Faarao Pirttikangas & Kuhmalahden Nubialaiset Klubilla 11.3.2012

Tampereen filmijuhlat päätettiin sunnuntaina Klubilla juurevalla suomalaisella poljennolla. Illan musiikillisesta aktista vastasi Faarao Pirttikangas & Kuhmalahden Nubialaiset, Faarao Pirttikangas kitara ja laulu, Kusti Vuorinen haitari, taskutrumpetti ja djembe, Pentti Dassum lyömäsoittimet ja elektroninen ääni, Inari Ruonamaa baritonisaksofoni ja klarinetti, Otto Eskelinen alttosaksofoni, Konsta Eskelinen stroh-viulu ja Lassi Piironen pasuuna. Bändin jäsenet myös lauloivat taustoja osassa biiseistä. Klubin ovet avattiin yleisölle kymmeneltä ja melkeinpä saman tien myös yhtye aloitti settinsä. Ehkä tuota väliä olisi saanut olla hieman enemmän, mutta toisaalta, eipähän ilta sitten venynyt turhan myöhäiseksi.

 

Bändin noin tunnin pituinen setti sisälsi encoreineen 15 kappaletta, joista kahdeksan oli porukan esikoisalbumilta, joka muuten on ehdottomasti hankkimisen arvoinen, hipihipi kauppaan siitä, (kunhan nyt ensin luette tämän jutun).
Pääosin Faaraon kynästä kotoisin oleva rujosti groovaava musiikki iski heti alusta alkaen yleisöön varsin tymäkästi, eikä sen vaikutus suinkaan vähentynyt keikan vanhetessa. Bluesin ja kansanmusiikin vahvaa yhdistelmää maustettiin sopivilla annoksilla gospelia, soulia ja jazzia ja lopputuloksena oli erittäin herkullisesti kihahteleva annos maittavaa juurimusiikkia. Menopalat, kuten esimerkiksi hillitön Äidittömät lapset ja balkanilaisittain kiehuva Käärmeen seurakunta svengasivat sen kuuluisan hirven lailla ja valokuvaajankin varpaat alkoivat vastustamattomasti vipattamaan mukaansa tempaavan rytmi-iloittelun kurimuksessa. Rankkaa linjaa vedettiin myös hieman rauhallisemmassa tempossa kulkevissa biiseissä. Muiden muassa englantilaiseen balladiin Sweet William's Ghost perustuva arkkiveisu Haamu ja Marjaana soi tarinan veroisella särmällä ja kylmäävän huikea Se raapii maata sai synkeällä tekstillään ja uskomattoman komealla soinnillaan viluisen kalpeat sormet hivelemään hyytävän nautinnollisesti musiikinrakastajan selkäpiitä.
Faaraon kitara soi tuttuun tyyliinsä ankaralla kädellä ja miehen vähintäänkin persoonallinen laulu on tietenkin koko homman kivijalka. Konsta tunnelmoi ja svengasi stroh-viulullaan tyylikkäästi. Kusti vaihtoi kappaleesta riippuen soitintaan ja soitti milloin muhevaa melodiaa haitarillaan, tiukkaa biittiä djembellä tai kasvatti hauskan näköisellä taskutrumpetillaan puhallintrion kvartetiksi. Inari, Otto ja Lassi muodostivat kokonaisuuteen saumattomasti kuuluvan ja sitä puhaltimillaan kantavan voimatrion. Kirsikkana kakussa oli tietysti aina yhtä hurjalla intensiteetillä musiikin mukana elävä Pentti, jonka työskentely lyömäsoitinsettinsä takana oli puhdasta hurmiota.
Kaikkinensa erinomainen keikka bändiltä, jolle persoonallisuus ei todellakaan ole kirosana, eikä kokonaisuutta suinkaan huonontanut Peven miksaus, joka jälleen kerran oli parasta a-luokkaa.

 

Kiitos bändille, yleisölle ja tietenkin Klubin mukavalle porukalle.

 

Unta se vain on

 

Se raapii maata

 

Äidittömät lapset

 

Saarnaa erämaassa

 

Haamu ja Marjaana / Käärmeen seurakunta

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huomenna perjantaina kohtaa elävän musiikin kuluttaja melkoisen hankalan ongelman. Laternassa tossuun vipinää pistää Gene Taylor, boogie-woogie pianisti vailla vertaa varsin kovatasoisen bändin , Jo' Buddy kitara, Robban Hagnäs basso ja Down Home King III rummut, kanssa. Musiikki alkaa sitten jo 20.00, joten älkää myöhästykö. Illan toinen huippuakti koetaan Telakalla, jossa Black Motorin vieraana on huipputrumpetisti Verneri Pohjola. Jotain ainutkertaista on takuulla taas luvassa. Onpahan harmillinen yhteensattuma, enkä vielä itsekään tiedä kumpaan paikkaan huomenna suuntaan. No se näkee ken elää, see ya'

Katselukerrat: 620

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot