Urpilainen ja Stubb osoittivat olevansa henkilöitä, jotka puheenjohtajanuijan menetettyään jättivät pöydän vapaaksi ja puhtaaksi uuden puheenjohtajan tulla tekemään oman näköistänsä politiikkaa, eikä ottaneet vastaan armopaloja joita heille uusi puheenjpohtaja tarjosi, joten hatunnosto heille.

Mutta eräs kesäkuussa puheenjohtajuudestaan luopumaan joutuva ei noudata edellämainitsemieni ex-puheenjohtajien tapaa toimia, vaan haluaa jatkaa kuten ennenkin vielä kaksi vuotta, vaikka nimenkirjoittajana toimisikin hänen uskottunsa.

Ja jos joku ajattelee, että miksi Soini nyt kesken hallituskauden luopuu puheenjohtajuudestaan "vapaaehtoisesti", niin kyllä se on "hallan vaara", joka hänet tähän vapaaehtoisuuteen on pakottanut.

Olisi toivonut, että Soini olisi ymmärtänyt kunniakkaasti antaa jo tilaa puolueen uudistua vapaana, ilman vanhan puheenjohtajan myllynkiveä kaulassa, sillä valitaanpa kumpika hyvänsä uudeksi puheenjohtajaksi kahdesta todennäköisestä, niin huonolta näyttää puolueen näkökulmasta jos Terho valitaan ja huonolta näyttää Soinin näkökulmasta jos Jussi Halla-aho valitaan.

Nyt sanovat nämä Terhon kannattajat, että puheenjohtajan tulee johtaa edestä, mutta Soini on jo kaksi vuotta hoidellut puheenjohtajuutta lähinnä ulkomailta käsin omia mieltymyksiään ja intohimojaan ruokkien ja jos Jussi valitaan, niin hän tulisi seuraaviin eduskuntavaaleihin asti olemaan puolueen johdossa päättämässä ja enemmän läsnä kuin Soini kaikkineen, vaikka EU-parlamentti olisikin hänen virallinen asemapaikkansa.

Ja kun Jussilla ei olisi kansanedustajan selkänojaa, jos hallitus ei jostain syystä jatkaisikkaan virkakautensa loppuun, niin tyhjän päälle silloin putoaisi ja kun hallitus on jo virkakaudestaan yli puolet ollut vallassa, niin kyllä se tähän loppukauden liikkuvaan junaan olisi turhaa hypätä, koska hallitusohjelmaan tehtävät muutokset olisivat vain jotakin kosmeettista nippeli höpötystä, vaikka Jussi olisikin suitsissa ja kyllä se kokoomus ja kepu varmasti Jussiakin yrittäisivät loput kaksi vuotta harjata puhtaaksi isänmaa höpötyksistään kuten Soinin kohdalla on käynyt onnistuneesti, mutta nyt taitaisikin puikoissa olla mies, jonka puheenjohtajuutta ei ohjaile henkilökohtaiset mieltymykset ja "hillotolpat".

Katselukerrat: 199

Neuvos kommentoi_ 16. toukokuu 2017 07:26

Hallanvaaraa ei sillä eliitti on ministeripallilla.

arvi matias marjamäki kommentoi_ 16. toukokuu 2017 07:28

Kyllä se hallan vaara pistää nämä aikaisemman puheenjohtajankin mielitietyt takaisi omalle politiikan jotokselleen, se on varma.

Väinö Okaruusu kommentoi_ 16. toukokuu 2017 07:41

Suomi tarvitsee ainakin yhden merkittävän puolueen, joka on toista mieltä, kuin valtavirta noudatettavasta politiikasta. Sitävaatii aito demokratiakin. Ilman oppositiota on vain eri asteisia diktatuureja.

Tämä on tärkeätä muista, kun valtavirta yrittää vaientaa opposition äänet.

Nyt on taas EU:ssa yritystä harpata iso harppaus kohti liittovaltiota, kun Merkel on ottanut ranskalaisen kultapojun helmoihinsa suojiin. Se on torjuttava tai järjestettävä uusi kansanäänestys Suomen jäsenyydestä, kun EU on muuttunut ja muuttuu koko ajan aivan toiseksi , kuin se oli vuonna 1944, jolloin kansa sai äänestää jäsenyydestä.

Väinö Okaruusu kommentoi_ 16. toukokuu 2017 07:43

Vuosiluku pitää olla 1994.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 16. toukokuu 2017 08:04

"Hallanvaara" naurattaa niin, että on melkein katketa.

"Vilu viljan kasvattaa, lämmin terän kasvattaa "

arvi matias marjamäki kommentoi_ 16. toukokuu 2017 19:15

Heikki.

Ei elämä irvistellen somene.

arvi matias marjamäki kommentoi_ 16. toukokuu 2017 19:33

Voi hyvät hyssykät, Terho sanoo tämänpäivän iltalehdessä, että hänellä ei ole vielä vastausta antaa siihen, että tulisiko Suomen erota EU.sta.

Sanoo kahden vuoden kuluttua olevansa viisaampi kyseisessä asiassa.  No voi hyvät hyssykät veilä kerran etten paremmin tule ja sano.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 16. toukokuu 2017 19:44

Suomi ei eroa EU:sta mitenkään eikä koskaan. Saa....an populistit ! Kerokaa edes parempi vitsi.

al1947 kommentoi_ 16. toukokuu 2017 19:55

Halla-aho tai Terho ei päätä eroammeko EU:sta tai ei. Eivät voi edes määrätä kansanäänestystä.

John kommentoi_ 16. toukokuu 2017 20:15

Suomi eroaa EU:sta viimeistään kun EU hajoaa tai joku valloittaa Suomen.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot