Eliitin ja kansan työssä jaksamisen ero

 

Työministeri uupuu työtaakan alle, myötätuntoa ja ymmärrystä löytyy. Työtaakkaa on syytä keventää. Täytyy palkata lisää väkeä, jakaa töitä. Itse pääministeri näyttää vihreää valoa työvoiman lisäämiselle. Onhan kohtuutonta jos asioihin ei puututa ajoissa kun ministerin voimat loppuvat ja kuormitus on kestämätön.

 

Eri alojen raskaan työn raatajat valittavat myös uupumista töidensä äärellä. Työssä ja elämässä jaksamisesta on tullut suoranainen vitsaus. Palkka ei riitä ja luukuilta saa kettuilua. Väki vaeltaa leipäjonoihin. Mitä mieltä eliitti on? Mitä miettii? Miten reagoi työkansan henkisen ja fyysisen selkärangan yleistyvään katkeamiseen?

 

Vähentävät väkeä, saadaan pörssikurssit nousemaan. Nostavat eläkeikää. Laskevat palkkoja ja leikkaavat etuuksia. Ja tietysti pidentävät työaikaa. Siinä eliitin keinoja työväen nurinaan työssä jaksamisesta. Ei löydy myötätuntoa ja selkään taputtelijoita kovia kokeneita ns. tavallisia kansalaisia kohtaan.

 

Työtätekevien hätähuudoille työelämän kestämättömyydestä viitataan kintaalla. Köyhän kansan todellisuudelle käännetään selät. Leikataan ja kurjistetaan lisää. Raipalla kansa kuriin - vastoinkäymisten sietokyky ei hentomielisyydellä parane.

 

Empatia ja hoivavietti poksahtavat esiin eliittiin kuuluvan kokiessa kovia. Silkkihansikkaat vedetään käsiin voivottelujen säestämänä kuinka näin on päästetty käymään. Mitä mahtaa ajatella työnsä äärellä itkua pidättelevä hoiva-alan tai muun työn lopen väsynyt työntekijä? Varmaan sitä, kuinka eri planeetalla kansa ja siitä täysin piittaamaton eliitti elävät. 

 

 

 

Katselukerrat: 505

Hapan Kaali kommentoi_ 11. maaliskuu 2017 08:57

Lindström saa sääliä ja empatiaa osakseen ja hyvä niin. Vähemmän voivotellaan mitä ongelmia yhteiskunnalle koituu kun yhdelle äijälle lastataan enemmän töitä kuin ehtii kunnolla hoitaa.  Ja etoohan tämä Sipilän pelaaminen ministereiden lukumäärällä samoin kuin Soinin pyrky pitää kiinni ministerinpaikastaan. 

 

Aarre Juhani Välimäki kommentoi_ 11. maaliskuu 2017 09:57

Inhimillisyys ihmistä kohtaan, kuten Hannun kirjoituksesta huokui. Kyllä kaiketi näitä ministerin postia, jopa kahdenkin eri alan pystyisi hoitamaan kansan mieskin kunhan olisi oikeamieliset virkamies avustajat apuna.

Seppo Muurinen kommentoi_ 11. maaliskuu 2017 09:59

Hallitus Sipilän johdosta alkoivat toteuttaa "säästötalkoita" myös ministereiden kohdalla "että mitä vähemmän niin sitä enemmän säästöä" - miten kävi - ja näinhän se menee lähes kaikilla,irti enemmän keillä sitä jo on ennestään. Mikä tulee todellinen säästö kun sairastutaan "elintasosairauksiin" eriasteisilla luukuilla ?

On asioita että ennen oli paremmin "kun isä lampun osti" aikaan.

Esim.on palstoja/ihmisiä joissa osittain ilkutaan Lindströmiä - moukkamaista - mitä hänelle Sipilä on antanut tehtäväkseen Pääministerin johdolla. Pisteet kuin arvostus Jari Lindströmille/ PS !

Pentti Tuominen kommentoi_ 11. maaliskuu 2017 11:24

Totta, minä eilen soitin ja juttelin henkilökohtaisen pankkineuvojani kanssa. Kysyin siinä samalla, että mikset ole antanut kuulua itsestäsi viimekesän jälkeen. Kertoi siinä sortuvansa työtaakan alle, koska jatkuvasti tulee uusia tehtäviä, uusia tekniikoita jne jotka pitäisi hoitaa. Kotiin päästessä on niin väsynyt, ettei jaksa muuta, kuin romahtaa hetkeksi sänkyyn.

Ymmärrän varsin hyvin häntä, vaikka me emme enää fyysisesti käytä pankkia, niin henkilökunnalla on silti omat haasteensa. Koko ajan jää ihmisiä eläkkeelle, sanotaan irti, vaihdetaan toisiin tehtäviin. Toisaalta tehtävät muuttuu, tulee mobiilipankkia ja sillä hoidettavia asioita, jotka pitää sisäistää ja neuvoa eteenpäin. Eivätkä ne kaikki digitaaliset versiot, mobiilipankit jne. välttämättä vähennä pankkitoimihenkilöiden töitä.

Ahti Pontinen kommentoi_ 11. maaliskuu 2017 12:42
Ylättävän hyvä aloitus. Oli mottipäisyydetkin poissa.
Hannu Tiainen kommentoi_ 11. maaliskuu 2017 17:17

Vai meinaa Ahti, että olen joskus kirjoittanut "mottipäisyyksiä".)))

artti niemelä kommentoi_ 11. maaliskuu 2017 20:31

Valitettavan totta kirjoitit, Hannu hyvä. Mutta millä ihmeen konstilla saataisiin asiat oikeille raiteille?t

Hannu Tiainen kommentoi_ 11. maaliskuu 2017 20:47

Artti

Kyllä se vaan niin on, että kansan on lähdettävä kadulle ja vaadittava hallituksen eroa. Eihän tässä enää muuta keinoa ole kuin joukkovoima jolla poliittinen eliitti saadaan vapisemaan ja alkaa tekemään kansan tahdon mukaisia asioita.

Mika Helasvuo kommentoi_ 11. maaliskuu 2017 20:53

Hannu, jos nyt teoriassa aioit syrjäyttää "poliittisen eliitin", niin kenenkä luulet nousevan tilalle?

Siitä, sínun suosimasta poliittisesta eliitistä on historiassa ihan riittävästi näyttöä ja tulokset kertovat onnistumisen.

Ahti Pontinen kommentoi_ 11. maaliskuu 2017 21:26
Tätä juuri tarkoitan mottipäisyydellä

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot