IS: Pernerin "liikennepommi" pamahtaa ensi viikolla

Pernerin mukaan valtion rahat eivät riitä, joten kaikki liikenneväylät on yhtiöitettävä. Siis maantieverkosto, vesiväylät ja rautatiet.

Sitä ei Perneri kerro, että jo nyt autoilijoilta kerätään huomattavasti enemmä rahaa veroina ja maksuina, kuin mitä maantieverkoston ylläpitäminen vaatii. Esim. bensan hinnassa on jo nyt veroa n.70%.

Sitäkään Perneri ei kerro pommissaan, että sen jälkeen, kun liikenneväylät on yhtiöitetty, niitä aletaan yksityistää eli myydä yksityisille yrityksille. Ja sen jälkeen, kun ne on yksityistetty alkaa varsinainen rahastus, kun ulkomaiset sijoitusyhtiöt haistavat rahan hajun Suomessa. Samaan tapaan, kuin nyt yksityiset lääkärifirmat ovat ulkolaisten sijoitusyhtiöiden hallussa, kun sotessa on tarjolla 20 miljardia euroa verovaroja, jotka valtio pulittaa vuosittain sotepalveluista.

Perneri on itse yksityisyrittäjä ja nyt hän on ryhtynyt Sipilän "bisnesenkeliksi", kun hän on haistanut myös rahan hajun.

Perneri vaikenee, kuin muuri nyt mustista laatikoista, joiden tehtävänä on "kytätä ja kyylätä". Niiden aika tulee sitten, kun ensin on liikenneväylät yhtiöitettävä ja sitten yksityistettävä ja vasta sitte täysimittainen autoilijoiden rahastus voi alkaa.

Saa nähdä, kuinka pitkälle "bisnesenkelin" siivet kantavat. Pääministeri on vaikeuksissa, kun luottamus ja uskottavuus rapisee päivä päivältä ja hallituksen ero lähenee päivä päivältä. Silloin päästään eroon myös Perneristä ja mustista laatikoista sekä "kyttäämisestä ja kyyläämisestä".

Katselukerrat: 87

Neuvos kommentoi_ 11. tammikuu 2017 17:27

Uskottavuuskriisi.

Kyttäysvinkki  - seurantasiru jokaiselle kansalaiselle vähän niinku vangin jalkapanta. Sitten vaan laskuttamaan jokaisesta askeleesta.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 11. tammikuu 2017 19:59

Jos ei mitään muuta katsota, ei mitään numeroita tutkita tai mitään taustan ongelmia selvitetä, muistetaan edes tämä:

Sähköverkko yksityistettiin.

Seurasiko siitä parempi sähkön saatavuus? Seurasiko siitä hintojen lasku? Ovatko Carunan asiakkaat ikionnellisia tänä päivän?

Jo nyt tienhoito on kilpailutettu. Ja kun siitä on selvinnyt ongelmia, on laitettu sakkoja. Kieltämättä tarkkailu voisi olla parempaa, mutta jo tällä hetkellä tietyön urakat kilpailutetaan.

Ainoa ero uudessa mallissa on että jatkossa yksityinen taho sekä ostaisi että myisi palvelun, eikä olisi enää mitään mahdollisuutta puuttua esim. kartelleihin, ylihinnoitteluun tai muuhun vilunkiin.

Tarmo Leinonen kommentoi_ 12. tammikuu 2017 05:45

1900-luvun alussa tiet olivat yksityisiä. Ne sosialisoitiiin, jotta saatiin parempi tieverkosto.

Tieverkosto on 30-33 miljardin business, joten se varmaan yksityistetään kerta rysäyksellä, jotta yksityistämisen virheet paljastuisivat vasta liian myöhään.

Tarmo Leinonen kommentoi_ 12. tammikuu 2017 05:49

Seurannan nykytila:

http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229161-karmea-tietoturvamoka-m...

Joissain automalleissa on ollut paikannus, jonka ulkopuolinen on voinut pakolla käynnistää.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot