Betoni on valmistettu erilaisista materiaalista tai aggregaatista kuten hiekkaa tai soraa, ja se on usein käytetty rakennusmateriaali. Betonia luosi englantilainen insinööri, John Smeaton. Sen osat voivat olla luonnollisia, kuten hiekkaa tai keinotekoisia, kuten kevyt aggregaattia. Betonin tärkein aine on sen sideaine, joka sitoo osat yhteen: sementtiä. Sementti betoni on hyvin kestävä rakennusmateriaali. Betonin tärkein osta ovat vettä, sementtiä, hiekkaa ja sepeliä.

 

Betonilla on paljon etuja. Se on halppa ja se vaatii vähän huoltoa, ja on helppoa valmistaa kaikenlaisia muotoja siitä. Lisäksi betoni on erittäin kestävä ja voi kestää enemmään kuin sata vuotta. Sen toinen etu on se, että betonielementtejä voi löytää kaikialla maailmassa ja ne ovat saatavilla suurissa määrässä kaikialla. Betonin haitat ovat pienemmät, ja sen ainoa haittapuoli on sen paino. Kun betoni on jo kiinteä, se tulee hyvin raskaksi, siksi käytämme sitä rakennuksessa.

On paljon koneita jotka käsittelevät betonia: betonisekoitin, betonipumppu ja sekoitin. Tunnetuin on betonisekoitin, jota käytetään sekoittamaan betonia ja sen aineosia. Betonipumppu käytetään kuljettamaan betonia yhdestä pisteestä toiseen. Sekoitin on myös käytetty betonin kuljetukseen ja sen sekoittamiseen.

 

Tunnetuin tekniikka joka liittyy betonin on shoring-up, se on väliaikainen rakenne, jota käytetään pitämään betonia rakentamisen aikana. Se on laajasti käytetty koska se tekee betonin kovettumista mahdollista.

Katselukerrat: 220

Tämän blogimerkinnän kommentit on suljettu

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot