Asiallisuutta kielenkäyttöön - myös Ukraina-asiassa

Ylläpidon tiedote: Erityisesti Ukrainan kriisi on kuumentanut blogistien tunteita turhan paljon.

Muistutan, että blogeissa pyrimme asialliseen, jopa kohteliaaseen kielenkäyttöön. Taitava, kärkeväkin sanankäyttö sallitaan, kunhan asiat kiistelevät, eivätkä kirjoittajat.

Emme salli myöskään ns. ruumiskuvien levittelyä blogeissa. Blogien täytyy pysyä kohtuullisuuden rajoissa, niin että herkemmätkin lukijat voivat niitä lukea.

Olemme poistaneet useita blogimerkintöjä ja kommentteja. Toivon siis malttia.

Nyt alkaa nollatoleranssi. Agressiivisesta kielenkäytöstä seuraa välittömästi bannia.

Emme salli myöskään sitä, että kommenttiketjuissa uhkaillaan toisia blogisteja bannilla. Porttikiellot ovat ylläpidon asia. Pyydämme ilmoittamaan asiattomuuksista ylläpidolle, jos sellaisia löydätte. 

Pyydän tätä linjausta koskevat kommentit vastauksena tähän blogimerkintään, eli ei tehdä niistä uusia blogimerkintöjä. Myöskään tämän merkinnän klommenteissa ei sallita toisten blogistien halventamista ja nimittelyä.

Seppo Roth, Aamulehti

Katselukerrat: 374

Kaija Olin-Arvola kommentoi_ 6. toukokuu 2014 17:55

Ensin he tulivat ja veivät romanit enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat ja veivät kommunistit enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat ja veivät homoseksuaalit enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat ja veivät ay-väen enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat ja veivät juutalaiset enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat ja veivät vääräuskoiset enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat hakemaan minua eikä ollut enää ketään, joka olisi minua puolustanut.

Neuvos kommentoi_ 6. toukokuu 2014 19:27

Asiaa Sepolta ja hyvä olisi jos kaikki eivät avaisi uutta blogia samasta asiasta.

Timo Lennart kommentoi_ 6. toukokuu 2014 19:32

Eikös niitä ole avattu jo lukuisia.

Tero Vehviläinen kommentoi_ 6. toukokuu 2014 20:37

Tässä uudelleen poistettu kommenttini neuvostoliittolaiseen rauhankoulutukseen:

1990 -luvulla Suomeen muuttaneiden virolaisten eli neuvostoeestiläisten sairaanhoitajien mukaan heidän koulutukseensa NL:ssä kuului Suomessakin varusmiehille tutut komennot:

"rynnäkkökivääri pura ja kokoa". "Lataa ja varmista". Ampumaankin sairaanhoitajat siellä pääsivät. Punaisen Ristin työntekijöiden perustaitoja?

Kyuu Eturautti kommentoi_ 6. toukokuu 2014 21:15

Eikös se ollut Neuvostol...siis Uusi Vapaa Venäjä joka juuri kielsi kiroilemisen?

Ei vaan, hyvä muistutus. Itseäni tuo Ukrainan tapaus masentaa paljon, mutta en tunne niin paljon kulttuuritaustoja että haluaisin paljoa blogailla siitä.

metsäkeiju kommentoi_ 6. toukokuu 2014 21:18

Kuolleet ja ruumiit ovat luonnollinen osa elämää. Mutta onko sota luonnollista toimintaa? Luonnollista tai ei, niin siinä väkisin syntyy ruumiita. Ei voi mitään.

Sodastakin kuitenkin pitäisi voida puhua/kirjoittaa. Realistisesti.
Voisiko ajatella sallittavaksi linkin ruumiskuviin, kun kertoo, että linkin kuvat voivat järkyttää joitakin?

Jari-Pekka Vuorela kommentoi_ 6. toukokuu 2014 21:29

Toisten blogistien kutsuminen saatanoiksi ja kateellisiksi pieniksi paskoiksi ei nähtävästi ole agressiivista kielenkäyttöä, koska siitä ei seuraa mitään.

Seppo Roth kommentoi_ 6. toukokuu 2014 21:56

Jari-Pekka: En ehdi lukemaan kaikkia blogeja ja kommentteja. Mainitsemasi kielenkäyttö ei ole asiallista, mutta missä sitä esiintyy? Kukaan ei ole reklamoinut. Moderointi perustuu pitkälti siihen, että saamme tiedon asiattomuuksista.

Rexa von Ritter kommentoi_ 6. toukokuu 2014 22:22

Lapsetkin katselevat pahempiakin kuvia vapaa-aikanaan, joka puolella maapalloa. TVeestä näkee verisiä murhia ihan pitkin päivää, ja lisäkalustoa voi vuokrata liikkeistä. Sotaleikkien todellisten johtajien on syytä nähdä mitä ovat saaneet aikaan, ehkäpä havahtuisivat rauhan-neuvotteluun ampumisen sijaan. Todelliset kuvaukset voidaan mielestäni näyttää , eikä epätodellisia,harhauttavia väärennyksiä. Järkytyksen kautta aukenevat tosiasiat.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot