Kansanedustaja Sari Tanus (KD) kauhistelee Iltasnomissa VVO:n ahnautta. Kertoo että viime vuonna VVO 371 miljoonan liikevaihdolla teki 225 miljoonaa voittoa.

Oli hän myös laskeskellut että jos VVO alentaisi jokaisen asunnon vuokraa 500 euroa kuukaudessa saisi se kuitenkin 8% tuotto eli 30 miljoonaa.

Keskimääräinen asumistuki pääkaupunkiseudulla on 400 euroa kuussa, eli verovaroistamme maksetaan huikeat voitot.

Voiko se olla totta että on näin? Miksi näin saa jatkua. Eikö näillä vuokranantajille ole mitään häpyä, eikö tälle mitään voi tehdä? Mihin AY käyttää nämä sadat miljoonat?

 

Katselukerrat: 302

teuvomast kommentoi_ 14. marraskuu 2016 17:20

Valtion vuokratalo osuuskunta,  siinä paljastuu kuka omistaa vvo n.

kun Ay omistaa vvo n asuntoja ja saa niistä osinkot se ei ole kenenkään muun asia kun valtion joka ne maksaa 

Minne ne menee se on sitten kokonaan Ayy n oma asia ja nyt ei kannata myydäkkään asuntoja pois mutta kyllä ne myyntiin tulee kun aika on Ayy llekkin sopiva .

ja hinnat kohdillaan nyt ne ei ole . terv tepivaari 

Baryton kommentoi_ 14. marraskuu 2016 17:44

Miksi jonkun pitäisi kivi kovassa ahneessa kapitalistissa elää toisin kuin ne ahneet kapitalistit? Kalle Päätalon kirjan päähenkilö halusi olla hyväntekijä. Hän meni lappiin ojaa kaivamaan ja lahjoitti palkkansa köyhille eläen itse kädestä suuhun. Hän antoi tehtävän kunnan hoidettavaksi, joka tiesi missä ne suurimmat avun tarvitsijat olivat.

Pikku hiljaa asia luisui niin, ettei köyhille mennyt mitään, mutta kunnanjohtajat rikastuivat. Näin käy kapitalismissa kaikille, jotka alkavat leikkiä laupiasta samarialaista. Eikö se olisi parempi, että kaikki toimisivat samojen sääntöjen mukaan, eli että rikkaatkin maksaisivat veronsa, vai mitä Hapan Kaali? Silloin kaikkien verotaakka pienenisi.

Mitä tiukemmalle kapitalisti ay-liikkeen ajaa sitä suuremman lakkokassan ne tarvitsevat.

Hämeenpuistolainen kommentoi_ 14. marraskuu 2016 17:55
Vuokratuet aluksi puoleen. Myöhemmin vain niille, jotka sitä oikeasti tarvitsevat.
teuvomast kommentoi_ 14. marraskuu 2016 17:58

Noinhan se ensin tuet pois,  mutta ei vuokrien puolitusta,  koskapa niissä se ilma on jotka on koko ajan vain noussut . terv tepivaari 

Hapan Kaali kommentoi_ 14. marraskuu 2016 18:23

En väitä olevani talousihminen mutta siitä huolimatta minun on mahdoton ymmärtää Barytonin kantaa ja selittelyjä tähän vuokra asiaan.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 14. marraskuu 2016 18:29

Ay on osoitettu jo rosvoksi niin jäsenilleenkin kuin omistamien vuokra-asuntojen haltijana ja ryöstämällä asuintuet meilä veromaksajilta. Ja ryöstää vielä meiltä järestelmään kuulumattomoilta jäsenmaksujen verovähennykset. Poseen koko porukka.

teuvomast kommentoi_ 14. marraskuu 2016 18:29

No vuokrat pitää katsoa valtion laitoshan tuo vvo on,  elikkä kuka perii suuria vuokria ei se sijoittajan vika ole vaan suoraan valtion syytä koko asia . 

Ja siinä on ne syytkin miksi  ei esim  pääkupunki saa riittävää työvoimaa kukapa sinne menisi ja saisi asunnoksi teltan muuhun kun ei tulot silti ritä . terv tepivaai 

teuvomast kommentoi_ 14. marraskuu 2016 18:35

Ay on sijoittaja siinä kun vaikkapa Heikki ja valtionvuokra talo osakeyhtiö sanoo sen kuka siellä vvo ssa on oikea isäntä .

Ja ei Ayy määrää vuokrien tasoa elikkä kuka ryövää  ja kyllä  Ayy  on helppo syytellä vaikka mistä kun ei asioista tiedä muuta kun suuren vihan ja kateuden  ayytä kohtaan terv tepivaari 

Neuvos kommentoi_ 14. marraskuu 2016 18:43

Oikeistohallituksen tulisi puuttua, mutta sotisi kannattajiaan vastaan ja sotesta on tulossa lisää rahasampoja - valinta on vapaa eli älä mene vuokralle.

Hapan Kaali kommentoi_ 14. marraskuu 2016 18:47

Osaisiko joku rautalangasta vääntää että ymmärtäisin minäkin miten AY on tässä vuokra-asiassa puhdas pulmunen.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot