Lempäälässä on sattunut merkillinen tapaus. Omakotitaloon murtautui iltamyöhäisellä kaksi miestä aikomuksenaan anastaa sieltä omaisuutta. Onneksi talon isäntä, liki 70-mies, oli hereillä ja puolusti kotiaan ampumalla toista rikollista.

Poliisi pidätti rikollisten lisäksi myös ampujan, oli muka liioitellut hätävarjeluoikeuttaan. Meillä kun  on vallalla rikollisten kaikenmoinen suojelu  -  Yhdysvalloissa mies olisi ollut sankari eikä häntä olisi monessa muussakaan maassa pidätetty.

Mitä ihmettä vanha ihminen voi tehdä, jos hänen kotiinsa murtautuu yöllä rikollisia? Eihän vanhus tai nainen voi ruveta tappelemaankaan, ainakaan, kun murtautujia on enemmän kuin yksi. On vain hyvä, jos sattuu olemaan ampuma-ase kotona ja ehtii siihen tarttua.

Tietenkään ei saa ampua tappaakseen, ensin varoituslaukaus ja sitten jakoihin, se on pääsääntö, mutta eihän sitä ehkä pimeässä, sekavassa tilanteessa, hätääntyneenä, roiston käydessä päälle, ehdi niin tarkkaan tähdätä ja ase saattaa jopa siinä tiimellyksessä laueta vahingossakin.

Olen jo kauan vaatinut vanhuksille oikeutta itsepuolustuksen takia hankkia sumuttimia ja etälamauttimia, muitta eihän sellaiseen ole suostuttu. Minusta etälamautin tai ampuma-ase ovat parempia kuin sumutin, josta voi saada itsekin kaasua osakseen.

Vanhusten oikeus itsepuolustukseen turvattava ja sallittava ilman pidätyspelkoa!

Katselukerrat: 1215

Orwell kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 11:35

Valitettavasti, jos ammut ensin varoituslaukauksen, saat syytteen harkitusta taposta tai murhasta.

En kannata jenkkien lähes vapaata ampumisoikeutta, mutta itsepuolustuksen pitää olla sallittua.

Jos kaksi miestä tunkeutuu taloon, on selvää, että eläkeikäinen yksin oleva ei näille fyysisesti pärjää.

Jo tunkeutujien fyysinen ylivoima mielestäni oikeuttaa apuvälineiden käytön mukaan lukien aseet.

Toki ensin pitää yrittää saada tunkeutujat poistumaan ilman voimatoimia, mutta, jos se ei toimi, oikeus välineiden käyttöön on oltava olemassa ilman automaattista syytettä tapon yrityksestä.

Samoin, jos tulija yrittää käydä päälle, syytettä ei tule nostaa.

Ihan omalta kohdaltani olen mieluummin syytteessä kuin kuollut tai lopun ikääni pyörätuolissa tai sänkykasvina.

pekka saarinen kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 11:41

Portinpieleen kyltti, jotta panokset ovat niin kalliita ettei kannata odottaa varoituslaukauksia...;))

Kalle kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 11:44

Nämä asiat nyt eivät ole yksinkertaisesti niin yksinkertaisia kuin avaaja esittää. Laki kyllä turvaa voimakeinojen käytön henkilökohtaisen koskemattomuuden ja oman hengen puolustamiseksi mutta...olisi mielenkiintoista saada uutislinkki tapahtumasta.

Tuttavani huoltoasemalle murtauduttiin useita kertoja, tuttavani jäikin yöksi pistooli aseenaan yöksi vahtiin. Murtautujat tulivat, kummallakaan ei ollut mitään aseita, vain murtovälineistö,

 tuttavani ampui toista jalkaan ja sai tuomion.

Laki määrittelee yksinkertaisesti käytettävien keinojen suhteessa uhkaan. Siinä saattaa helposti hävitä ja kun ottaa huomioon, että kohde puolustaa oikeudessa itseään ja rikollinen saa parhaan asianajajakaartin yhteiskunnan maksamana; ihmettele sitten sitä. Ne ryöstelevät asianajajat.

John kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 11:46
Suomi ei ole oikeusvaltio vaan lait suojelee rikollisia.
Kalle kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 11:47

Kukahan ne lait onkaan laatinut?

Vogoni kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 11:48
Jenkkilän aselakeja tänne tosiaan kaivataankin. Mites olis vaikka sinko jokaiselle höyrypäälle...
Orwell kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 11:55

Kukahan niitä muka kaipasi Vogoni?

Jäitä hattuun jokaiselle hysteerikolle...........

John kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 14:48

Henki on lähtenyt siinä vaiheessa kun poliisi kerkee paikalle. Toivon että ne ihmiset jotka ovat luoneet nämä lait joutuisivat vastaavasti siihen tilanteesen jossa heidän henkeä uhataan.

Kalle kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 15:04

Eräs Isä; ymmärrän hyvin poliisin antaman vastauksen. Lainsäädäntö tosin on eräässä mielessä yksiselitteisen selkeä. Mutta ne rikollisten "hoviasianajajat" = yhteiskuntamme iso ongelma.

Mika Helasvuo kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 15:18

Sallitun ja liiallisen voimankäytön raja itsensä puolustamisessa on niin sidottu tapahtumaan ja olosuhteisiin, kuten Kalervo hyvin aiemmin esitti.

Itse olen kokenut mainitun rajapinnan ihan konkreettisesti joutuessani jonkun kerran työn puolesta painimaan. Parissa tapauksessa vääryden kokenut on tehnyt rikosilmoituksen, mutta kummallakaan kertaa asia ei edennyt esitutkintaa pidemmälle.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot