Jussi Halla-aho kulkee omaa tietään (My way)

Nyt jo edesmennyt amerikkalainen viihteen megatähti Frank Sinatra teki laulusta My Way tunnetun kaikkialla maailmassa.

Laulu kertoo, kuinka jokainen voi valita oman tiensä kulkea läpi elämänsä.

Jussi Halla-aho on oman tiensä kulkija. Eilen hän ilmoitti, että jos tulee valituksi persujen puheenjohtajaksi, hän ei ole kiinnostunut ministerin paikasta, vaan hän jatkaisi EU-parlamentaarikkona. Jussi ei siis ole hallituskipeä, kuten Timo Soini ja hänen opetuslapsensa mm. Sampo Terho, joka on Halla-ahon päävastustaja puheenjohtajataistossa.

Sampo Terho kiirehti Halla-ahon ilmoituksen jälkeen sanomaan, että puheenjohtajan paikka on Suomessa.

Kas kun Terho ei ole hokannut, että nykyinen puheenjohtaja on ulkoministerinä matkoilla ulkomailla n. 200 päivää vuodessa, ei siis Suomessa.

EU-parlamentaarikolla on korkeintaan 100 päivää vuodessa, jolloin olisi oltava Brysselissä tai Strasbourissa, mutta ei aina välttämättä. Riippuu asioista, joita parlamentti käsittelee. Sitäpaitsi on eri asia olla ulkomailla kolmen tunnin lentomatkan päässä tai jossain toisella puolen maapalloa, josta lentomatkat Suomeen kestää jopa 12 tuntia.

Jussi Halla-aho kertoi eilen myös, että hän tulee jatkamaan johdonmukaisesti kulkuaan omalla tiellään siten, että hän pyrkii saamaan Suomen eroon eurosta ja koko EU:sta Englannin tapaan.

Varsinkin ero eurosta on Suomelle aivan ykköskysymys. Suomi vietiin EMU:un (Euroopan rahaliittoon) pienen klikin päätöksellä, jota johti Paavo Lipponen (sdp). Monien mielestä se tapahtui perustuslakia rikkoen.

Euro on Suomen monien viime vuosien talousahdingon suurin syllinen. Talousvaikeuksiamme ei ole voitu korjata kikyillä tai millään muullakaan tavalla.  Ainoa oikea ratakaisu on ero eurosta.

Kun Jussi Halla-aho ilmoittaa työskentelevänsä euroeron puolesta, hän tekee suuren palveluksen isänmaallemme ja sen kansalle. Parhaiten sitä työtä voi tehdä itse "pääkallon paikalla" eli EU:n parlamentaarikkona.

Suomen herrat ja jotkut rouvatkin ovat nyt lyöneet päitään seiniin monta vuotta. Maan asiat eivät ole tänään paremmin, kuin viisi vuotta sitten, päinvastoin ne ovat huonommin. Samaan aikaan kansaa on kuritettu jatkuvilla säästötalkoilla ja kansalaisten elintaso vain laskee.

Kun nyt parrasvaloihin astuu mies, joka aikoo tehdä sen, mikä olisi ollut tehtävä jo aikoja sitten eli ero eurosta, niin sitä miestä on kannatettava. Hän ajattelee toisin, kuin nykypäättäjät. Hän kulkee omaa tietään ja toivottavasti onnistuu pyrkimyksissään.

Katselukerrat: 116

Risto Juhani Koivula kommentoi_ 15. maaliskuu 2017 07:14

Tämä tarkoittaa, että Halla-aho ei ole haasteessaan tosissaan.

Kannattaa myös muistaa, että pojat ovat vanhat hyvät kaverit: Halla-aho "järjesti" Terhon europarlamenttiin "testamenttamalla" hänelle keräämänsä uuden puolueen kannattajakortit ja kannatuksen ja jäämällä itse pois vaaleista.
Terho on kyllä ollut parempi meppi kuin silloiset taivaanmerkit antoivat aihetta odottaa: hän oli mm. Bilderbergin ("Apumatti" Apunen) "oma ehdokas".


Todellista kilpailua, ja mahdollinen "Rumppi" voisi tulla naisehdokkaiden taholta...

Kalle kommentoi_ 15. maaliskuu 2017 07:39

           

Kyllä minä näen Halla-ahon tarkoitusperät myöskin hieman toisin. Ei halua lähteä "keväisille heikoille jäille", voivat housut kastua. Varmempaa on hyväpalkkainen ja vähätöinen mepin paikka Brysselissä kuin epävarma ministerinpaikka tai vaalitappio (pj-vaali + kuntavaalit). Parempi pyy pivossa kuin...

Heikki Karjalainen kommentoi_ 15. maaliskuu 2017 08:37

"My Way" on liian kaunis kappale puhuttaessa Halla-Ahosta.

Seppo Muurinen kommentoi_ 15. maaliskuu 2017 11:07

Halla-ahoiaisuus on nyt todellisessa testitilassa - koko kansalle - kuin myös mahdollisuuskin... selventääkö vaiko eroittaa myös omiaan jos jakolinja puolueessa on "tyrmäävä" !

Eräänlaista " My Wayta " mutta monikossa puoltavienkin kannalta katsoen.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 15. maaliskuu 2017 11:44

Halla-aho on kieltämättä hyvin eri luokan poliitikko. En arvosta useita hänen mielipiteitään, mutta väkisinkin nostan hattua hänen kylmän analyyttiselle asenteelle. Asiat sanotaan suoraan, selkeästi ja numeroiden kera.

Meillä on saamattomia tunteilijoita eduskunta täynnä. Sopii siellä pari kyynistä tekijääkin olla. Kuten journalistit ovat muistuttaneet, aikanaan semmoisia löytyi myös vasemmalta puolen kenttää.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot