Jussi Halla-aho jallittaa toimittajia taitavasti

Eilen ehtoona oli Ruben Stillerin luoma mielenkiintoinen mediakriittinen ohjelma Pressiklubi Ylen kanavalla, joka ei enään ole entisensä. Tunnetuista syistä Ruben pani rukkaset naulaan ja pensselit santaan.

Eilinen juontaja oli kyllä ihan hyvä, hän kun ei paljoa puuttunut vieraiden keskusteluun aiheesta Jussi Halla-aho. Paikalla oli pari kokenutta Hesarin toimittajaa ja yksi akka, joka pulisi mitä pulisi.

Ne Hesarin toimittajat suhtautuivat Halla-ahoon poikkeuksellisen myönteisesti, vaikka Halla-aho onkin myös mediasuhteissaan oman tiensä kulkija.

Halla-aho haluaa viestittää sanomaansa suoraan kohderyhmälleen ilman, että siinä on toimittajia välissä. Halla-ahon mielestä ja kokemuksesta toimittajat vain vääristävät hänen sanomisiaan ja siten hänen viestinsä saa koomisiakin piirteitä. Hesarin konkaritoimittajat hyväksyivät asian, kun se on pikku pakko hyväksyä. 

Toimittajat ja heidän työnantajansa ovat ilmeisesti kuvitelleet, että kaikki mitä Suomessa sanotaan poliittisen eliitin toimesta on kuljettava läpi toimittajien seulan. Näin on aina ollut, mutta ei ole enään.

Mm. pääministeri Juha Sipilä on myös kyllästynyt toimittajien "vallankäyttöön" ja hänellä lieneekin nyt aika viileät suhteet mediaa. Pääministerinä hän on kuitenkin velvollinen tiettyyn rajaan asti olla median käytettävissä.

Mutta Halla-ahon ei ainakaan vielä ole pakko antautua median vietäväksi. Siksi hän ovelasti ja taitavasti jallittaa nyt toimittajia. Esimerkkinä oli hänen ilmoituksensa ryhtyä persujen puheenjohtaja kilpaan. Hän ei järjestänyt tiedotustilaisuutta, jossa toimittajat olisivat ottaneet pääroolin, vaan hän ilmoitti asiasta videon välityksellä Siten hän sai sanottavansa perille ilman toimittajien "sensuuria".

Tämänkin menettelyn Hesarin konkaritoimittajat hyväksyivät eilen iltaisessa Pressiklubissa siksi, että se on Hallan-ahon tyyli. 

On syytä huomata, että Halla-aho on nyt ollut poliittinen vaikuttaja noin 14 vuotta. Koko sen ajan hän on viestittänyt sanomisiaan suoraan kohderyhmälle. Välineenä ovat ollet blogit ja muu teksituotanto. Halla-aho ei ole innostunut toripuhuja, hän puurtaa kammiossaan ja tuottaa hyvää tekstiä meille hänen mielipiteistään kiinnostuneille. Halla-aho noudatta tyylillään kommunikoida kannattajiensa kanssa periaatetta, että tärkeintä on se mitä sanoo, kuin se kuka sanoo.

Katselukerrat: 581

Väinö Okaruusu kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 04:55

Mainittakoon, että se video, jossa Halla-aho ilmoitti lähtevänsä persujen puheenjohtajakilpaan, on Yotuubissa katsottu eiliseen mennessä jo 70.000 kertaa.

Kyllä sanoma menee perille, kun kyse on Halla-ahosta.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 05:46

Kas, kun en ole huomannut. Sen sijaan olen huomannut, etteivät toimittajat eivätkä lehdistö ole alkuhässäkän jälkeen olleet enää mitenkään kiinnostuneita otsikon henkilöstä poiketen tästä palstasta, jossa ei ole yhtään toimittajaa.

Hannu Tiainen kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 06:33

Niin, onhan tuokin keino välttää vastaamasta ikäviin kysymyksiin joissa paljastuisi yhden asian liikkeen eli maahanmuuton onttous hänen maalaamiinsa uhkakuviin ja talouselämän vaikutuksiin.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 08:03

Tässä on muna ja kana ongelmaa. Toimittajat ovat alusta asti olleet Halla-aholle hyvin ilkeitä. Ja hän on ollut heille ilkeä. En tiedä kumpi oli ensin.

al1947 kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 10:02

Lähde: SK 15.3.2017

Että tämmöinen kannattajakuntansa näköinen tapaus tämä puheenjohtajaehdokas.

Väinö Okaruusu kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 10:16

On erinomainen asia, että joku panee nämä "tyhmät ja mulkut" toimittajat ruotuun. Ihmisarvo se on poliitikoillakin, jota em. toimittajat eivät aina muista. Hyvällä kotikasvatuksella pärjää jo pitkälle, mutta toimittajilta vaaditaan korrektia käytöstä enemmän, kuin meiltä taviksislta.

Presidentti Koivisto jo aloitti toimittajien läksytyksen nimittämällä heitä sopuleiksi. Sopulilaumat, kun ryntäilevät sinne tänne johtajasopulien perässä.

Seppo Muurinen kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 10:22

Toimittajat osaavat hyvinkin sekoittaa eri asioita kuin henkilöitä omien mieltymyksiensä mukaan "vuohiin että lampaisiin kuin susiinkin",eivätkö osaa tai halua olla puolueettomia - uutisten välittäjiä.

Löytää malkasta jotain hyvääkin !

Media kuin toimittajat eivät tätä maata hallitse omien mieltymyksienä mukaan. Arvostan itse sellaisia toimittajia jotka osaavat/pystyvät olemaan - uutisten/tapahtumien puolueettomia välittäjiä.

Hämeenpuistolainen kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 10:35

Johanna Korhonen ei "puhissut pyhää vihaa" yhtään ketään kohtaan. Katso ohjelma uudelleen, Heikki Kärpänen.

PetrusK kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 12:11

Sen Korhosen tyyli oli suvaitsevaisille tyypillistä vihanlietsontaa. Ei mitään asiaa hänellä ainakaan ollut ja jonkinlaista syvän trauman purkua koko puhemössö, ei mitään saanut selvää yksikään ihminen. Onneksi Unto Hämäläinen oli järkevä ja ymmärsi, että uudet tuulet nyt puhaltaa myös mediakentässä. 

whiic kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 12:14

Tommi Nieminen yrittää valituksessansa teeskennellä, että toimittajat ovat liikaa avoinna kritiikille, vaikka likipitäen ainoastaan Halla-aho uskaltaa sanoa jotakin poikittaista heitä kohtaan (nimitellä tyhmiksi tai mulkuiksi, joita he toki ovat).

Nieminen itkee sitä, että hän ei voi kustua poliitikkoja tyhmiksi tai mulkuiksi, koska hän on toimittaja. Hän kuitenkin unohtaa, että hän voi kutsua poliitikkoja rasisteiksi, naisvihaajiksi, populisteiksi (ikään kuin se olisi paha asia), vihan lietsojiksi, vaarallisiksi, vastuusa asiasta X, sisäänpäin vetäytyviksi, nationalistisiksi (ikään kuin se olisi paha asia), muutoksen vastustajiksi (ikään kuin se olisi paha asia), homofoobikoiksi, yms. Ja toimittaja katsoo tässäkin tilassa, jossa toimittajat suorittavat satakertaisen määrän mustamaalaamista satakertaisella määrällä erilaisten syytöksien kirjoa, että poliitikkko antaa kohtuuttomasti vastakaikua toimittajien toiminnasta.

Jos toimittaja Tommi Nieminen siis haluaisi kutsua Halla-ahoa tyhmäksi tai mulkuksi, mutta pelkäisi kolumnin (joita kaikki poliittiset uutiset ovat - melkkiä mielipidekirjoituksia "uutisina" julkaistuna) pysähtyvän päätoimittajaan, hän voisi lievittää ärsytystään kutsumalla Halla-ahoa rotutohtoriksi, natsiksi, Hitleriksi, eugenistiksi, muukalaisvihamieliseksi, taantumukselliseksi ja täydelliseksi katastrofiksi ja koko suomalaisen yhteiskunnan tuhoajaksi, joka vie valtioltamme luottoluokituksen pelkästään olemalla elossa.

Onko OIKEASTI siis niin, että poliitikolla on muka kohtuuton määrä vapautta kritisoida mediaa? Ja jos näin on, miksi AINOASTAAN Halla-aho uskaltaa näin tehdä? Moni poliitikko edes tultuaa median perseraiskaamaksi, ei uskalla taistella mediaa vastaan tai ohittaa median valtaa toimia filtterinä ja tulkitsijana hänen ja äänestäjäkunnan välissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot