EU-uskovaisten kultapoju Macronin visiot Euroopasta

Vähin erin alkaa paljastua Ranskan vastavalitun presidentin visiot Euroopasta ja EU:sta. Kun oma maa on suurissa ongelmissa, työttömyys on kaksinkertainen Saksaan verrattuna, pommit paukkuu Ranskan kaupunkien kaduilla ja tappaa viattomia ihmisiä ja maan talouskin on enemmän tai vähemmän kuralla, on mukavampi alkaa parantaa Eurooppaa.

Vanha suomalainen sanonta on, että lakaise ansin omat portaat ja mene vasta sitten lakaisemaan naapurin portaita lienee täysin tuntematon Macronille. Hän nimittäin aloittaa lakaisemalla ensin naapurin portaat.

Hänen visionsa EU:sta on, että yhteisöllisyyttä pitää lisätä. Se tarkoittaa, että EU-maiden rahat ja velat pitää panna yhteen. Saksan rautarouva kavahtaa moisia visioita. Sakshan on jo nyt EU:n suurin nettomaksaja ja  Macronin visio takoittaisi, että Saksan pitäisi vaan lisätä, maksuosuuttaan. Samalla se tarkoittaa, että myös Suomen maksuosuudet nousisivat.

Sillä tiellä kun jatketaan, niin ennenpitkään EU-maat ovat kaikki rutiköyhiä ja tarvitsevat apua. Mutta mistä sitä apua voisi saada. Ei mistään. 

Nyt on korkea aika panna EU:n rahahanat tiukkaan syyniin. Ensimmäiseksi on alettava noudattamaan EU:n itsensä laatimia sääntöjä ja sopimuksia. Junckerin johtama komissio on kykenemätön suoriutumaan valvontatehtävästään, joka sille kuuluu. On vaihdettava komissio kokonaan ja pantava se töihin vahtimaan, että EU-maat noudattavat sääntöjään ja sopimuksiaan. Siinä olisi kultapoju Macronillekin nyt tekojen paikka.

EU.n tulevaisuus on nyt ratkaisevasti kiinni siitä, kuinka saada EU-kansalaiset hyväksymään koko EU. Tällaisena, kun se on viime vuosina ollut ei kansalaiset hyväksy EU:ta, vaan pyrkivät mielummin eroon koko paskapesästä.

Lisää ryhtiä ja kuria rahojen käyttöön EU:ssa ja paljon, sitä vaatii kansalaiset ennen, kuin he hyväksyvät koko EU:n olemassaolon.

Kultapoju Macronista tuskin on Euroopan pelastajaa. Hänellä on jättityömaa saada Ranska kuntoon, joka sekin voi osoittautua Macronille ylivoimaiseksi. Tuskimpa myöskään hänen itseään paljon vanhempi vaimokaan pystyy siihen.

Kansainvaellukset Eurooppaan jatkuu kiihtyvällä tahdilla. Se lienee yksi suurimmista ongelmista EU.lle tänään. Yhteenotto on väistämätön Euroopan kantaväestön ja maahanmuuttajien välillä, sillä kysymys on leivästä ja elintilasta.

Katselukerrat: 110

Mika Helasvuo kommentoi_ 12. toukokuu 2017 09:35

Täälläkin on tuuletettu Macronin voittoa, mutta onkohan tuulettajat kuinka perillä Macronin linjauksista ?

John kommentoi_ 12. toukokuu 2017 09:59
Macron on Rotschild pankkiirien eliitti. Ei todellakaan siis mikään politiikan ulkopuolinen. Ranska alkaa olla aika menetetty tapaus, en halua enää itse käydä siellä.
Neuvos kommentoi_ 12. toukokuu 2017 11:14

Suomessahan päättäjät olivat innoissaan Marconin voitosta.

PetrusK kommentoi_ 12. toukokuu 2017 12:40

"Täälläkin on tuuletettu Macronin voittoa, mutta onkohan tuulettajat kuinka perillä Macronin linjauksista ?"

Se on ihan sama mitä Macron linjailee, sillä hallinnollisella perinteiltään äärivanhoillisessa Ranskassa näin nuori presidentti ei saa aikaan yhtäkään muutosta. Siitä pitää huolen Ranskan parlamentaarikot ja vanhojen puolueiden edustajat. 

PS. Mitä tulee Donald Trumpiin niin alkaa olla sellaisissa vaikeuksissa, että Nixonin kaltainen tapahtumasarja on käynnistymässä USA:ssa. Sielläpäin maailmaa on tulossa aikamoisen hurja vuosi kesään 2016 saakka. Koko maailma natisee liitoksissaan, sillä Venäjä taatusti ottaa enemmän kuin kaiken ilon irti tästä jupakasta. 

Heikki Karjalainen kommentoi_ 12. toukokuu 2017 18:40

Väiski

Jos nyt yhtään tunnet Välimeren maiden business- poiiliittista kulttuuria, niin pyörrät sanasi. Missään, Ranskassa, Italiassa, Espanjanssa jne. et sinä saa hyvää hommaa, jos joku olemassaolevassa organisaatioissa ei olisi suosittelijanasi tai, että on joku kaverisi tai sukulaisesi on organisaatioissa olisi edes jollain tavalla kaveri päättäjän kasnssa. Tätä suomalaiset ja meidän kaltaisemme eivät ymmärrä ja, että sitä suosituimmusjärjetselmää siellä on aivan mahdotonta purkaa. Kuitenkin EU tekee mitä ?

Meillä tehdään hakemuksia..................................... kenelle ?

Tomppa kommentoi_ 12. toukokuu 2017 19:34

"Kuitenkin EU tekee mitä ?"

Niin, mitä EU tekee?

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot