Jussi Halla-aho jallittaa toimittajia taitavasti

Eilen ehtoona oli Ruben Stillerin luoma mielenkiintoinen mediakriittinen ohjelma Pressiklubi Ylen kanavalla, joka ei enään ole entisensä. Tunnetuista syistä Ruben pani rukkaset naulaan ja pensselit santaan.

Eilinen juontaja oli kyllä ihan hyvä, hän kun ei paljoa puuttunut vieraiden keskusteluun aiheesta Jussi Halla-aho. Paikalla oli pari kokenutta Hesarin toimittajaa ja yksi akka, joka pulisi mitä pulisi.

Ne Hesarin toimittajat suhtautuivat Halla-ahoon poikkeuksellisen myönteisesti, vaikka Halla-aho onkin myös mediasuhteissaan oman tiensä kulkija.

Halla-aho haluaa viestittää sanomaansa suoraan kohderyhmälleen ilman, että siinä on toimittajia välissä. Halla-ahon mielestä ja kokemuksesta toimittajat vain vääristävät hänen sanomisiaan ja siten hänen viestinsä saa koomisiakin piirteitä. Hesarin konkaritoimittajat hyväksyivät asian, kun se on pikku pakko hyväksyä. 

Toimittajat ja heidän työnantajansa ovat ilmeisesti kuvitelleet, että kaikki mitä Suomessa sanotaan poliittisen eliitin toimesta on kuljettava läpi toimittajien seulan. Näin on aina ollut, mutta ei ole enään.

Mm. pääministeri Juha Sipilä on myös kyllästynyt toimittajien "vallankäyttöön" ja hänellä lieneekin nyt aika viileät suhteet mediaa. Pääministerinä hän on kuitenkin velvollinen tiettyyn rajaan asti olla median käytettävissä.

Mutta Halla-ahon ei ainakaan vielä ole pakko antautua median vietäväksi. Siksi hän ovelasti ja taitavasti jallittaa nyt toimittajia. Esimerkkinä oli hänen ilmoituksensa ryhtyä persujen puheenjohtaja kilpaan. Hän ei järjestänyt tiedotustilaisuutta, jossa toimittajat olisivat ottaneet pääroolin, vaan hän ilmoitti asiasta videon välityksellä Siten hän sai sanottavansa perille ilman toimittajien "sensuuria".

Tämänkin menettelyn Hesarin konkaritoimittajat hyväksyivät eilen iltaisessa Pressiklubissa siksi, että se on Hallan-ahon tyyli. 

On syytä huomata, että Halla-aho on nyt ollut poliittinen vaikuttaja noin 14 vuotta. Koko sen ajan hän on viestittänyt sanomisiaan suoraan kohderyhmälle. Välineenä ovat ollet blogit ja muu teksituotanto. Halla-aho ei ole innostunut toripuhuja, hän puurtaa kammiossaan ja tuottaa hyvää tekstiä meille hänen mielipiteistään kiinnostuneille. Halla-aho noudatta tyylillään kommunikoida kannattajiensa kanssa periaatetta, että tärkeintä on se mitä sanoo, kuin se kuka sanoo.

Katselukerrat: 555

Väinö Okaruusu kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 04:55

Mainittakoon, että se video, jossa Halla-aho ilmoitti lähtevänsä persujen puheenjohtajakilpaan, on Yotuubissa katsottu eiliseen mennessä jo 70.000 kertaa.

Kyllä sanoma menee perille, kun kyse on Halla-ahosta.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 05:46

Kas, kun en ole huomannut. Sen sijaan olen huomannut, etteivät toimittajat eivätkä lehdistö ole alkuhässäkän jälkeen olleet enää mitenkään kiinnostuneita otsikon henkilöstä poiketen tästä palstasta, jossa ei ole yhtään toimittajaa.

Hannu Tiainen kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 06:33

Niin, onhan tuokin keino välttää vastaamasta ikäviin kysymyksiin joissa paljastuisi yhden asian liikkeen eli maahanmuuton onttous hänen maalaamiinsa uhkakuviin ja talouselämän vaikutuksiin.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 08:03

Tässä on muna ja kana ongelmaa. Toimittajat ovat alusta asti olleet Halla-aholle hyvin ilkeitä. Ja hän on ollut heille ilkeä. En tiedä kumpi oli ensin.

al1947 kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 10:02

Lähde: SK 15.3.2017

Että tämmöinen kannattajakuntansa näköinen tapaus tämä puheenjohtajaehdokas.

Väinö Okaruusu kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 10:16

On erinomainen asia, että joku panee nämä "tyhmät ja mulkut" toimittajat ruotuun. Ihmisarvo se on poliitikoillakin, jota em. toimittajat eivät aina muista. Hyvällä kotikasvatuksella pärjää jo pitkälle, mutta toimittajilta vaaditaan korrektia käytöstä enemmän, kuin meiltä taviksislta.

Presidentti Koivisto jo aloitti toimittajien läksytyksen nimittämällä heitä sopuleiksi. Sopulilaumat, kun ryntäilevät sinne tänne johtajasopulien perässä.

Seppo Muurinen kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 10:22

Toimittajat osaavat hyvinkin sekoittaa eri asioita kuin henkilöitä omien mieltymyksiensä mukaan "vuohiin että lampaisiin kuin susiinkin",eivätkö osaa tai halua olla puolueettomia - uutisten välittäjiä.

Löytää malkasta jotain hyvääkin !

Media kuin toimittajat eivät tätä maata hallitse omien mieltymyksienä mukaan. Arvostan itse sellaisia toimittajia jotka osaavat/pystyvät olemaan - uutisten/tapahtumien puolueettomia välittäjiä.

Heikki Kärpänen kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 10:29
Johanna Korhonen puhisi pyhää vihaa Halla-ahoa ja persuja kohtaan yleensäkin.
Unto Hämäläinen pystyi esiintymään paljon objektiivisemmin.
Hämeenpuistolainen kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 10:35

Johanna Korhonen ei "puhissut pyhää vihaa" yhtään ketään kohtaan. Katso ohjelma uudelleen, Heikki Kärpänen.

Heikki Kärpänen kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 10:44
Ei toimittajien aikomus ole tehdä Halla-ahosta niinsanottua julkkishaastattelua, jossa kiillottaisin haastateltavan kunniaa.
Oman ideologiansa mukaisesti he toivovat saavansa Halla-ahon kiinni jostain mokasta tai epäjohdonmukaisuudensta, jota pääsisivät sitten ilkkumaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot