Autoilun verotus, vinkki valtiolle uudesta mahdollisuudesta

Juuri luin tällaista jutun ILn netistä:

"Skanneri tunnistaa rengassyvyydet ja kamera lukee rekisterikilven numeron. Skannauksen jälkeen auton omistaja saa halutessaan henkilökohtaisen, maksuttoman, rengasraportin renkaistaan tekstiviestillä tai sähköpostilla"

Eli tekniikka olisi valmista nopeutta valvovien peltipoliisien lisäksi asentaa renkaiden kuntoa mittaavia laitteita jotka automaattisesti lähettäisivät sakkolapun laittomilla renkailla ajaville.

Yksi mahdollisuus lisää kerätä autoilijoilta rahaa valtion menojen kattamiseksi ja turvallisuuden edistämiseksi. Tätä ei kyllä hyvällä terevehtisi periferiasta työssä käyvä autoilija joka jo nytkin pakon edessä katsoo osallistuvansa kohtuuttomasti yhteisen hyvän kerryttämiseen.

Tässä rahastusautomaatissa valtiovalta voisi myös mainiosti käyttää korotusautomaattia kuten nopeudenvalvonnassa lisäilemällä aina tarpeen tullen vaadittavia urasyvyyksiä.

Rengaskaupiaat jotka tätä tekniikkaa ovat sattumoisin rakentaneet hykerrellen hieroisivat karvaisia käsiään ja näyttäytyisivät hurskaina hyväntekijöinä torjuessaan vesiliirtoja ja lyhentäessään jarrutusmatkoja.

Katselukerrat: 103

Neuvos kommentoi_ 1. joulukuu 2016 08:59

Eikö sateliittivalvonnalla voisi seurata myös auton nopeuta ilman pönttöjä?

Hapan Kaali kommentoi_ 1. joulukuu 2016 09:16

Painopistettä verotulojen kerrytyksessä pitäisi mielestäni siirtää autoilusta oikeudenmukaisempaan kaikkia kansalaisia yhdenvertaisesti kohtelevaan suuntaan. Esimerkiksi käyttövero vessapaperille olisi yksi tasapuolinen mahdollisuus.

Ismo Kaukonen kommentoi_ 1. joulukuu 2016 09:36

Ruoka voisi olla kolme kertaa kalliimpaa. Vaikka ihmiset koittaisivat syödä kuinka vähän tahansa, valtio jäisi voitolle. Nälkään kuolleitakin tulisi tuskin montaa tuhatta. Lihavuus jäisi enään rikkaiden ongelmaksi

 

Smoke

Neuvos kommentoi_ 1. joulukuu 2016 10:45

Autovero voisiolla kilometrivero joka perittäisiin automaattisesti joka kuukausi.

Ismo Kaukonen kommentoi_ 1. joulukuu 2016 11:11

Neuvos

Polttoaineissa vero kohdistuu nimenomaan käytön määrän mukaan. Se, että valtio vaatii työn vastaanottamista kauempaakin kuin omasta kaupungista, edellyttää työmatkavähennyksen säilyttämistä kompensoimaan kohoavat kustannukset.

 

Smoke

PerttiK kommentoi_ 1. joulukuu 2016 14:20

Empä lähettäisi sakkolappuja sakkorenkaista. En usko,että kukaan työkseen tai muuten teillä kulkeva ajelee huonoilla renkailla.

Autoveromme lienee hyväksyttävissä, sen käyttö sen sijaan ei. Ei autolla liikkumisen, suuressa maassa voi olla sosiaalirahaa. Tehdään suoraa kustannusvastaavuutta, niin tiet ja  väylät pysyvät kunnossa.

Hapan Kaali kommentoi_ 1. joulukuu 2016 18:47

Autoveron, polttoaineveron ja vuotuisen käyttömaksun varmasti hyväksyvät he keillä ei autoa ole ja pääsevät töihinsä julkisilla kulkuneuvoilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot