Joukossa turvallisempaa vai uhka joutua joukon taistelualustaksi

!

(Yle aamussaan klo 9:07 lauantaina 21. marraskuuta 2015 haastatteli |1. puolustusministeri Jussi Niinistöä (ps.) – haastattelija kysyi terävän kysymyksen EU Lissabon sopimuksen |2. velvoittavan avunantoon liittyvästä lakimuutoksesta: ”Osallistuuko lakimuutoksen jälkeen Suomen armeija Syyrian kaltaisiin suoraan sotilas- ja hyökkäystoimintaan; siis sotiin muiden maille” *] – Jussi jätti kysymyksen auki ja kiersi sen kuin ’kissa kuuman puuron’)

*] Presidentti Sauli Niinistö, nyt 20.11.2015 ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1447993331624 - ]

 

[ … kansalainen Erkki kysyy mihin Puolustusvoimamme on tarkoitettu. Annammeko apua pyydettäessä, jotta saamme sitä, kun itse tarvitsemme. Ennen Talvisotaa |3. oletimme Ruotsin antavan apua – ei antanut virallisesti, vain vapaaehtoisten kautta. Ruotsi halusi jatkaa puolueettomuuttaan ja sotimattomuuttaan |4., joka alkoi jo vuonna 1810

kansalainen Liisa ihmettelee, miksi meidän pitää aina ajautua ajopuuna sotatilanteisiin |5. tai niiden ratkontaan. Eikö Suomi olisi viisaampi rauhan turvaajana |6., YK-operaatioissa, joilla on Turvaneuvoston |7. yksimielinen siunaus. Eikö meille olisi viisasta tavoitella konfliktien välittäjäroolia |8., kun jo lähtökohdiltamme olemme idän ja lännen vedenjakajalla *] … ]

*] Idän ja lännen vedenjakajalta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-niin-idasta-kuin-lan... - ]

 

Maailma on sodassa, jatkuvasti

Täyttä rauhan aikaa ei löydy; koska ihmiskunta ja ihmiset vaativat aina aika-ajoin sotansa |9., jotka aina päättyvät – jopa 30 vuoden jälkeenkin. Sota vaatii aina lopulta ratkaisun; se on häviö, keskinäinen neuvottelu tai toisen osapuolen täydellinen eliminoiminen, jota nyt esimerkiksi tavoitellaan ISIS/ ISIL järjestön |10. totaalikaatamisena – YK’ n Turvaneuvosto antoi tavoitteelle täysin yksimielisen tuen.

ISIS/ ISIL ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1412302640570 -

 

Suomi ei ole Natossa – eikä sitä halua!

[Itsenäisyytemme viimeinen säie on olla ilman Natoa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/itsenaisyytemme-viimeinen-sai... - ]

Kansakuntamme on vakaalla enemmistömielipiteellään torjunut|11. pienen poliitikkovähemmistön Natoon pakkosyötön |12. – määrätietoisesti, vuodesta toiseen. EU valtioista suurin osa on sotilasjohtajuudeltaan USA’ n hallitseman Naton piirissä. Vain me, ruotsalaiset, itävaltalaiset ja irlantilaiset ovat rauhantahtoisesti pitäytyneet ulkona lännen sotilasliitosta. Esimerkiksi EU valtio ja Pohjoismaa Tanska on suorittanut hyökkäys- ja rynnäköintilentoja Irakissa ja ilmeisesti myös Syyriassa.

 

Nyt Ranska on pyytänyt apua – sotilaallisesti

Ranska pyysi apua nimenomaan EU’ lta – Lissabonin sopimukseen vedoten. Ranska on myös Naton jäsen, tosin oli siitä presidentti Charles De Gaullen aikana erossa – eropelissä. Ranskassa on aina ollut haaveita yhteiseurooppalaisesta puolustusjärjestelystä, jonka Saksa, ainakin liittokansleri Gerhard Schröderin aikana olisi myötämielisesti nähnyt sen jatkuvan aina Euroopan itärajoille – Uralille saakka |13..

 

Kun Ranska pyytää apua, on siihen vastattava

’Nato-jenkaajat’ |14. oivalsivat, että tässä on se salainen ujutusportti Natoon. Kun sotilaallisen voiman käyttöön liittyvä laki muutetaan sellaiseksi, että se sallii suoraan sotavoimamme so. puolustusvoimiemme taistelukyvyn luovuttamisen muiden EU valtioiden pyytämiin konflikteihin, sotiin ja taisteluihin, mitä turvalausekekin todellisuudessa tarkoittaa.

 

Näin päätös sotavoimiemme käytöstä siirtyy seuraavalle askeleelle,

 … eli EU Bryssel voi myöhemmin komissiopäätöksellä tehdä ratkaisun, jossa EU liittyy Natoon – myöhemmin, jopa vain yksinkertaisella enemmistöllä [?] Tämä vie lopulta kansamme vastaisesti meidät Natoon – sotilasliittoon, jonka sotilasjohtaja USA on maailman eniten sotia käynyt ja käyvä kansakunta.

USA sotii aina kaukana omilta rajoiltaan. Viimeisenä lähimmillään meitä USA ilmavoimillaan (USAF) harjoitteli taistelurynnäköintejä Viron Ämarissa |15., jossa suomalaiset hävittäjärynnäköintikoneet - Hornetit olivat myös mukana. Muistamme meille pyytämättä ja yllättäen sorvatun Nato – isäntämaapöytäkirjan! |16.

 

Ranska koki terrori-iskun ja venäläisiä tapettiin Siinalla liki kaksi kertaa enemmän

[Ranskan mellakoinnit jo vuosia sitten ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mellakat-ovat-siirtyn... - ]

Näin saattaa yhteinen vihollinen ISIS/ ISIL yhdistää lännen ja idän |17.. Euroopan hallinta-aluetaistelu on pisimmillään juuri nyt slaavilaisuuden Ukrainassa |18., joka jäänee sivuraiteelle, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa de facto itäiseen Ukrainaan vain liitovaltiomaisen autonomian. Krim |19. on jo rakentunut Venäjään ja krimiläiset ovat valmiit uuteen YK’ n valvomaan kansanäänestykseen nykytilastaan.

 

On myös toinen mahdollisuus -eurooppalainen kokonaispuolustus

[ … ”ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä” – vanha kiinalainen sananlasku]

Kun Ranska on nyt, aiemmin Natostakin eropelin tehneenä valtiona pyytänyt juuri Euroopan Unionilta apua – on se myös tie ilman Natoa eurooppalaisuuteen. USA on mainio kauppakumppani, kulttuurivaihtaja ja urheilun mahtimaa, mutta sotilaallisesti me emme tarvitse Yhdysvaltoja.

Eurooppa on kokonaisuus, joka huolehtii itse oman turvallisuutensa! Muistamme mitä tapahtui erityisesti 1941 – 45, kun käytiin sotahistorian suurin, verisin ja menetyksiltään massiivisin sota – II Maailman sodan Euroopan Itärintaman sota |20.. Saksa ja Venäjä voivat nyt tuon tietäen olla eurooppalaisen rauhan takaajina |21..

 

Meillä on nyt kaksi tietä, ja tämän tien viitoitus on kysyttävä kansakunnaltamme!

(Monissa mielipidetiedusteluissa kansalaiset ovat aina sanoneet täyden enemmistövastustuksen Natolle. Lisäksi kansa on vaatinut kansanäänestystä Natosta *], jos jostain syystä poliitikot ovat siitä haaveilleet)

*] Kansa haluaa Natosta kansanäänestyksen! ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1426400466811 -

Nyt on pelin paikka, jossa päätetään ”juupas-eipäs” natoilu. Voimme muuttaa lakimme vastaamaan EU Lissabon turvalausekkeen sanamuotoa, koskemaan myös sotilaallisen avunannon tarpeen täyttämistä – tietyin reunaehdoin, joissa hyökkäykset, suoranaiset taisteluiskut ja ulkoisen meistä riippumattoman vihollisen tappaminen on estetty.

Voimme osallistua logistiikkana, huoltona, kouluttajana ja teknisenä asiantuntijana – myös tiedustelusodan osalta – emme ryhdy taistelurynnäköinteihin ja emme nimenomaan lähialueillamme, jossa meillä on oma itä-länsi-intressimme.

Kun nyt teemme turvalausekeosallistumisemme selväksi, on se myös käytännön hyvästien jättäminen Natolle, joka purkautunee muutoinkin, koska USA keskittyy yhä enemmän Aasiaan ja Kaukoitään, jossa Kiinan vaikutus nousee kaupallisuuden |22. myötä Yhdysvaltoja häiritsevälle tasolle.

 

Meidän rooli on rauhanneuvottelija ja välittäjä

Me voimme olla Pohjolan Sveitsi. Emme sodi, olemme kuin ruotsalaiset – yli 200 vuotta rauhan tilaa. Meillä on ”vasta” takana 70 vuotta, eikä meillä ole suoranaista uhkaa - idästä, vain eräiden poliitikkojen luulo ja itsepäinen jankkaaminen Venäjän uhasta |23., jopa kolminkertaisena (entinen puolustusministeri Jyri Häkämies Kanadassa).

Emme tarvitse myöskään heiteltyjä haukahteluja, kuten entinen ulkoministeri Alexander Stubb, joka televisiossa kahteenkin kertaan |24. – jopa rauhannobelisti Martti Ahtisaaren innoittamana |25. – vauhkoontui: ” … me pommitamme, me tuhoamme …” – tuolloin EU- Englanti oli liittynyt USA’ n rinnalle vuonna 2011 pommittamaan Libyaa, tavoitteena itsevaltias Muammar Gaddafin kaataminen, joka onnistui.

Loppu on historiaa – Libya on kaaoksessa, kuten Irak ja Afganistan. Lisäksi Libya on ISIS - taistelijoiden koulutuspaikka, kuten Irak ja ilmeisimmin myös edelleen Afganistan!

 

Pohjolan Sveitsi a]

[Heti pois Malista ja Irakista! ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/suomalaissotilas-malis... - ]

Suomi olisi erinomainen rauhanturvaamisen pieni suurvalta (presidentti Sauli Niinistö ja entinen pääministeri Anneli Jääteenmäki). Suomi on myös pohjolan Sveitsi – Kaukoidän ja kiinalaisten kauppareittien eräs eurooppalainen päätepiste.  

Me olemme sotilaallisesti puolueettomia, idän ja lännen vedenjakajalta – itsemme ollen niin lännestä kuin idästä. Tässäkö on se tie, joka voisi taata meille tuon jo yli 200 vuotta kestäneen ruotsalaisten rauhantilan – ja Ruotsi säilyy itselleen kivasti selkämme takana turvassa |26., kuten tähänkin mennessä.

a] EU joustavoitettu sveitsittymisemme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittym... -

 

EXTRA

Saammeko lisäharmia Afrikan Malista? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/saammeko-lisaharmia-malista-a... -  

”Suorat viivat kartalla” ~ http://yle.fi/uutiset/suorat_viivat_kartalla_vetivat_lahi-idan_mutk... -

Valtiovarainministeri Alex Stubb (Kok.) – voimme antaa jatkossa aseapua Virolle! ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1448002892518 -

Miksi olemme Irakissa? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1174702 – [9550]

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk) kannanotto Ranskan avunpyyntöön ~ http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/140754-nyt-tuli-kova-vaite-ranskan-... -

Suomi haluaa osallistua EU maiden mukana aseellisiin taisteluihin ~ http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/suomi-haluaa-osa... -

HUOM! Tekstistä numeroidut kohtiot tulevat saataville linkin alta 23.11.2015 jälkeen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/linkkikokoelma-21112015.html -  

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | PZ | BL | BLOG 63873

--- 21112015 ---

doc.: Joukossa turvallisempaa vai uhka joutua taistelualustaksi_21112015 – Microsoft Word Starter

1100 | 0000

Katselukerrat: 907

teuvomast kommentoi_ 21. marraskuu 2015 14:53

Suomen lakien vuoksi emme voi antaa sotilaallista apua mutta muuta tukea voimme antaa jos sen katsomme olevan tarpeen .

Ja kyllä J Niinistö asian tietää upseerina ja olis voinut siihen vastata ei se upseerin valaa olisi rikkonut .

Mutta nyky laki sanoo että Suomen sotilas ei voi muissa sotia kun Suomessa jos meille Suomeen hyökätään . terv tepivaari 

Neuvos kommentoi_ 21. marraskuu 2015 16:56

Naton kyljessä ollaan ja halutaan ja pres taisi mainita jotain liittymisvinkkiä.

Ehkäpä juuri siksi ollaan lähes joka paikassa joukon jatkona turvataksemme itseämme sillä päättäjämme saattavat tietää enemmän kuin kansa.

Jos liitytään, niin se ei paljon muuta onhan Virokin ja kauppasuhteet ovat jo ajettu siltä osin.

Ilkka Luoma kommentoi_ 21. marraskuu 2015 19:48

Jussilta kysyttiin juuri tilannetta, jossa laki olisi muutettu - eli osallistuuko Suomen armeija näin ulkomailla muiden aloittamiin sotiin hyökkääjänä - vrt. tanskalaiset sotakoneet rynnäköinnissä Irakiin. Jussi kierteli ja kaarteli ... 

Make kommentoi_ 22. marraskuu 2015 01:04

"Näin saattaa yhteinen vihollinen ISIS/ ISIL yhdistää lännen ja idän |17.. Euroopan hallinta-aluetaistelu on pisimmillään juuri nyt slaavilaisuuden Ukrainassa |18., joka jäänee sivuraiteelle, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa de facto itäiseen Ukrainaan vain liitovaltiomaisen autonomian. Krim |19. on jo rakentunut Venäjään ja krimiläiset ovat valmiit uuteen YK’ n valvomaan kansanäänestykseen nykytilastaan."

Luoma on selkeä putinisti. Natokammoiselle lienee yllätys, ettei länsi tartu Putinin epätoivoiseen Syyria-täkyyn. Venäjä voi vain hävitä Syyriassa epätarkoilla aseillaan ja pommittaessaan pääosin maltilillisia oppositiovoimia. Isistä nämä venäläiset sankarit eivät tohdi häiritä kuin 10%:lla kaikista  lennoistaan.

Ukraina on myöskin jo suunnanut länteen, eikä tätä voi Venäjä enää estää. Ukraina tulee kuulumaan Natoon, kuten myöskin Suomi ja Ruotsi.

John kommentoi_ 22. marraskuu 2015 01:23

Irak muun muassa on pyytänyt apua Venäjältä taisteluun Isistä vastaan kun ovat huomanneet ettei länsi tee mitään Isiksen nujertamiseksi.

Make kommentoi_ 22. marraskuu 2015 01:30

"Irak muun muassa on pyytänyt apua Venäjältä taisteluun Isistä vastaan kun ovat huomanneet ettei länsi tee mitään Isiksen nujertamiseksi."

Anna linkkiä "John" tuohon väitökseesi?

Kaikki me tiedämme mitä Irak on pyytänyt.

Kalle kommentoi_ 22. marraskuu 2015 05:59

Make; argumenttisia, tosin eivät kaksisia, vesittyvät tällä Sinun koulupoikamaisella nimittely tyylilläsi. Kiitos mieluummin utopististen väitteittesi tueksi edes jotain ja joskus faktaakin.

Luoma on selkeä....

Ukraina on jo suuntautunut län....

Ukraina tulee kuulumaan NATOon....

Ilkka Luoma kommentoi_ 22. marraskuu 2015 08:01

Haavisto Uutisextrassa: Suomeen voi tulla EU-maiden sotilaita – Suomesta Syyrian sotaan lähtö monen mutkan takana --- 


~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/haavisto-uutisextrassa...

 ... Näin De Gröna kansanedustaja Pekka Haavisto.

Kalle kommentoi_ 22. marraskuu 2015 08:23

No, enpä olisi ihan ensiksi luullut Haavistolta rauhanneuvoteljen expertiltä moista kannanottoa.

Ilkka Luoma kommentoi_ 22. marraskuu 2015 08:55

John on tietyllä tavalla aivan oikeassa - Irak on pyytänyt apua Venäjältä, USA' n aloittaman YK-mandaatittoman sodan päätteeksi Irak on vajonnut sekasortoon - esimerkkinä tämä:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3287982/I-m-sorry-Blair-tak...

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot