Jos kaikki maailman kansalaiset kuluttaisivat yhtä "vähän" suhteessa mammonaansa kuin ökytalon törsäilevä öykkäri-isäntä, niin maailman ylikulutuspäivä olisi vasta ties missä

Maailman ylikulutuspäivä on ajankohta, jona ihmisten luonnonvarojen kulutus ylittää laskennallisesti maapallon kyvyn tuottaa uusiutuvia luonnonvaroja ja käsitellä fossiilisten polttoaineiden käytön aiheuttamia kasvihuonekaasupäästöjä.

"Tuoreen laskelman mukaan suomalaisten ylikulutuspäivä oli jo maanantaina 3. huhtikuuta. Kulutimme siis vain hieman reilussa kolmessa kuukaudessa luonnonvarat, joiden pitäisi riittää koko vuodeksi. Suomalaiset kuluttavat oman osansa maailman luonnonvaroista noin nelisen kuukautta maailman keskiarvoa aiemmin. Syyt luonnonvarojen kovaan kulutukseen ovat energiantuotannossa ja liikenteessä sekä ruoan tuotannossa. Niistä löytyvät myös ratkaisut kulutuksen vähentämiseen.

...

Viime vuonna Suomen ylikulutuspäivä oli tarkennetun laskelman mukaan 11. huhtikuuta eli päivä aikaistui tänä vuonna reilulla viikolla."

https://wwf.fi/wwf-suomi/viestinta/uutiset-ja-tiedotteet/Suomalaise...

Täsmennyksenä per capita, jos kaikki maailman ihmiset kuluttaisivat kuin suomalaiset ...

Lue myös https://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blog/show?id=2119722%3AB...

Ajatuksia herättää eräiden rajojen sisään umpioituneiden näkökanta, että kyllä me täällä Suomessa saamme kuluttaa hulvattomasti, kun meillä sattuu olemaan millä mällätä. Se kuuluu samaan kategoriaan kuin ajatus siitä, että kun ökytalon ahneella isännällä sattuu olemaan perämetsähehtaareita, niin hänellä olisi mielestään oikeus elää kuin sika vatukossa. Ainakin niin kauan kun luottoa riittää eikä tili mene pakkaselle.

Se nyt vaan on niin, että maapallo on ainutkertainen ja sillä ei ole mitään rajoja eikä hermeettisesti suojattuja alueita, joiden sisällä vallitsisi erivapauksia porsastella.

Katselukerrat: 1108

al1947 kommentoi_ 22. huhtikuu 2017 09:44

Orwell kommentoi_ 22. huhtikuu 2017 11:18

Samaa potaskaa olet jauhanut eri blogeissa ja sinun typeryytesi on tyrmätty tieteellisillä tosiasioilla.

Valitettava tosiasia on, että ne holtittomasti kanin ölailla lisääntyvät ovat se maapallon uhka - emme me, jotka emme niin tee.

Onko näin yksinkertainen asia liian vaikea asia aivoillesi tajuta -47?

al1947 kommentoi_ 22. huhtikuu 2017 11:24

Orwell, puhu vasta sitten aivoista ja tajunnasta, jos ymmärrät graafin edellä.

Seppo Muurinen kommentoi_ 22. huhtikuu 2017 11:29

Totuutta on se että kyllä maailmaan mahtuu hirvittävän paljon jos mitäkin krääsää,eikä edes välttämätöntäkään että luonnonvaroja tuhlataan mielettömiä määriä - mutta missä ne vihreät luuraa... luonnonsuojelupuolue... ennenvanhaan.

Ylijäämäkamaa maailma pullollaan mutta oiskohan ns.työllisyydelläkin osuutta asiaan "jotta ihmisillä olisi töitä mutta eipähän tunnu niitä kaikille olevan sittenkään".

Voihan Linkola !

Orwell kommentoi_ 22. huhtikuu 2017 11:33

Kyllä minä tilaastomatematiikan olen lukenut ja tenttinyt joten tuon "graafin ymmärtämisessä ei ole vaikeuksia toisin kuin sinulla tosiasioiden ja tieteellisten tutkimusten suhteen.

al1947 kommentoi_ 22. huhtikuu 2017 11:38

Käyttäydy sitten Orwell aikuismaisesti, jos ymmärrät graafin!

al1947 kommentoi_ 22. huhtikuu 2017 11:43

"Kehittyvät maat maksavat kulutuksen


Rohwederin mukaan velan maksajiksi joutuvat yltäkylläisten länsimaiden sijaan kehitysmaat, joihin länsimaat ovat ulkoistaneet ylikulutuksensa seuraukset."

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/suomalaiset-ovat-kayttaneet-osuute...

Orwell kommentoi_ 22. huhtikuu 2017 11:48

Eihän tuo mitään totuutta suomalaisten tilanteesta kerro oi -47.

Noissa holtittomasti lisääntyvissä maissakin on ollut paljon pienempi väkimäärä ja maan varat olisivat riittäneet asukkaille moninkertaisesti.

Holtittomasti lisääntymällä he ovat itse aiheuttaneet sen, etteivät ne enää riitä ja siihen emme me suomalaiset ole mitenkään syyllisiä ja sitä tosiasiaa et näytä kykenevän ymmärtämään.

Asian yksinkertaistamiseksi esitän esimerkin:

Minulla on maapala, jonka viljelyllä kykenen elättämään nelihenkisen perheeni kohtuullisesti.

Naapurilla on samanlainen oala, mutta tekee lapsia tusinan verran, minkä joukon elättämiseen sen maapalan tuotto ei riitä.

Sinun ideologiasi mukaan minun pitäisi elättää ne naapurin tekemät lapset ja jakaa oman maapalani tuotto tuolle holtittomasti lisääntyvälle sakille.

Minä taas katson oikeudekseni elättää vain oman perheeni ja se naapuri saa mennä lisätöihin laumansa elättääkseen.

Oliko tarpeeksi yksinkertainen esimerkki -.47?

al1947 kommentoi_ 22. huhtikuu 2017 11:53

Ympäristön turmeleminen ja luonnon tasapainon järkyttäminen on varastamista tulevilta sukupolvilta. Näitä asioita, kuten muitakin iäisyysasioita, on hyvä mietiskellä samalla kun ompelee taskuja käärinliinoihinsa.

Orwell kommentoi_ 22. huhtikuu 2017 11:57

" luonnon tasapainon järkyttäminen on varastamista tulevilta sukupolvilta"

Esimerkkinä holtiton lisääntyminen.........

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot