminen aika ikävää katsottavaa. 

On kuitenkin muistettava, että nykynuorille kännääminen on niin normaali tapa viettää vapaa-aikaa, että he tuskin maailmanmestareiden perskännistäkään pahastuvat.

Me vanhemmat pierut tietenkin kitistään ja moralisoidaan, mutta olisiko tässä kyseessä sukupolvien välinen ero arvomaailmoissa.

En minä  ole lainkaan yllättynyt. Jos olisivat selvinpäin olleet, niin se jo olisikin ollut uutisoinnin paikka.

Noin se vaan nykyään näyttää menevän. Valitettavasti.

 

Heikki Kähkönen kommentoi_ 17. toukokuu 2011 14:31

Törttöily lentokentällä, sössöttäminen tv-haastatteluissa ja tasavallan presidentin likistely kännissä eivät enää käy hyvästä huumorista ja hauskasta fiiliksestä.
   Jääkiekkoliiton omissa tavoitteissa puhutaan paljon tapakasvatuksesta ja vastuullisesta päihdevalistuksesta. On pakko sanoa, että nythän tuota tuli materiaalia oikein maajoukkueen johtoportaasta asti junioriseurojen kansioihin ja koulutustilaisuuksiiin. Liiton johto on tästä sotukusta ja sähläyksestä ensisijaisessa vastuussa. Vastuu on aivan jotakin muuta kuin holtittomuus.
   Teen töitä alkoholielinkeinojen parissa, ja vastustan tiukkoja rajoituksia ja verojen korottamista. Eilen alkoi tuntua, että meidän muutenkin niin äänekäs raittiusväki sai itselleen täydelliset työkalut mietojen juomien, eritysesti oluen, saatavuuden rajoittamiseksi sekä niiden mainonnan kieltämiseksi.
   Maajoukkueen johtaja Timo Jutila ja maailivahtivalmentaja Pasi Nurminen ovat ymmärtääkseni työsuhteessa jääkiekkoliittoon. Normityöpaikassa kännissä törttöily työaikana johtaisi varoitukseen, ja samalla otettaisiin käyttöön hoitoonohjauksen ensimmäinen vaihe.
   Ja lopuksi lentokoneseikkailua katsellessa vieläpä juolahti mieleeni, että Nurmisen kunnolla varustettua ihmistä ei saisi päästää turvallisuussyiden vuoksi koneeseen lainkaan. Pienemmästäkin on lentokoneita käännytetty takaisin ja tehty välilaskuja.

Tapio Holappa kommentoi_ 17. toukokuu 2011 14:40

Timo, tottavie on epäkorrektia, kun joku huuruinen NHL-pakki halailee aloitteellisesti kunnioitettua rouva Presidenttiämme, kuin hempukkaa. Sensijaan keltanokka Granlund osoitti taitavansa ilmaveivin lisäksi myös gentlemannin tavat jubileumin hetkellä!

Pidä lampussasi valo ja anna säteillä!

Timo Lennart kommentoi_ 17. toukokuu 2011 14:51
Halonen on sen verran kansannainen, jotta tuskin pahastui. Itse muuten juhlistin kultaa syömällä hyvin, jonka jälkeen otin pari lasillista laadukasta konjakkia juhlamokan kera.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot