EU:n siirtosirkus välillä Bryssel - Strasbourg - järkee vai ei

Kerran kuukaudessa 751 meppiä sekä avustajat, tulkit, koko henkilökunta yhteensä 3000-4000 ihmistä, siirtyy Belgian Brysselistä 400 kilometrin päähän Ranskan Strasbourgiin parlamentin täysistunnon äänestämistä varten. Työ Strasbourgissa kestää maanantaista torstai -iltaan, minkä jälkeen nämä 3000-4000 ihmistä siirretään takaisin Brysseliin. Europarlamentin kolmas työskentypaikka on Luxemgurgissa. Eli:

Euroopan parlamentin virallinen päätoimipaikka on Strasbourg, minkä lisäksi sillä on toimipaikka Brysselissä. Parlamentin sihteeristö puolestaan sijaitsee Luxemburgissa. Käytännössä parlamentti kokoontuu Strasbourgissa vain neljän päivän ajan kuukaudessa suorittamassa äänestyksiä täysistunnossa. Muut täysistunnot, valiokuntatyöskenty ja erilaiset kuulemistilaisuudet tapahtuvat Brysselissä, missä parlamentilla on käytössään eniten tiloja.

Brysselin ja Strasbourgin välinen siirtosirkus numeroina: 2 pikajunavuoroa 3000-4000 työntekijälle, 5-8 rekallista tavaraa ja asiakirjoja, 15 000 tonnia hiilidioksipäästöjä. Starsbourgin toimitilat ovat tyhjillään 317 päivää vuodessa, Bryssell -Strasbourg- matkustelun osuus EU-parlamentin budjetissta on kuusi prosenttia.

Syyt tähän parlamentin reissaammiseen ovat historialliset. Yksi syy tähän lienee se, etteivät kaksi entistä verivihollista, Saksa ja Ranska, enää koskaan kalistelisi sapeleita keskenään.

Jk. Asiatietojen lähteenä olen käyttänyt: Apu 2/2017 sekä internet. Apu-lehden artikkelin otsikko kuuluu "Älytön siirtosirkus", kirjoittanut Meri Eskola.

Katselukerrat: 111

Lasse Kallo kommentoi_ 27. helmikuuta 2017 18:37

Tuosta EU-härdellin kolmannesta työskentylypaikasta, mikä sijaitsee Luxemburgista, siis kyseessä on  EU-parlamentin pääsihteeristö.

"- - 2400 henkeä työskentelee Luxemburgissa 27 rakennuksessa, joiden vuokra on englantilasmeppi Paul Nuttanin mukaan 40 miljoonaa euroa vuodessa.

Nuttallin mukaan Luxenmburgissa työskentelevä henkilökunta ei ole riittävän itsenäinen, vaan ravaa Brysselissä viikottain. Majoituskulut ovat 65-140 euroa yöltä, jonka päälle maksetaan noin 90 euron päiväraha. Reissuja on kuukaisittain keskimäärin 540.

Nuttallin mukaan EU ei ole vähentämässä lilliputtivaltion käyttöä, vaan sinne valmistuu vuonna 2021 parlamentin KAD-rakennus. Sen rakentaminen  ja vanhan kunnostaminen maksavat noin 804 miljoonaa euroa."  - Apu-lehti 2/17.

Mika Helasvuo kommentoi_ 27. helmikuuta 2017 19:07

Eihän tuossa sirkuksessa ole koskaan ollut mitään tolkkua, mutta eipä sitä muutettuakaan saada ja jos joku sen kyseenalaistaa, niin hän on populisti.

Lasse Kallo kommentoi_ 27. helmikuuta 2017 19:09

Suomi maksoi EU:lle ennätyssuuren jäsenmaksun.

"Euroopan komission hiljattain julkaisemien, jäsenvaltioiden kesken vertailukelpoisten lukujen mukaan Suomen nettomaksu EU:lle oli 809 miljoonaa euroa vuonna 2014, mikä oli enemmän kuin aiempina vuosina. Myös Suomen nettomaksu suhteessa bruttokansantuloon (0,40%) oli viime vuonna aiempia suurempi.

Suomen nettomaksut olivat 172 miljoonaa euroa vuonna 2007 ja ne kasvoivat siitä vuoteen 2012 mennessä 658 miljoonaan euroon. Merkittävin osa EU-jäsenmmaksuista pohjautuu jäsenmaan bruttokansantuotteeseen. Vaikka Suomessa talouskasvu on ollut olematonta viime vuodet, on maksuosuus kuitenkin noussut merkittävästi.

- Kun kakku jaetaan kaikkien jäsenvaltioiden kesken tietyssä suhtessa, Suomen bruttokansantulon muutos ei yksin vaikuta, vaan siihen vaikuttavat kaikkien jäsenmaiden bruttokansantulon muutokset. Yksi tekijä ovat uudet EU:n jäsenmaat, joiden varallisuus on keskimääräistä alempi, valtionvarainministeriön lainsäädäntäneuvos Martti Anttinen sanoo. - -." - Ilta-Sanomat 26.7.2015. Lehden otsikko sama kuin tässä.

Neuvos kommentoi_ 27. helmikuuta 2017 19:28

Ei mitään järkeä ja yleensäkin ne kokoukset voisivat olla etänä pidettäviä netin välityksellä äänestyksiä myöden.

Lasse Kallo kommentoi_ 28. helmikuuta 2017 00:31

EU - ja eurokritiikki.

"- - Silti mediamme yhä edelleen suhtautuu EU-kriittisiin ajatuksiin ja puolueisiin "populistisena". Tämä on sikäli johdonmukaista, että mediamme on saman bisneseliitin hallussa kuin EU.ta ja sen liittovaltiokehitystä voimakkaimmin ajavat tahot. Elämme Suomessa ennen näkemättömän propagandan aikaa, joka ylittää "suomettuneisuuden" valheellisimman ajan kirjoitukset kahdesta syystä: ns. suomettuneisuus tiedettiin laajasti valheeksi (innokkaimpia Neuvostoliittoa ihannoivia kommunistipiirejä lukuunottamatta), mutta tuo valhe hyväksyttiin ikään kuin yhteisestä sopimuksesta, koska se palveli maamme talouskehitystä ja kansallisia intressejä. - -

Nykyään EU-propaganda on tässä mielessä erittäin hämmentävää. Mikä aiheuttaa ja ylläpitää tätä kollektiivista valhetta? Etenkin rahaliitto (euro), siis se EU:n "kova ydin", johon meidän oli oman etumme vuoksi muka pakko päästä, on osoittautumassa maallemme katastrofiksi. Silti eurosta eroon pyrkiviä kutsutaan mediassa "pölhöpopulisteiksi". EU on muutenkin Suomelle haitaksi. Jokainen sinne maksamamme euro tulee vain puolikkaana takaisin erilaisten tukien muodossa. Paljon järkevämpää olisi tukea suomalaisia projekteja suoraan omalla rahallamme, eikä kierrättää niitä valtavissa, EU: byrokratiarattaissa, jotka nielevät varojamme kuin pohjaton kuilu.

Ja mitä tule demokratiaan ja "länsimaisiin arvoihin", on EU niistä harvinaisen kaukana täysin epädemokraattisesti valittuine päättäjineen (Komissio, EKP) ja läpinäkymättömine päätöksentekoprosesseineen, joissa suuntaa on antamassa alusta pitäen pankkimaailma, suuryritykset sekä muutenkin suuren rahan etu. Ihmisoikeuksia ja demokratiaa käytetään lähinnä korulauseissa, ne ovat kakunkuorrutusta, jonka sisällä on piilossa EU:n varsinainen tavoite: alistaa kansat valtaapitävien, vaaleilla valitsemattomien suuryritysten ja rahamaailman eliitin hallittavaksi.

Sen EU:n, mihin neuvoa-antavan kansanäänestyksen myötä aikanaan liityimme, piti olla vapaakauppaliitto ja yhteistyöfoorumi, ei tolitaristinen liittovaltio." - Tuula Komsi-sivusto otsikolla "EU-kritiikki".

----------------------------------------------------------------------

Panin merkille, että Tuula Komsin kirjoitus on vuodelta 2014. Siis ennen aikaa, kun Angela Merkel sanoi: Tulkoon holtiton maahanmuutto! Ja katso, holtiton maahanmuutto tuli!

Äänestin itse EU:hun liittymisen puolesta. En kadu sitä, koska minua harhautettiin niin kuin meitä muitakin. Myös rahaliittoon suhtauduin varovaisen myönteisesti, kunnes tuli nämä Kreikan tukipaketit ja muutkin selvät signaalit siitä, että liittovaltiota kohti tässä mennään. Kun sitten viime vuonna Merkel teki sen minkä teki, aattelin että tästä pitäisi siirtyä melko pikaisesti takavasemmalle, jos vain enää pääsee.

John kommentoi_ 28. helmikuuta 2017 01:41

EU-jäsenmaksuissa pitää ottaa huomioon myös miten paljon EU-byrokratia vaikuttaa ennen kaikkea Suomen talouteen. Suomi on kokonaan menettänyt päätäntävaltansa, ja epäilen ettei EU:sta voi pian erota ilman asein.

Lasse Kallo kommentoi_ 28. helmikuuta 2017 09:41

Vaikka itse äänestin EU:hun liittymisen puolesta, mietin matkan varrella milloin maaamme  lopettaa mallioppilaan esittämisen. Kun tuli nämä Kreikan tukipaketit ja tuli rkkkidirektiivi, mikä direktiivi sai minut näkemään väriä, joka ei ollut vihreä, mietin että tästä ei taida hyvä seurata. Asiaa ei ainakaan auttanut se, että Suomi ei hakenut jäsenmaksuihin alennusta, kuten Ruotsi, Hollanti ja muutamat muut jäsenmaat. Muistelisin että Katainen kohenteli silmälasejaan ja sanoi vastuunkanto, vastuunkanto. Tuo viime vuonna tapahtunut EU-rajan avaaminen - tervetuloa tänne kaikki, jolla sokeri suussa sulaa!, sai minut miettimään: kun herrojen kanssa lähtee marjaan, siinä tahtoo mennä astiatkin.

Eroa eurosta olen tuumaillut jo pitempään, ja kaikki merkit viittaavat siihen, että EU:lle käy kuten Hansaliitolle ja Neuvostoliitolle, ei kestä ajan painetta vaan kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Noihin viitaten, nykyään asiat vain tapahtuvat paljon nopeammin kuin ennen.

Mika Helasvuo kommentoi_ 28. helmikuuta 2017 09:48
Lasse Kallo kommentoi_ 28. helmikuuta 2017 18:59

Tämän päivän Lapin Kansan pääkirjoituksen otsikko kuuluu "Ei valita vihaa". Aivan oikein, vihapuheesta pääkirjoituksessa puhutaan. Kirjoituksen yhteydessä olevassa valokuvassa on itse Aatu käsi natsitervehdys-asennossa.

Kirjoitus on täyttä asiaa. Jos vihapuhetta ja populismia ei saada suitsittua, eihän siitä EU-liittovaltiosuunnitelmasta tule yhtikäs mitään.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot