Finnairin johtajisto, ryhtiliikettä nyt!

Finnair yhtiönä kyntää taloudellisesti ja imagollisesti syvällä, vaikka koneet vielä lentävät ilmassa.

Finnairin imago on saanut suuria mustelmia viime aikoina. Jopa niin suuria, että valtion omistajaohjausministeri laittoi suurimman osan hallituksen jäsenistä kiertoon. Suurimpana syynä, tai viimeinen pisara tekoon oli yhtiön hallituksen myöntämät salaiset stay- bonukset johtajistolle. Samaan aikaan yhtiön tavallisia työntekijöitä puristettiin kurkusta ja vaadittiin osallistumaan säästötalkoisiin, esimerkiksi palkanalennuksilla.

Nyt on yhtiökokous pidetty, uudet hallituksen jäsenet nimetty ja jäljelle jääneen hallituksen jäsenen ja toimitusjohtajan anteeksipyynnöt esitetty. Anteeksipyyntö on tietysti kaunis ele, mutta se ei poista tehtyjä virheitä.

Johtajiston bonuksista on puhuttu paljon, on vaadittu niiden julkistamista ja takaisin perimistä. Uusi hallitus ja asiantuntijat jo aiemmin ovat kuitenkin sanoneet, että ei ole laillista velvoitetta julkistamiseen, eikä pakkoperintään.

Nyt olisi todellinen tilaisuus johtajilla kirkastaa sammunutta sädekehäänsä, sekä nostaa yhtiön imagoa huomattavasti lähemmäksi ilmojen lentokoneita.

Johtajisto ryhdistäytykää ja maksakaa vapaaehtoisesti takaisin saamanne bonukset. Uskon, että kenenkään elintaso ei ole niistä kiinni, ei tietysti Finnairinkaan talous niistä kohennu. Moraalisesti sillä olisi kuitenkin suuri vaikutus muun henkilöstön työmotiiviin ja yhteiseen hiileen puhaltamiseen. Samoin osakkeenomistajien ja koko pienosakaskunnan, valtiomistuksen kautta, usko toimintaan palautuisi ja Finnairin sinivalkoiset värit kirkastuisivat.

Nostakaa yhtiön sisäinen me- henki ja ulkoinen olemus sille tasolle, jollainen se oli muutamia vuosia sitten, näin voimme olla ylpeitä suomalaisista siivistämme. Pienillä teoilla on ennenkin saavutettu suuria tuloksia, vaikeissakin ja tiukan kilpailun tilanteissa.

Kuka teistä ehtii ensiksi talkootoimenpiteisiin?

Tulen pitämään sitä suurena, moraalisena tekona ja varmasti meistä pienen siivun omistajista moni muu.

Vai mitä, te muut?

PJ.

Katselukerrat: 78

Pentti Tuominen kommentoi_ 29. maaliskuu 2012 16:39

Motivaatio alkaa olla kortilla, kertoo Finnairin työntekijä.

PJ.

PerttiK kommentoi_ 29. maaliskuu 2012 18:53

Johtajiston bonusten aikaisen hallituksen puheen johtajan kosketus on päinvastainen kuin Kuningas Midaksen. Mihin ikinä tarttunut, metsään on menty. Ne henkilöt, jotka toimillaan tai toimimattomuudellaan ajoivat yhtiön vaikeuksiin, palkittiin. Uuden hallituksen olisi ensimmäisenä tehtävänään annettava näille "lähtijöille" kehoitus siihen. Uskallan ihmetellä, kuka palkkaisi jyrkkää alamäkeä sukeltavasta yhtiöstä "johtajan" ?.

Pentti Tuominen kommentoi_ 30. maaliskuu 2012 13:24

Aina enemmän tämä soppa haisee.

Kaikesta huolimatta neljän tähden luokitus säilyi, palkitsemista tarvitsisivat ennemminkin suoritusportaan henkilökunta. Mutta palkanalennuksilla mennään, siinä kiitos.

PJ.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot