Tämän päivän uutinen: "Eläkeyhtiöitten rahastot 190 miljardia euroa", siis 190 000 000 000 euroa. Satayhdeksänkymmentätuhattamiljoonaa.
  Viimeisin kymmenen miljardia on tullut melko nopeasti.
  Rahassa se tekee noin 1140 miljardia markkaa, siis 1140 000 000 000 markkaa, luettuna tuhatsataneljäkymmentä tuhattamiljoonaamarkkaa. Televisiossa eläkeyhtiöitten (?) edustaja vakavalla naamalla väitti, että rahat eivät riitä tulevien eläkkeitten maksamiseen. Hehän, nykyiset työntekijät, maksavat parhaillaan omien eläkkeittensä kertymisestä ja se on kokonaan heidån asiansa niin kuin meidänkin osamme oli. Onko eläkemaksujen haaliminen kokonaan lopetettu, miksi? Kenenkähän tekemää laskuoppia he, eläkeyhtiöitten edustajat, ovat lukeneet?
  Allekirjoittanut sai vuodenvaihteessa työkyvyttömyyseläkkeeseen kai kuusi euroa lisää. Onneksi ei tullut samansuuruista laskua. Onni on siis olemassa.
  Kaikenkaikkiaan, meitä viedään niin kuin kuoriämpäriä.

Katselukerrat: 145

Kyuu Eturautti kommentoi_ 17. helmikuuta 2017 21:53

Melko kallista.

Mutta arvostan kyllä sitä että meillä tuo raha on eikä sitä pistetä mälläten. Sen verran heikolta tuo tulevaisuus näyttää. Jos nyt pistettäisiin bileet päälle niin ei olisi kohta edes minimieläkkeisiin varaa.

Pentti Tuominen kommentoi_ 17. helmikuuta 2017 23:13

Sehän meni niin, että nyt joudutaan eläkerahaston tuotosta, noin 20 miljardia,ottamaan 2miljardia eläkkeiden maksuun. Eläkkeiden maksuun menee enemmän rahaa, mitä tulee sisään eläkemaksuina. Siis koko ajan eletään eläketuoton varassa ja osa jää vielä varastoonkin.

Orwell kommentoi_ 17. helmikuuta 2017 23:22

Jää reippaasti tuleville polville, mutta se ei kuulemma ole tarpeeksi...

Make kommentoi_ 17. helmikuuta 2017 23:23

"Hehän, nykyiset työntekijät, maksavat parhaillaan omien eläkkeittensä kertymisestä ja se on kokonaan heidån asiansa niin kuin meidänkin osamme oli."

Se menee kylläkin niin, että nykyiset työntekijät ja yrittäjät maksavat nykyisten eläkeläisten eläkettä. Suurin osa työntekijöiden ja yrittäjien (jotka siis maksavat täysimääräisesti oman eläkkeensä) maksuista menee suoraan eläkkeiden maksuun, vain murto-osa rahastoidaan tulevien sukupolvien varalle. Mitään "omaa eläkerahaa" ei tässä yhteydessä tunneta.

Hei, kuka haluaa mennä lasten kukkarolle tässä? He joutuvat maksamaan suurien ikäpolvien eläkkeet, vaikka mainitut eivät tehneet sitä omille vanhemmilleen. 

 

Heikki Karjalainen kommentoi_ 18. helmikuuta 2017 05:50

"Hei, kuka haluaa mennä lasten kukkarolle tässä? He joutuvat maksamaan suurien ikäpolvien eläkkeet, vaikka mainitut eivät tehneet sitä omille vanhemmilleen."

Jaa, että tuon 200 mrd. ovat nykytyöntekijät ansainneet ? Haloo sen ovat ansainneet suuret ikäpolvet ja sen edeltäjät. Jonkin verran  ne työntekijät, jotka ovat vielä töissä. Tämän on Kimmo Kiljunen laskenut sataan kertaan ja ei mene edes vakuutusmatematiikoille perille.

Neuvos kommentoi_ 18. helmikuuta 2017 08:27

Ne rahat ovat meidän eläkkeellä nyt olevien rahoja eli pitäisikö meidän nyt vielä maksaa tulevienkin eläkeläisten eläkkeet omista säästöistämme?

Kyuu Eturautti kommentoi_ 18. helmikuuta 2017 13:41

Niin kauan kun tuotoista otetaan alle inflaation verran, ollaan vielä jotenkuten turvallisilla vesillä. Ei hyvä, mutta tyydyttävä tilanne.

Ja Neuvos, kyllä meidän pitää maksaa. Kaikki. Se jos mikä on pelin henki. Meidän pitää maksaa mielummin miljardi vuodessa olemattomiin tietojärjestelmiin kuin terveydenhoitoon. Meidän pitää antaa suomenruotsalaisille verovapauksia mielummin kun korjata homekouluja.

Meidän pitää koska niin hyvä on yhteiskunta.

Orwell kommentoi_ 18. helmikuuta 2017 14:15

Ahne töissä oleva nuori polvi kuvittelee maksavansa meidän eläkkee.

Matemaattisesti asian voi todeta, että meidän eläkkeet maksetaan rahastoista ja niiden tuotoista ja nuori sukupolvi maksaa rahastoihin omaa eläkettään.

Kalle kommentoi_ 19. helmikuuta 2017 07:42

Tämä eläkeasia on niin monipolvinen asia, että sen selkeästi esilletuominen, ilman poliittista painolastia, voi tuoda montakin erilaista tulkintaa. Minulle tämä mutkikas systeemi ei ole ensinkään selkeä, sanoisin päinvastoin; paljon kysymysmerkkejä. Ainut maksamani eläke (eläkesäästöt), on selkeästi osa, jonka olen itse maksanut.

A.I. kommentoi_ 19. helmikuuta 2017 10:16

  Pitäisi järjestää koe, jossa muutaman ison laitoksen (Kela, eläkeyhtiöt jne.) ylhäisö, johtajat puolisoineen, laitettaisiin valvonnan alla tulemaan toimeen tuhannella eurolla kuukaudessa ja niin, että siihen sisältyisi kaikki, myös asumiskustannukset. Jaa, eivät taitaisi suostua, koska ei ole pakko.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot