"Mitä iGoogle-palvelulle tapahtuu?

iGoogle poistuu käytöstä 16 kuukauden kuluttua 1. marraskuuta 2013. Mobiiliversio poistuu käytöstä 31. heinäkuuta 2012."

Tämä tieto on googlen sivuilla ja jos oikein ymmärrän, melkein päivittäinen Googlen hakupalvelukäyttö loppuu. Se on ollut varsin oiva keino oikoa mutkat suoriksi, eli ns. täsmäosoitteita ei ole tarvinnut kirjoitella, vaan Google on hoitanut sen sopivilla sinnepäin hakusanoilla.

Loppuun asti en ehtinyt juttua lukea, eli en tiedä ymmärsinkö asian täysin oikein ja onhan noita hakukoneita muitakin.

Selvittäkääpä te, joilla sattuu olemaan aikaa, mitä tuo tarkoittaa tavallisen käyttäjän jokapäiväisessä käytännössä.

PJ.

Katselukerrat: 1081

K.Tuomari kommentoi_ 5. heinäkuu 2012 15:09

Otampa selville.Olen tuota jo miettinyt monta kertaa.Ei ole moni kysely Googlesta onnistunut.Riippuu siitä mitä hakee.Arkaluontoisiin asioihin ei tule vastausta,vaan viitataan johonkin asiaan kuulumattomaan aiheeseen.Google "hallinto on voinut päättää "pidättyä valistamasta kansoja ilmaiseksi.Tietokone-maailma on niin laaja,että sitä on pakko "supistaa hieman",tilanpuutteen johdosta,arvailen?

Teho Paketti kommentoi_ 5. heinäkuu 2012 15:14

iGoogle on Googlen vuonna 2005 julkaisema verkkopalvelu. Kyseessä on henkilökohtaiseen käyttöön luotava verkkoportaalisivu, jonne käyttäjä lisää haluamiaan, esimerkiksi verkkosyötteiden avulla toimivia, lisäosia. Palvelu mahdollistaa mm. Gmail-viestien, sään ja uutisten seuraamisen iGoogle-sivulta.[1]

Palvelun alkuperäinen nimi oli Google Personalized Homepage, mutta vuonna 2007 nimi vaihdettiin iGoogleksi.

Teho Paketti kommentoi_ 5. heinäkuu 2012 15:15

Elikkä kooklaa vaa jatkossaki ihan niinko ei mitään.

Petri Iso-Mustajärvi kommentoi_ 5. heinäkuu 2012 16:37

Suorastaan huvittavaa, että pienellä googlailulla tämäkin asia olisi selvinnyt puolessa minuutissa. Vielä huvittavampaa on se, että jotkut ihmiset ennemmin kirjoittavat pitkän blogisepustuksen, jossa pyytävät muita selvittämään asian, ennemmin kuin itse näkevät sen pienen vaivan, että googlaisivat vastauksen. Käyttäkää nyt hyvät ihmiset sitä Googlea vielä kun se on olemassa;)

Pentti Tuominen kommentoi_ 5. heinäkuu 2012 17:45

No sehän on vallan hyvä, että jotain huvittaakin. Yleensähän näillä palstoilla "vedetään herne nenään", kun jotain sanoo.

Anteeksi nyt vaan, että vaivasin. Eipä tuo "sepustukseni" pitkä ollut, tosin onhan täällä yhden lauseen "blogejakin" ollut.

Mutta menen kyllä ja luen tuon jutun loppuunkin asti ja kiitos vaan Teholle ja googolille, ette ainakaan keljuillut.

Kalervolle sanoisin, että kyllä minun mielestäni tuo Googlen hakupalvelu on toiminut vallan mainiosti, kunhan oppii oikeita hakusanoja käyttämään. Ainakin paljon paremmin, kuin Javan haku, mikä jonkun päivityksen yhteydessä ryömi tuonne työkaluriville. Se oli pakko kelvottomana poistaa.

Huvittavaa kesän jatkoa vaan!

PJ.

K.Tuomari kommentoi_ 5. heinäkuu 2012 20:10

Pentti,taidat olla oikeassa.Menee kielioppi välillä solmuun hakiessa jotakin englanniksi,apusanoja sekä ehdotuksia on paljon mutta monet päätyvät jonkun mainostamiseen täysin pois kyselystä.Systeemi pitäisi olla jokseenkin sama teillä niinkuin meilläkin.Ilman sitäkin on mahdollista elää.

Teho Paketti kommentoi_ 5. heinäkuu 2012 21:10

Googlen hakukone säilyy ennallaan.

Kuka ny lypsävän lehmän tappais ??

Kyuu Eturautti kommentoi_ 5. heinäkuu 2012 21:33

Ikävä juttu tämä. Googletteluunhan tämä ei siis vaikuta kuten moni totesi.

Itse olen kuitenkin iGooglea käyttänyt aloitussivuna iät ja ajat. Saan samalla katselmuksella parit postilaatikot, kalenterin, monet koti- ja ulkomaan uutiset eikä yhtään ärsyttävää vilkkuvaa mainosta. Sääli juttu, mutta onneksi sille on vaihtoehtoja. Tajusin juuri, että hyvästä vaihtoehdosta maksaisin jopa rahaa.

Pentti Tuominen kommentoi_ 5. heinäkuu 2012 22:14

Juuri noin on minullakin ollut Google aloitussivuna. Aikanaan oli Suomi 24, johon tympäännyin täydellisesti kaikenmaailman mainosten, keskustelupalstojen ja seurusteluhakujen ansiosta. Kaikenlisäksi aukeni erittäin hitaasti nällä onnettomilla nopeuksilla.

Googlelta on helppo ja nopeata "lähteä matkalle", varsinkin tuon hakuominaisuuden vuoksi. Kuten jo kerroin, laiskana en viitsi naputella täsmäosoitteita, eikä niitä edes aina löydä mistään.

Onneksi siis säilyy hakupalveluna, koska kaikki muut, kotimaisetkin, astelevat lapsen kengissä.

PJ.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 5. heinäkuu 2012 22:39

Tuossapa pienennettynä yksi oma otokseni igooglesta, ehkäpä kuva kertoo enemmän kuin tuhat s(h)anaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot