Ismo Haavisto with Jubilee Orchestra feat. Andres Roots Klubilla 30.3.2017

Jos asiaa ajattelee päivä kerrallaan, kolmekymmentä vuotta on aivan hirvittävän pitkä aika. Myös ihmisen keskimääräiseen elinikään verrattuna kolme vuosikymmentä on melkoinen määrä aamuja. Toisaalta, kun ajattelen esimerkiksi omaa taivaltani tässä matoisessa maailmassa, niin joskus tuntuu kuin muutostani nykyiseen olin- ja elinpaikkaani olisi vain tuokio ja niinpä vaan siitäkin tulee ensi vuonna kuluneeksi jo tuo mainittu vuosien lukumäärä.

Yksi Suomen eturivin bluesmuusikoista, kitaristi/huuliharpisti/haitaristi/laulaja/tiesmitämuuta ja lauluntekijä Ismo Haavisto on kolmenkymmenen vuoden ajan ilahduttanut suomalaisia ja kaiken muunkin maailman bluesin rakastajia soittamalla ja laulamalla pitkin maita ja mantuja. Näin pitkä ura ansaitsee ehdottomasti kaiken mahdollisen tunnustuksen ja niinpä onkin enemmän kuin paikallaan, että mies on järjestänyt juhlan kunniaksi "The First 30 Years of Blues" -kiertueen. 13-vuotiaana ravintola Torvesta Lahdessa auennut ura ja sen merkkipaalun juhlistaminen johdatti miehen jälleen kerran esiintymään myös Tampereelle maaliskuun lopulla. Kiertueella Ismoa säestää sopivasti nimetty Jubilee Orchestra, Mikko Järvinen rummut, Ville Vallila basso ja taustalaulu, Masa Orpana saksofoni ja Jykä Ahola trumpetti. Vakituisena vieraana juhlakeikoilla vierailee kitaristi Andres Roots Virosta.

Torstai-ilta Klubilla oli lupauksia täynnä. Upea bluesartisti, erittäin kovan luokan muusikoista koottu yhtye ja kun vielä miksauspoydän takana oli mestari Peve, niin paljon enempää ei olisi voinut pyytää. Täyden yhdentoista illasta jäi uupumaan ainostaan yksi osatekijä. Yleisö. Jos tämän tasoiseen - ja näin maltillisesti hinnoiteltuun - konserttiin ei paikalle saavu kuin muutama kymmenen katsojaa, on tamperelaisen juurimusiikkikansan syytä katsoa syvälle peiliin.

Ismo ja yhtye eivät antaneet vähäisen yleisömäärän kuitenkaan haitata meininkiä, vaan hoitivat oman hommansa kiitettävällä intensiteetillä. Musiikki soi komeasti ja koskettavasti ja kaiken kruunasi kiitettävästi hoidettu lavavalaistus. Ainoastaan puhaltajien nurkkaan olisin toivonut hieman lisää eloa valaistukseen. Keikka jakaantui muutamaan osioon, joissa kuultiin niin puhaltimilla terästettyä isoa soundia, kitaravetoista rollausta, haitarizydecoa, harppubluesia kuin Ismon yhden miehen Down Home -bluesiakin resonaattorilla ja putkella. Oman erityisen hetkensä lavalla sai myös Andres, jonka bravuuri Link to Elmore on aina yhtä riemastuttavaa kuultavaa kitarabluesin ystäville. Ismo soitti ja lauloi hienosti, bändi soitti hienosti, Peve miksasi hienosti, valomies hoiti työnsä hienosti ja yleisökin oli mukana menossa näin tamperelaisittain ihan hienosti. Oli kunnia olla paikalla todistamassa suomalaisen - ja tietysti virolaisenkin - bluesin elinvoimaa ja vireyttä. Nyt sitten Ismo seuraavan kolmen kympin kimppuun, happy days (and nights)!

Kiitos ja kumarrus Ismo, Mikko, Ville, Masa, Jykä ja Andres. Kiitoksen ansaitsevat myös Peve ja muut Klubin tekniikan ihmiset ja tietysti koko muukin Klubin väki.

Videot:

Kairo

Midnight Man

Wall of Grey

Honey Girl

Link to Elmore

Fire Breath

Teksti, videot ja kuvat ©Jyrki Kallio. Luvaton käyttö kielletty. Words, videos and photographs ©Jyrki Kallio. Unauthorized use forbidden. Contact jyrkikallio57 (a) gmail.com

Katselukerrat: 119

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot