Takuueläkkeistä annetaan harhauttavaa tietoa, viimeksi Sunnuntain Aamulehdessä näkökulmasivulla Matti Mörttinen kirjoittaa, että ensivuonna vain eläkeläisten reaalitulot kasvavat. Todellisuudessa vain n. 120000 pieneläkeläistä saa tasokorotuksen, miljoonaista työeläkeläistä se ei koske. Kirjoituksesta henkii vastakkain asettelu ja ikäsyrjintä.

Todellisuudessa työeläkkeet nousevat vuosittain leikatun indeksin ja viipeellisyyden mukaan automaattisesti ostovoimaa alentavasti. Lisäksi eläkeläisiä edelleen hallitusohjelman lupauksesta huolimatta verotetaan ankarammin. Korkeampi vero ohjautuu verottajalle ja selitykset eläkemaksusta ovat puppua.

Mitään syytä ei ole kadehtia eläkeläisiä jos junalippuun saakin alennusta niin leikattu indeksi heikentää kymmenessä vuodessa ostovoimaa noin kymmenen prosenttia. Kirjoituksessa viitattiin viihteestä saataviin eläkeläisalennuksiin, sillä ei kuitenkaan ole merkitystä ikääntyneet eivät ole viihteen kärkikuluttajia.

Katselukerrat: 42

matti meikäläinen kommentoi_ 20. lokakuu 2010 12:56
Mörttinen saattoi tarkoituksella haluta aloittaa kohun
Sirkka-Liisa Kärki kommentoi_ 20. lokakuu 2010 13:09
Takuueläkkeiden myötä kasvu on näennäinen. Valtaosa noin pientä eläkettä saavista jotuu edelleen hakemaan myös toimeentulotukea, jolloin saatu korotus valuu kuntien pienetyneisiin toimeentulotukimenoihin. Takuueläke on sellaista kikkailua että se olisi rehellisyyden nimessä toteutettava toimeentulotukia nostamalla, kenties juuri tuolla summalla. On se ihme että valtaosa kansalaisista antaa hallituksen vedättää itseään tuolla tavalla. Kyseessä on vain rahan kierrätys valtiolta kuntien taskuun.
Raimo Kotala kommentoi_ 20. lokakuu 2010 19:30
Joo, ne huiputtaa eläkeläisiä koko ajan. Suurin osa ei osaa seurata mitä tapahtuu...Ovat vain hyvillään kun taas eläkkeet paranenee!

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot