[ ~  http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458449311401 - ]

 

[U] Pakolainen!

(Iltalehti julkaisi sen mitä ei olisi saanut tuoda kaiken kansan näkyville ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015090220287365_ul.shtml - kuvasta [1] on rasteroitu pois se hylkäämisen päättöpiste – pieni poika, joka hukkui ja löydettiin Turkin rannalta, kun pakolaiset olivat kilvan kiivenneet kumilauttoihin ja matkalle ”vapauteen, toivoon ja uuden alkuun”)

 

[ … kansalainen omassa ahdingossaan [2] – ilman kuoleman vaaraa – ihmettelee miksi huolehdimme sellaisista, joilla on jo isänmaa, jossa heidät tulisi tulla ymmärretyksi tuon isänmaan äidinkielellä a] – kansalainen edelleen ihmettelee missä kulkee vastuunoton, inhimillisyyden rajat ja velvollisuus, kun leikkaukset b] ahdistavat työtöntä, kun ei edes oma toimeentulo riitä normielämään … ]

[1] … tämä kuva on lohduton! ~ http://revolution-news.com/heartbreaking-images-of-drowned-refugee-... - tuli kyyneleet, kun avasin linkin – älä avaa, jos olet herkkä!

[2] … loputtomat leipäjonot! c] ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1441003880621.html -

 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö peräänkuulutti vastuuta [3], yhteisöllisyyttä yli rajojen ja inhimillisyyttä sellaisia kohtaan, jotka tulevat ”kuoleman kentiltä” – sukulaiset tapettuina, henkensä kaupalla – osan hukkuessa Välimeren aaltoihin, jossa demokratian laivat purjehtivat jo pari tuhatta vuotta sitten.

[3] Presidenttimme peräänkuulutti malttia ~ http://suomenmaa.fi/etusivu/7627588.html -

[3] Mitä pm. Juha Sipilä kertoi ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/sipila-eu-johtajat-ja-turkki-sopi... -

 

Tässä on toivottu pakolainen!

[... saksalaiset muuttivat Suomen Lappiin – Ivalon saareen, pois elintasokierteestä, kiireestä ja tavoittelevat yhteyttä luontoon ~ http://www.hs.fi/koti/a1440731746407 - ]

Saksa ottaa vastaan valtavasti pakolaisia, miksi? Syy on selkeä – pakolaiset tuovat toimeliaisuutta, talouden aktivoitumista – mikäli motivoituneina ottavat osaa uuden isänmaan työtehtäviin. Alkuperäsaksalainen (mikä hän sitten onkaan) ei aina halua tehdä jotain sellaista, jota taas pakolainen haluaa tehdä – jos joku osasi hänet innostaa osaksi saksalaista yhteiskuntaa.

Nyt saksalainen media patistaa kärjistäen meitä suomalaisia kantamaan osavastuun EU- Eurooppaa ravistelevasta pakolaisongelmasta ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1441080725827.html -

Lisälinkki saksalaisesta mediasta ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015090120276932_ul.shtml -

 

Suomea riivaa työttömyys

Kerrotaan, että maahanmuuttajat ovat miltei kaikki työttöminä, no – osa on, osa ei. He jotka integroituvat ja ovat luonnoltaan ahkeria (mitä se sitten tarkoittaakaan) – saavat töitä, varsinkin jos he tyytyvät pienempään palkkaan [4] c] kuin alkuperäsuomalainen (mitä tuo nyt sitten tarkoittaa) –

Herää kysymys synnyttävätkö lisääntyvät pakolaismäärät lopulta kansalaispalkan, kun jo nyt työttömät hyödyntävät 300 euron kuukausittaista lisäansaintaa korvauksiensa päälle [5] – aukaiseeko tämä kansalaispalkka-aihio d] meille tien nähdä maahanmuuttajatkin työssä osallistumisena yhteisiin yhteiskuntatalkoisiin. Osaammeko kotouttaa – herääkin kysymys.

[4] Kari ~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=896829990363203&set=a.1...

[5] Lisäansainta korvauksen päälle! ~  http://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/37-ansiopaivarahaa-saa... -

 

Kansalaisten pulina- ja pöhinälaarit

Jokainen talousvaikeuksissa piehtaroiva mediatalo ylläpitää ilmaisia ja vapaita keskustelulaareja meille tavallisille ja erikoisimmillekin ihmisille.

Laarien kiihkeimmät jutut liittyvät pakolaisiin, maahanmuuttoon, verotukseen ja Venäjään – ollaan puolesta ja vastaan ja sanan säilä halkoo ilmaa tylsänä ja terävänä, niinkin tylsänä, että jo ensimmäiset keskustelulaarit suljettiin ~ http://nyt.fi/a1305981595801 - tuotekehityksen ajaksi, sillä kansalaisen ääni on tullut nyt lopullisesti maksetun ja osin manipuloivan toimittajuusmedian rinnalle. Kansalaismedia on oikeasti nyt tuotekehityksensä uuden alun aamussaan!

 

Suomi on suuri maa – pinta-alaltaan

Liki vastaavan kokoinen neliökilometrimäärä Japanissa ylläpitää yli 110 miljoonan populaatiota. Meillä Suomessa on tunnetusti noin 5,7 miljoonaa kansalaista, siinä seassa suhteellisen pieni määrä maahanmuuttajia; olemmehan Euroopan periferia ja EU’ n ”Kainuu”.

Meillä on käynnissä maaltamuutto eli ihmisaallot pakenevat ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1440817687162 - ”pakolaisina” tiivistyviin ja kasvaviin kaupunkeihin – kuin muurahaiset jo miljoonia vuosia sitten.

Pakkautuva elämä ja yhteiskunta näyttäisivät muurahaisille olevan kestävä elämänmuoto, täydennettynä proletariaatin diktatuurilla – kuljemmeko mekin samaan suuntaan hunajakennomaisissa huomisen ekokaupunki - keskittymisissämme, joista voisi tulla myös uuden osaamisemme ”nokia” ~ http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/08/31/myytti-tiiviista-ekokaupung... -

Laitammeko lisääntyvät pakolaisvirrat asumaan tyhjenevälle maaseudullemme, jossa lämpenevien vuosien myötä yhä suuremmat osat maasta saadaan hedelmälliseen maatalouskäyttöön tuottamaan ruokaa niukkeneville alueille, joita kuivuus ja maaperäeroosio riivaavat, vrt. Etelä-Eurooppa – Välimeren maat. Mahtuuko meille ’huomenna ja ylihuomenna’ 20 miljoonaa pakolaista vaikkapa viljelemään maata? e]

 

Reviirit ja Schengen f]

Oli selvää, että Schengen sisäpiiriraja vuotaa – alusta alkaen. Virosta saamme rikollisuutta, halpaa viinaa ja toistaiseksi edullisia tovereita rakentamaan kasvukipukeskuksiamme.

Miten sitten reviiriajattelu tähän synkronoituu. Eipä se synkronoidu, koska evoluutio rakensi meihin itsesäätelymekanismin, joka varovaistuu ja epäluuloistuu, kun kohtaamme vieraan ja oudon.

 

Meidän suomalaisten tapoja ei harjoiteta muualla, paljoakaan

Olemme jurottajia, kateellisia, hyväuskoisia, inhimillisiä omiamme kohtaan – ainakin tappelun jälkeen. Olemme osin melankolisia, surumielisiä – mutta tiukan paikan tulen seisomme juoksuhaudassa – niin lahtarina kuin punikkina - rinnakkain. Pitääkö rajat laittaa kiinni, hakea omavaraisuutta g] ja vaalia omaa kulttuuria ja omia tapoja – mitä Sinä tähän sanot?

 

Pakolainen – maahanmuuttaja

[... syyrialaiset saapuvat Savoon – Juvalle ~ http://www.lansi-savo.fi/uutiset/lahella/syyrialaiset-pakolaiset-sa... - ]

Ihminen itsessään normaalina perintötekijänä luo toimeliaisuutta, ainakin itselleen ja vastuullisena myös muille. Ihminen on yhteiskuntaolio, joka tarvitsee verkostoonsa vähintään yhden ystävän, muuttaman kaverin ja työyhteisön. Työyhteisön pitää olla turvallinen, kestävä ja huomista luotsaava.

Miten Sinä ottaisit yhteisöösi mukaan ”oudon, tuntemattoman, jopa värillisen” – ystäväksi, kaveriksi ja vaikka alkuun työtoveriksi? Saksan voima taloudessaan pohjaa myös suureen määrään toimeliaita ihmisiä – miksi juuri Saksa ottaa vastaan jopa satoja tuhansia pakolaisia ja maahanmuuttajia? – Helppo vastaus: ”Ihmiset luovat talouden kulutuspisteitä ja aikaansaavat rahankiertoa, joka taas luo kansantaloutta ja toimeliaisuutta”.

Aina lopulta palaamme tuohon herkkään sanaan toimeliaisuus, joka korvaa puhki kuluneet termit – kasvu ja kasvuhoenta! h]

 

Mitä teemme?

Saimme persujytkyn eli potkun persuuksiin, kun PS (perussuomalaiset) kiipesivät suureksi oppositiopuolueeksi vuonna 2011 – paljolti teemalla ”Ei enää pakolaisia” [5]. Nyt uupunut ’jatkojytkyn jytkytys’ vei Perussuomalaiset hallitukseen – vastuuseen ja velvollisuuksiin - äänestäjiään ja kansalaisiamme kohtaan.

 

Nyt saamme enemmän kuin koskaan pakolaisia

Mitä tekevät ulkoministeri Timo Soinin joukot, laittavatko rajat kiinni vai jatkavat tyhjän jytkyn jytkytyspuhetta? Ei, perussuomalaiset kantavat nyt vastuuta ja rajat pysyvät auki – ja otamme vastaan pakolaisia, vaikka osa tulee rahan ja entiseen nähden helpon elämän vuoksi.

 

Suuri osa pakolaisista on kuitenkin hädässä – todellisessa hädässä

Tämän kirjoituksen alussa oleva linkki ja sieltä kuva rannalla makaavasta pienestä pojasta muutti kaiken ja vastuunkanto voitti kansallisen reviiriajattelun i] – maapallo on yhteinen ja kaikkien meidän esi-isä on sama – täysin sama, jos luomiskertomukseen ja/tai evoluutioon on uskominen.

Milloin Sinä aloitat oman vastuunkannon ja miten?

[5] Nyt tosin maahanmuuttovastaisuuden apostoli Jussi Halla-ahokin (Ps) taipuu … ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1441238505197.html -

 

Tekstin lisäkirjoitukset

a] Isänmaassaan äidinkielellä! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/150326-aidinkielella-ymm... -

b] Leikkaamisesta ja elvyttämisestä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/leikkaamista-ja-elvyttamista-... -

c] Työtä alemmalla palkalla ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=976157 – [12856]

d] Kohti kansalaispalkkaa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/tyo-teettajaansa-kiittaa-koht... -

e] Mitä teemme tulevina vuosina? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1002372 – [101187]

f ] Schengen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/reviirien-ja-rajojen-avaamine... -

g] Omavaraisuus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/reviirien-hallinnalla-omavara... -

h] Kasvuhoenta! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kasvuhokema-on-saavuttanut-ma... -

i ] Sekoittaminen? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/29895-kansakuntia-ei-pid... -

EXTRA

Persu ja kansanedustaja Olli Immonen – taisteluni

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/olli-immonen-reviiriltaan-suo... -

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/taisteluni.html -  

EXTRA II

Tieteessä tapahtuu 1/2015 – ”Jumalattomat markkinageenit”

~ http://ojs.tsv.fi/index.php/tt/article/view/49432/14604 -

 

JK

Kiihtyikö heti alkuun pakolaisten Kreikkaan pyrkiminen? ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/eu-n-ja-turkin-palautu... - [21032016]

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

AL  ..  IL  ..  Vf  ..  Pz .. US ..  BL  ..  BLOG 59920

---03092015---

---21032016---

doc.: Pakolainen_03092015 – Microsoft Word Starter

doc.: Ihmisvaihto_Pakolainen_21032016 – Microsoft Word Starter

1006 | 1047

Katselukerrat: 663

Neuvos kommentoi_ 21. maaliskuu 2016 15:16

Kokoomuslainen sanoi, että työvoiman tarjonta luo työpaikkoja - nyt on sillä opilla työttömyys lisääntynyt.

Pakolaisten vaihtoa - älyttömän älytön oivallus.

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. maaliskuu 2016 09:41

HS: Turkki-sopimus astui voimaan, mutta pakolaisia tuli tavallista enemmän – HS seurasi veneiden saapumista Kreikan Lesbokselle
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458449311401 . -  ... Ihmisvaihtokauppasopimus eroaa ihmiskaupasta sanalla vaihtosopimus.

Tomi Vaalisto kommentoi_ 23. maaliskuu 2016 10:20

Älähän sotke asioita Ilu! Tässä viralllista tietoa ihmiskaupasta - itse ei tarvitse keksiä mitään: http://global.finland.fi/public/default.aspx?contentid=86358

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. maaliskuu 2016 11:07

Ihmisvaihtokauppasopimus (miinus) vaihtosopimus = ihmiskauppa. Nythän jo epäillään, että tuo EU' n tekemä ihmisvaihtokauppasopimus ei täytä kansainvälisiä säädöksiä ihmisyydestä, pakolaisuudesta, turvapaikanhaennasta jne ... tosin EU kiistää tämän jyrkästi. Asia on lakimiesten tutkinnassa. Turkila on erikoinen tulkinta - vain Euroopasta tulleet ovat hyväksyttyjä - ei esimerkiksi Syyriasta! 

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. maaliskuu 2016 11:39

" ... 

Ihmisoikeusjärjestöt varoittavat, että Euroopan uusi käännytyspolitiikka saattaa olla kansainvälisten sopimusten vastainen. EU kiistää tämän.

Kiistanalaista on muun muassa se, voidaanko Turkki luokitella maaksi, jossa pakolaisten oikeudet turvataan.

RIO GANDARA / HS
Pakolaiset odottavat laivaan pääsyä sunnuntaina. Heidät kuljetettiin kohti Pohjois-Kreikan pakolaisleirejä isolla matkustajalautalla.
Pakolaiset odottavat laivaan pääsyä sunnuntaina. Heidät kuljetettiin kohti Pohjois-Kreikan pakolaisleirejä isolla matkustajalautalla.

Turkki on hyväksynyt Suomenkin pakolaispolitiikkaa määrittävän Geneven pakolaissopimuksen harvinaisella maantieteellisellä rajauksella.

Se tunnustaa Geneven sopimuksen määrittelemiksi pakolaisiksi vain henkilöt, jotka pakenevat kriisejä Euroopan maista. Tämän vuoksi syyrialaisia ei tunnusteta pakolaisiksi samoin oikeuksin kuin EU-maissa.

Lisäksi EU aikoo käännyttää Kreikan saarilta välittömästi ne, joilla ”ei ole oikeutta suojeluun”. Heidät pidetään käännytykseen asti saarille pystytettävissä säilöönottokeskuksissa.

Epäselvää on, miten nämä henkilöt tunnistetaan ihmisistä, joilla on oikeus suojeluun, jos käännytys halutaan toteuttaa välittömästi. Kansainväliset sopimukset takaavat oikeuden yksilölliseen turvapaikkakäsittelyyn.

Tulijoille jää oikeus hakea turvapaikkaa Kreikasta, mutta monen päämäärä on Saksassa tai muualla, minne osa perheestä ehti viime vuonna.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458449311401?jako=e90df1876987049cd06e1...

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458449311401

Tomi Vaalisto kommentoi_ 23. maaliskuu 2016 12:15

Nyt ei pidä sotkea asioita.

Turvapaikanhakijoiden palauttaminen Turkkiin on laillista, koska Kreikalla ja Turkilla on voimassa palautussopimus. Sopimuksen mukaan Kreikka pitää Turkkia turvallisena maana turvapaikanhakijoille.

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. maaliskuu 2016 18:19

Kannattaa lukea tuo toiseksi edellinen kommentti, niin huomaa, että tilanne ja arvio EU-Turkki vaihtokauppasopimuksen osalta on ristiriitainen. Tutkinta on lakimiesten hallussa - muu täällä tähän liittyen on älämölöä ja turhaa karjahtelua. Jäämme odottamaan kansainvälistä lakia tuntevien lopputulosta ollako laiton vai laillinen. 

Ilkka Luoma kommentoi_ 4. huhtikuu 2016 16:07

EU:n pakolaisvaihto alkoi – Ensimmäiset turvapaikanhakijat Turkista Saksaan 

~ http://yle.fi/uutiset/eun_pakolaisvaihto_alkoi__ensimmaiset_turvapa...

 ... Ihmisvaihtokauppaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot