Jonne Kulluvaaran Blueskitaraworkshop Sampolan kirjastossa 28.2.2017

Pirkanmaan bluesyhdistys eli tuttavallisemmin BluesLovers on kymmenien ja taas kymmenien konserttien lisäksi jo vuosien ajan järjestänyt vuosittain Sampolan kirjastossa workshoppeja juurimusiikin ja sen soittimien tunnettavuuden parantamiseksi. Näissä tilaisuuksissa ovat tietojaan ja kokemuksiaan jakaneet monet huippumuusikot niin meiltä Suomesta kuin muualtakin maailmasta.


Tämän vuoden luennoitsijaksi oli valittu mies suoraan suomalaisen bluesin ytimestä, yli kolmekymmentä vuotta juurevan musiikin kenttiä kolunnut kitaristi Jonne Kulluvaara. Kainuulaislähtöisen Jonnen tärkeimpinä kotimaisina mentoreina ovat toimineet Jarkka Rissanen ja Jaakko Heinonen. Ulkomaisista vaikuttajista mainittakoon vaikkapa Son House ja Freddie King. Jonne on soittanut ja soittaa duokeikkoja Pepe Ahlqvistin ja Juha Kartanon kanssa ja hänen historiaansa ja nykypäiväänsä kuuluvat yhteistyön merkeissä myös esimerkiksi sellaiset nimet kuin J.Leino & Blues Guys, Tomi Leino ja Jaakko Heinonen Band. Näiden kuvioiden lisäksi mies on erittäin kysytty ja arvostettu ulkomaisten artistien säestäjänä niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa ja tietysti hän on esiintynyt myös Yhdysvalloissa.
Meriittejä ja osaamista siis Jonnella riittää yllinkyllin, mutta kun puhutaan asioiden opettamisesta, sen taitaminen ei aina korreloi suoraan osaamisen kanssa ja ensimmäinen kerta kenen tahansa työpajan pitäjän kanssa herättää aina kysymyksen kyseisen henkilön kyvystä siirtää tietoaan ja kokemuksiaan yleisölleen.


BluesLoversien tilaisuuksissa Sampolassa ei toistaiseksi ole jouduttu pettymään, eikä niin käynyt tälläkään kerralla. Selkeästi pisimmän, runsaat kaksi tuntia, workshopin tilaisuuksien historiassa pitänyt Jonne kuljetti tyylikkäästi ja selkeästi rinnakkain sekä bluesin että blueskitaran tarinaa ja miehen tietopohja tuntui loputtomalta. Tietoa tuli niin paljon, että välillä uhkasi jopa jonkin asteinen ähky, mutta onneksi Jonne on kaikkea muuta kuin kuiva luennoitsija ja hänen luontevuutensa kevensi tiedon tulvaa välittömyydellään. Kertakaikkisen erinomainen workshop ja jos jotain olisin halunnut siinä muuttaa, niin erittäin mielelläni olisin kuullut maestrolta pari kolme kappaletta kokonaan soitettuna. Nyt Jonne tyytyi vain kohtalaisen lyhyisiin esimerkkeihin eri kitaroiden ja soittotyylien ominaisuuksista. No, kaikkea ei voi saada ja kyllä Jonne Kulluvaaran blueskitaratyöpaja tällaisenaankin oli täyden kympin arvoista työtä. Tänä keväänä Jonnea ei valitettavasti kuulla Down Home Kiven illoissa, mutta epäilemättä jossain vaiheessa pääsemme taas Tampereellakin nautiskelemaan tämän kiitettävän tyylitietoisen ja oivallisen kitaristin soitosta.

Olemme vuosien varrella saaneet näissä työpajoissa oppia ja tietoa monen kitaristin, laulajan ja huuliharpistin voimin. Olisiko aivan ennen kuulumatonta, jos vaikka vuoden päästä päästäisimme ääneen rytmistä vastaavia muusikoita? Itse ainakin olisin erinomaisen innostunut vaikkapa Down Home Kiven talonmiehien eli Jaska Prepulan ja Mikko Peltolan yhteisestä basso/rumpuworkshopista.

Iso käsi hienosta illasta Jonne! Kiitokset myös BluesLovers ry:lle ja Sampolan kirjaston väelle tilaisuuden järjestämisestä.

Lopuksi pieni mainos. BluesLoversien hallituksen jäsen ja rahastonhoitaja muuttaa paikkakuntaa ja tämä valitettava tapahtuma avaa mahdollisuuden juuri sinulle juurimusiikin rakastaja. Pientä työpanosta vastaan pääset lähietäisyydeltä tutustumaan vuosittain kymmeniin ulko- ja kotimaisiin juurimusiikkiartisteihin kulissien takana, vaikuttamaan Down Home Kiven esiintyjävalintoihin ja tietysti kaikki yhdistyksen järjestämät tilaisuudet ovat sinulle maksuttomia. Ei ollenkaan hassumpi diili. Kiinnostuneet voivat muodostaa jonon joko Down Home Kivessä tai lähettää sähköpostia osoitteeseen blueslovers.info@ gmail.com. Näitä paikkoja on siis tarjolla vain yksi, joten pidä kiirettä, ettei tilaisuus mene ohitse.

Teksti ja kuvat ©Jyrki Kallio. Luvaton käyttö kielletty. Words and photographs ©Jyrki Kallio. Unauthorized use forbidden. Contact jyrkikallio57 (a) gmail.com

Katselukerrat: 141

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot