Herrasmiehellä Uudenmaan vaalipiiristä on kyky kuvailla (jopa synnyttää) ongelmia, mutta ei ratkaista niitä

Aamulehden 14.12.2011 pääkirjoitus ruotii terävästi aikamme ilmiötä ja kirjoittaa

Virheet on listattu, nyt ratkaisuja pöytään, Timo Soini.

Timo Soinilla on ilmiömäisen vauhdikas kyky kuvailla kaikkia niitä ongelmia, joita EU ja euro ovat Suomelle jo aiheuttaneet ja mitä kauheuksia vielä nurkan takana lymyää. Jos tämä perussuomalaisten sateentekijä olisi yhtä neuvokas kehittelemään ratkaisumalleja, hänet pitäisi kiireesti lähettää Brysseliin hallituksen avoin valtakirja taskussaan.

Mutta sitä taitoa hänellä ei tunnu olevan.

 

Kunhan ei ongelmia vauhdikkaasti kuvaillessaan myös loihtisi niitä.

Pääministeri Katainenkin mainitsi jotain herrasmiehestä Uudenmaan vaalipiiristä, joka  (seuraa vapaamuotoinen siteeraus) käyttää kaiken työaikansa ja viikonloppunsa ajaakseen Suomea ja Eurooppaa lamaan.

Eikös moinen toiminta olekin hieman kyseenalaista, jopa suoranaista ongelmien synnyttämistä?

 

Veljille markkauskossakin tuntuisi olevan tärkeimmistä tärkeintä, että pääsisi hinnalla millä hyvänsä sanomaan, että kyllä Timo oli oikeassa. Viis työttömyyksistä sun muista markan mukanaan tuomista kauheuksista.

Paluu markkaan nostaisi Suomen työttömyysluvut pilviin (vrt. AL 14.12.2011 s. A05).

Katselukerrat: 311

Neuvos kommentoi_ 14. joulukuu 2011 09:13

Edellinen blogi Rossilta HS:n mukaan:

Kyseenalaista taitaa olla nykymeno ja ratkaisut vaativat suuria muutoksia ja se on asia aivan erikseen.

Pertti "V" Virtanen kommentoi_ 14. joulukuu 2011 09:28

Höpö höpö - sen vuoksi jos jotain vielä ikävämpää on tulossa olisi HYVÄ OLLA VARASUUNNITELMA - VARUSTAUTUA - sen varalle jos ( ja kun) markkaa voitaisiin tarvita! Suomi SIIRTYESSÄÄN EUROON piti rinnan Euroa ja Markkaa kolmisen vuotta (3 vuotta) jotta opittaisiin systeemi. Sama on mahdollista nytkin - pahojen päivien varalle - oppia ja opetella jos!? ja kun!?

Ennen ei nähty mitään pahaa varautrumisessa - sitä pidettiin jopa - viisautena! Nyt kokoomususkovaiset "maattomat" naureskelevat jopa takuuksille, vakuuksille ja varautumiselle!? Kuinka tyhmäksi hallitus ja sen omista iso-osa mediasta voi osan kansasta tehdäkään?

Toki tajuan pääartikkelin samanlaiseksi höpöhöpö-propagandaksi kuin Jutalla varsinkin eielen:D

V-M J kommentoi_ 14. joulukuu 2011 10:03

Kreikkaa (ja muita PIGS-maita) on "hoidettu" nyt yli 1,5 vuotta ja tulokset ovat koko ajan vieneet tilannetta huonompaan suuntaan. Nyt useammassakin EU-maassa puhutaan ääneen sen "vakaan ja turvallisen" valuvikaisen valuutan kuoppaamisesta, ei se ole mikään uutinen. Suomessa Helsingin-yliopiston kansantaloustieteen professori Vesa Kanniainen pitää euroa epäonnistuneena projektina.

Koko tuon 1,5 vuoden aikana Suomi on koko ajan lisännyt sitoumuksiaan erilaisissa palokuntatehtävissä ja tällä hetkellä Helsingin Sanomien mukaan Suomen rahoitusvastuut ovat yli 50 miljardia euroa. Tämän rinnalla kalpenee jopa vuosilukunimimerkin fanittaman "uusimaalaisen herrasmiehen" 35 miljardin  arvio, jota sitäkään ei kukaan ole vielä pystynyt kyseenalaistamaan. Pystyisikö vuosilukunimimerkki siihen kun näemmä sen paremmin siilinjärveläinen kansallisen sivistysliiton koulutussuunnittelija tai kokkolalainen luokanopettaja ei pysty? On jokseenkin pelkurimaista syyttää "uusimaalaista herrasmiestä" jos tämä riski realisoituu, sillä "uusimaalaisen herrasmiehen" lääkkeillä tähän tilanteeseen ei olisi koskaan ajauduttu.

al1947 kommentoi_ 14. joulukuu 2011 10:09

Tänään annettiin ymmärtää, että paluu markkaan nostaisi Suomen työttömyysluvut pilviin (vrt. AL 14.12.2011 s. A05).

 

Sen lisäksi, jos markka tulisi takaisin (Aamulehti 9.11.2011 sivu A05)

 

Pitkiä miinuksia:

- Suomesta tulisi arveluttava kohde, ja sijoittajat katoaisivat muualle. Markka heikkenisi ja korkotaso nousisi.

 

- Heikko markka taas lisäisi inflaatiopaineita, ja tavarat kallistuisivat.

 

- Tallettajat vetäisivät säästönsä pankeista ja vaihtaisivat johonkin vakaaseen valuuttaan.

 

- Tämä vaikeuttaisi pankkien luotonantoa. Myös ulkopuolisen rahoituksen saanti vaikeutuisi.

V-M J kommentoi_ 14. joulukuu 2011 10:10

Toistan edellisen: on turha syyttää toista kun itse paskottu paska on housuissa.

lootuskukka kommentoi_ 14. joulukuu 2011 10:35

Ja nyt tän yhden kohnon avustaja ruoskii itseään aamuisin ja päämies ruoskii Suomea ja Eurooppaa entistä pahempaan kriisiin. Opus Dei on katolinen salaseura (kuten Dan Brown fiktiossaan kirjoitti), mutta onko PS tämän salaseuran suomalainen haara ? Pyrkiikö Opus Dei maailman valloitukseen romuttamalla Euroopan talouden ? Onko Opus Dei varat sijoitettu jalometalliin ?

könä kommentoi_ 14. joulukuu 2011 12:25

Tämä poliittinen järjestelmämme on syvältä, etten yleensä viitsi edes posliinilla ajatella sitä. Koko paisunut virkamieskoneisto yhdessä avustaja-armeijan kanssa itseään korostavat kansanedustajat voisi pistää todella kysymysten "tarvitaanko meitä oikeasti näin monta" eteen. Puolet riittää, virkamiehistä ehkä vähemmänkin...

al1947 tuo esiin kysymyksen mitä aamulehdessä kysyttiin - missä on Timon ratkaisut? Miksi Timolla niitä pitäisi olla? Nykyinen velkakriisi kun oli käsillä, kyseinen herra ehdotti, että antaa Kreikan mennä velkajärjestelyyn ja mitä siitä seurasi? Eihän häntä kuunneltu, eikä asiat menneet hänen ehdottamaansa suuntaan... ennenkuin huomattiin, että se tapahtuu jokatapauksessa. Oliskohan säästetty aikaa ja rahaa jos olis annettu velkajärjestelyn tulla?

Poliittinen "eliitti" tyrmäsi ajatuksen ja nyt ajaa suomea vakuuksiin, jotka kasvavat jo yli meidän vuosibudjetin.  Mitä sitten seuraavaksi? Suomi on kusessa tulevaisuudessa. Meillä on aivan liikaa velkaa, emme voi hoitaa vanhalla lamaratkaisulla asioita kun olemme Eurossa ja ikärakenteemme on huono turvaamaan maan tilanne.

Silti suomalainen keltaisin lasein kirjoitteleva lehdistömme tivaa vastausta oppositiolta - kun taas pitäisi kysyä ratkaisuja hallitukselta - aivan kuten al1947 viittaama juttu oikeastaan sen tekeekin:

Jos kokoomuksella ja sdp:llä viikonloppuna yhteinen EVM-sävel oli p...

Mitäs oikeastaan Jutta ja Jyrki tulevat tekemäänkään???

Kimmo kommentoi_ 14. joulukuu 2011 13:29

AL osaa varmaan kertoa, miksi Ruotsi on selvinnyt hyvin kruununsa kansa.

Pärjäämisemme riippuu onnistummeko maailman markkinoilla, Jos Suomessa osataan tehdä hyviä tuotteita kilpailukykyiseen hintaan, niin vienti vetää. EVM-kikkailu ei tuota mitään lisäarvoa. On turhaa tuudittautua ajatukseen, että muut emu-maat antaisivat meille jotain ilmaiseksi. Kreikkalaiset ilmeisesti kuvittelivat, mutta huonosti on käymässä.

*

Kenraali Jaakko Valtanen sanoi Ehrnroothin hautajaisissa näin: Anekdootiksikin kelpaava oli hänen vastauksensa television haastattelijan johdattelevaan kysymykseen Suomen markan vaihtumisesta uuteen rahayksikköön. "Ei huolta. Fyrkka kuin fyrkka", vastasi kenraali stadin slangilla.

Kimmo kommentoi_ 14. joulukuu 2011 13:29

Tätä ongelmaa ei enää kenenkään luoda. Se on jo meillä.

http://www.velkakello.fi/

al1947 kommentoi_ 14. joulukuu 2011 14:50

Ruotsissa kruunu on lähinnä maitokauppavaluutta. Bisneksissä mukana olleet kolleegat ovat kiroilleet nämä kaikki vuodet kahden valuutan loukkua, kun tarjoukset maailmalle ja varsinaisen kaupankäynnin ovat joutuneet hoitamaan euroissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot