Ihmiskunnan vauhdittamasta ilmastonmuutoksesta kärsivät eniten ne ihmiset, jotka kaikkein vähiten ovat olleet sitä aiheuttamassa

"Jos ilmastonmuutoksen annetaan tuhota kokonaisia kansantalouksia ja kansakuntia, mikään määrä muureja, aseita, piikkilankaa, aseistettuja lennokkeja ja värvättyjä palkkasotureita ei pelasta eliittejä maapallon syöksykierteeltä".

AL 7.7.2017

Ajatuksia herättävät ajattelemattomat.

Katselukerrat: 437

Heikki Karjalainen kommentoi_ 7. heinäkuu 2017 09:43

Älykäs Halla-Aho torjumaan noiden satojen tuhansien ja miljoonien siirtymistä parempiin elinolosuhteisiin. Tämähän on hänen ainoa osaamisalueensa; teki aloitteen EU:ssa Libyan salakujetettujen pakolaisten tulon estämisestä Italiaan kaikin keinoin.

Kari Rönkä kommentoi_ 7. heinäkuu 2017 09:43

Unohtuupa taas kerran semmoinen pikkuseikka, että päästöjen ja jalanjäljen kasvu on jo pitkään keskittynyt arabimaihin, Afrikkaan ja Aasiaan. Euroopan syyttäminen on älyllistä epärehellisyyttä.

al1947 kommentoi_ 7. heinäkuu 2017 09:59

Arabimaatkos niitä fossiilisia ovatkin ylettömästi poltelleet teollisen vallankumouksen alkuajoista lähtien? Minä kun luulin sitä edelläkävijöinä tehdyn Euroopassa ja Amerikassa. 

Mika Helasvuo kommentoi_ 7. heinäkuu 2017 10:44
Mika Helasvuo kommentoi_ 7. heinäkuu 2017 10:54

"Älykäs Halla-Aho torjumaan noiden satojen tuhansien ja miljoonien siirtymistä parempiin elinolosuhteisiin. Tämähän on hänen ainoa osaamisalueensa; teki aloitteen EU:ssa Libyan salakujetettujen pakolaisten tulon estämisestä Italiaan kaikin keinoin."

Ja sinun mielestäsi salakuljettajien liiketoimintaa tulisi tukea kaikin keinoin?

Heikki Karjalainen kommentoi_ 7. heinäkuu 2017 13:42

Näin tietenkin halusit käsittää kommenttini.

Orwell kommentoi_ 7. heinäkuu 2017 13:49

Holtittomasti lisääntyvien afrikkalaisten elättäminen ei tule onnistumaan Euroopalta eikä asialle mahdeta mitään, ellei tuota holtitonta lisääntymistä pysäytetä.

Samalla pitää pysäyttää holtiton siirtolaisuus, jota "suvaitsevaiset" pakolaisuudeksi kutsuvat, ja pysäyttää vaellus Afrikan alueelle.

Syynä ei ole ilmastonmuutos, vaan holtiton lisääntyminen kaikessa suhteessa.

Hämeenpuistolainen kommentoi_ 7. heinäkuu 2017 14:05

Olen Halla-ahon kanssa aivan samaa mieltä siitä, että sinisilmäisesti kuvitellaan "pelastajien" olevan inhimillisyyden takia haalimassa ihmisiä Välimerestä, raha siinä on takana.

al1947 kommentoi_ 7. heinäkuu 2017 14:09

Holtiton lisääntyminen?

Esim. Suomessa ei ole syntynyt alle 50 000 lasta kuin nyt sitten 150 vuoden takaisten nälkävuosien ja siitä huolimatta hiilijalanjälki per capita täällä on maailman huippuluokkaa.

Toni Lahtinen kommentoi_ 7. heinäkuu 2017 16:55

Suurin syy nykyisiin kansanvaelluksiin löytyy liiallisesta väestönkasvusta Afrikassa ja osassa Aasiaa. Liiallinen väestönkasvu on pääsyyllinen, tai vähintään merkittävä tekijä, alueen taloudellisissa ongelmissa, humaaneissa katastrofeissa sekä useissa aseellisissa konflikteista.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot