Mediatietojen (Aamulehti 19.3.) mukaan Ghanan presidentti Akufo-Addo on nimittänyt maahan 110 ministeriä.
 
Oikein tyypillistä noille neekerimaille. Eikö vihdoin voitaisi avata silmiä ja lopettaa kaikkien niiden Afrikan maiden tukeminen, joissa on tällainen presidentti tai diktaattori ja jossa suurin osa valtion varoista menee presidentin lähipiirille ja armeijalle?
Mahtoiko Ghanan presidentti nyt saada hyvät virat kaikille oman klaaninsa heimopäälliköille ja sukulaisilleen? Meneekö kehitysapua näiden palkkoihin ja hienoihin edustusautoihin?
Ihan oikeasti: miten tämä on mahdollista? Ei Ghanakaan ole ollut enää mikään siirtomaa vuosikymmeniin, siellä on ehtinyt jo kasvaa monta sukupolvea sitten siirtomaa-aikojen. Missä demokratia, oikeudenmukainen hallinto ja kansalaisten oikeudet?

Katselukerrat: 129

Mika Helasvuo kommentoi_ maanantaina

Saattaa olla vaikuttava näky, kun paikallisen kyselytunnin alussa ministerit siirtyvät ministeriaitioon ;-)

Paul Tiililä kommentoi_ maanantaina

Onneksi Ghana ei kuulu Suomen kehitysapuohjelmaan.

Neuvos kommentoi_ maanantaina

Suomessakin olisi vähennettävä - liikaa on sulle mulle...

Heikki Kärpänen kommentoi_ maanantaina
Fredriksson voisi ruveta tekemään myös gebardihattuja vientiin.
PetrusK kommentoi_ maanantaina

Afrikkaa ei saada koskaan kuntoon muuta kuin että valkoiset ottaa valtiot hallintaansa ja panee mustat miehet töihin ja myös vapauttaa naiset raskaista töistä. Näin saataisiin nämä valtiot taas kukoistamaan ja mikä tärkeintä niin nälänhätä poistuisi ja voisimme ostaa runsaita viljasatoja ja siellä tehtäisiin myös kunnon lihaa. Ei tarvitsisi ostaa etelä-amerikasta mädäntynyttä ja aineilla kyllästettyä lihaa ja syöttää sitä lapsille ja nuorille kouluissa ja roskaruokaravintoloissa. Etten paremmin sano :)

Kari Rönkä kommentoi_ maanantaina

Vuoteen 2014 mennessä Ghana oli saanut (virallista) kansainvälistä kehitysapua lähes 30 miljardia dollaria (USD), josta yli 18,5 miljardia 2000-luvulla.

Paul Tiililä kommentoi_ eilen

Niin sanotut Sahalin eteläpuoliset maat eli suomeksi neekerimaat olisi tavalla tai toisella saatava vaikka YK:N alaisuuteen siten, että entiset siirtomaaisännät saisivat mandaatin hoitaa maiden asioita ja mukaan tulisi myös demokratian esikuvamaita kuten Suomi, ja maiden hallinto uudistettaisiin, toteutettaisiin sovellettu demoratia eli otettaisiin huomioon klaanit ja heimot, joista tehtäisiin puolueita vastaavia toimijoita, diktatuurien elkeet poistetaan, panostetaan koulutukseen, terveydenhuoltoon ja pannaan talous kuntoon. Ja Mugabet yms. lukkojen taakse.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot