Ei ihan mikä tahansa lausunto Kaurismäeltä maahanmuuttajista !

Kaurismäki kehui Merkeliä ainoana viisaana ihmisenä maahanmuutoasiassa:

"Merkel on ainoa poliitikko, joka on kiinnostunut (maahanmuuttajien) ongelmasta, muut pelaavat vain pelejään."

Suomalaisista:

"Kun Suomeen tuli 30 000 nuorta irakilaista, suomalaiset miehet ottivat asian sotatilana, hän kuvaili. Asenne oli sietämätön. "

Taitelijoilla on silmät sisälläänkin, muilla vain poliittiset omahyväiset värittyneet lasit silmillään.

Kannattaa lukea AL- 15.2.

Katselukerrat: 660

Mika Helasvuo kommentoi_ 15. helmikuuta 2017 07:38

Heikki, mikä on oma mielipiteesi asiasta siis 30 000 "irakilaisesta" nuoresta?

Onko vertaus toisen mailmansodan jälkitilanteeseen osuva?

arvi matias marjamäki kommentoi_ 15. helmikuuta 2017 07:44

Siinä taas yksi ymmärtäjä, joka elää kaukana todellisuudesta ja katselee ympäröivää maailmaa vain oman kuvauslinssinsä pienestä silmästä.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 15. helmikuuta 2017 07:53

Minä siteeraan nyt Kaurismäkeä, joka ei liene kaukana totuudesta. Hyvä rasvistella näitä mamu-sulkeutuneita impivaaralaisia taiteilijan silmin.

Kalle kommentoi_ 15. helmikuuta 2017 08:07

http://yle.fi/uutiset/3-8642091

Ylläoleva linkki 20-luvun alun maahanmuuttajista; ei yhtään leppoisampi suhtautuminen heihin kuin nykyisinkään.

Aki Kaurismäen ja hänen rouvansa  taas tunnen vuosien takaa ihan henkilökohtaisesti. Kaurismäki vaikuttaa ensinäkemältä jurolta ja sulkeutuneelta mutta kun ystävystyy, kuva muuttuu. On muuten humaani ja ajatteleva ihminen, osaa jäsennellä asioita ja ilmaista niitä, ei kulje valtavirran mukana; hyvin itsenäinen persoona ja monipuolinen taiteilija, mitä nyt minäkään taiteesta mitään ymmärrän, se sitten eri asia.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 15. helmikuuta 2017 08:13

... niin ja mikä oli sotien jälkieinen 260 000 evakko-karjalaisten asuttaminen sisämaahan, koska karajaisia pidettiin vierasmaalaisina. Vennamohan sen piruetin hoiti mallikkaasti.

http://www.hyol.fi/assets/files/EUSTORY%20tutkielmat/Karjalan%20eva...

al1947 kommentoi_ 15. helmikuuta 2017 08:22

"Alussa elämä uudella kotiseudulla oli vaikeaa. Evakot asuivat karjakeittiöissä ja pienissä tuvissa, useampikin perhe yhdessä huoneessa. Ruokaa valmistettiin suuressa padassa ulkona ja yöt nukuttiin lattialla. Vaikka tilaa taloissa olisi kyllä ollut, sitä ei haluttu luovuttaa karjalaisille. Myös ympäröivä kulttuuri oli outoa ja riitoja syntyi herkästi. Lisäksi ruoan puute ja tieto läheisten kaatumisesta veivät monilta uskon parempaan tulevaisuuteen. Karjalaiset olivat tottuneet tekemään työtä, mutta kun sitä ei ollut, heidän aikansa kului pääosin odottamisessa ja lapsilla meni talvi ilman koulua. Toki paikallista väestöä yritettiin auttaa esimerkiksi puita pilkkomalla. Pian evakkojen keskuudessa heräsi ajatus, että kotiin olisi päästävä, hinnalla millä hyvänsä."

"Sodan päätyttyä rintamalta palanneiden karjalaismiesten oli erityisen vaikeaa sopeutua uusiin olosuhteisiin, joihin muu perhe osittain oli jo tottunut. Viiden sotavuoden jälkeen olo tuntui orvolta, varsinkin, kun uudessa paikassa ei ollut oikein mitään tuttua. Maanviljelijöille siirtyminen oli myös vaikeaa, sillä menetystä omaisuudesta maksetut korvaukset olivat niin pieniä, ettei niillä edes päässyt alkuun. Elämä oli aloitettava uudelleen ja pärjätä omillaan. Karjalaiset kokivat olevansa huonomassa asemassa kuin muut ja tulevansa helposti syrjityiksi. Heitä yhdistävä karjalan kieli kuitenkin säilyi ja auttoi pääsemään vaikeimmistakin tilanteista luoden yhteishenkeä. Monet nuoret karjalaiset pääsivät kiinni arkeen kansalaisopistojen kautta, jotka tarjosivat heille tietoa ammateista ja koulutuksesta, löysivätpä monet sieltä tuleva puolisonsakin. Karjalaiset olivat luonteeltaan vilkkaita, puheliaita ja auttavaisia ja se teki heistä pidettyjä. Parhaiten karjalaiset sopeutuivat Savon alueelle, missä ihmiset olivat luonteeltaan samantyyppisiä, kun taas Etelä-Pohjanmaalla kulttuurien erilaisuus aiheutti ristiriitoja paikallisten kanssa. Karjalaiset olivat tottuneet tekemään uuniruokia ja lämmittämään uunia päivittäin, mitä taas Etelä-Pohjanmaan nuukat isännät eivät hyväksyneet ja väittivät karjalaisten syövän enemmän kuin tienaavan."

http://www.hyol.fi/assets/files/EUSTORY%20tutkielmat/Karjalan%20eva...

Mika Helasvuo kommentoi_ 15. helmikuuta 2017 08:29

Heikki, odotinkin jo evakko rinnastusta, se on ikään kuin luonnollinen jatkumo.

"Minä siteeraan nyt Kaurismäkeä, joka ei liene kaukana totuudesta. Hyvä rasvistella näitä mamu-sulkeutuneita impivaaralaisia taiteilijan silmin."

Kertomatta omaa kantaasi, koet kuitenkin perustelluksi leimata kanssasi eri mieltä olevat mamu-sulkeutuneiksi ilmpivaaralaisiksi, näin ollen liene allekirjoitat Kaurismäen mielipiteen?

Kaurismäki ei varmasti ole kaukana totuudesta, eikä ainakaan omastaan, eikä Berliinin elokuvajuhlien yleisön totuudesta, toki Merkel on itse tunnustanut, että hänen politiikkansa on ollut epäonnistunutta.

Ai niin se evakko, onko sekään nyt ihan suoraan vertailukelpoinen nykytilanteeseen?

Mika Helasvuo kommentoi_ 15. helmikuuta 2017 08:34

Se mainittakoon Kaurismäen kunniaksi, ettei hän 30 000 irakilaisen kohdalla viittaa suoraan pakolaisiin vaan puhuu nuorista.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 15. helmikuuta 2017 08:46

MIka

Eiköhän se oma kantani näitä kommenteista ole selvä.

Mika Helasvuo kommentoi_ 15. helmikuuta 2017 08:54

On, harvinaisen selvä, mikä on aivan erinomainen asia.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot