Anteeksi herra presidentti - Venäjä ei mennyt eteenpäin!

Oli pakko hieroa silmiään, kun eilen luin, kuinka presidenttimme kehaisi Venäjän vaaleja. Sauli Niinistö totesi yksiselitteisesti, että: "Vaaleissa otettiin kaksi askelta eteenpäin ja vain yksi taaksepäin." Näin tuore presidenttimme avasi ulkosuhteiden hoidon pysyen tiukasti uussuomettumisen tiellä.

En tiedä, onko enemmän surullista, raivostuttavaa, vaiko peräti vastenmielustä miettiä vaaliprosessia, joka Niinistön mielestä vei Venäjää oikeaan suuntaan. Hiljaiseksi vetää, kun Kokoomuksenkin riveistä nousee tällaisia sankareita.

Vaikka unohtaisimme kaiken muun kuin presidentinvaalit, Venäjällä ei menty ainuttakaan askelta eteenpäin. Sen sijaan maa otti monta askelta aivan väärään suuntaan.

Niinistön ensimmäinen kehu oli kohdistettu oppositiolle, jonka halukkuutta osoittaa mieltä hän piti askeleena eteenpäin. Vaikka mielenosoitusoikeus on tärkeä perusoikeus, niin en nyt varsinaisesti tiedä, kuinka maa meni niiden osalta erityisesti eteenpäin. Venäjällä on kyllä osattu protestoida ennen Putiniakin. Protestoimalla siellä on kaadettu sadassa vuodessa kaksi suurvaltaa.

Niinistön mukaan toinen askel eteenpäin oli se, kuinka vallanpitäjät olivat reagoineet nopeasti mielenosoituksiin. Itselle ensimmäisenä tuli mieleen se, kuinka mellakantorjuntavalmius on aivan omaa luokkaansa, eikä protestoijilla ole juuri mahdollisuuksia ja kuinka mielenosoituksia kielletiin ennen vaaleja. Ilmeisesti hän kuitenkin tarkoitti muutoksia, joita Venäjällä tehtiin vaalien toteuttamisessa. Kyseessä olivat kuitenkin kosmeettiset muutokset, jotka eivät millään tavalla estäneet duuman vaaleissa nähdyn farssin toistumista. Lisäksi presidentiltämme unohtui, ettei pääosaa parlamentille ehdotetuista muutoksista oltu edes vielä otettu käytäntöön! [lähde]Tuhansia vaalivilppiepäilyjä raportoitiin, mutta ne eivät tietenkään vaikuta vaalien tulokseen. Mutta tottakai puheet ja aikeet systeemin uudistamisesta ilman konkreettisia toimia riittävät, kun presidenttimme pitää kehaista Kremlin valtiaita.

Nyt Venäjällä presidentiksi on palannut mies, jonka aikana opposition toimintaa ja vapaita tiedotusvälineitä on rajoitettu ja otettu valtion tosiasialliseen ohjaukseen, toisinajattelijoita ja toimittajia on surmattu ilman, että todellisia syyllisiä on saatu kiinni, yksi puolue on noussut ehdottomaan valta-asemaan, jota se on pönkittänyt vaalivilpin ja vallan väärinkäytön avulla. Venäjän uusi presidentti on sotarikollinen, autoritäärinen demokratian vihollinen, joka on keskittänyt valtaa lähipiirilleen ja sijoittanut valtion väkivaltakoneiston palveluksensa kannuksensa ansainneita miehiä avainpaikoille. Samalla tuon miehen ympärille on rakennettu henkilökulttia, jolle on näin 2000-luvulla vaikea etsiä haastajia. Tällaista miestä tuore presidenttimme kehuu, tällaista kehitystä hän pitää oikeaan suuntaan etenemisenä. Alan olla vakuuttunut, ettei Kuuden vuoden kuuliaisuuskaan nyt loppujen lopuksi olekaan hullumpi kipale, vaan aivan presidenttinsä arvoinen. Tällaisen avauksen jälkeen optimistina on pakko toki sanoa, ettei Niinistö ainakaan nostanut rimaa alkuvaiheessa turhan korkealle. Tästä on hankala mennä alaspäin, ellei seuraavaksi kehuntavuorossa ole Kiina, tai Syyria.

Katselukerrat: 161

teuvomast kommentoi_ 6. maaliskuu 2012 10:28

Suomelle nuot eteen taikka taakse menot eivät kuitenkaan kuulu ne ovat Venäjän sisäisiä asioita ja kuuluvat vain  heille .

Emme ole mikään maailman poliisi se pitää  jokahisen ymmärrttää .

Vai olisikos mukavaa jos jonkun  muun maan ihmiset nyt kertois meille että teillä on väärä ressa terv tepivaari 

Neuvos kommentoi_ 6. maaliskuu 2012 11:14

Herra presidentti voisi hommata monitehosilmälasit ettei tarvitse pelätä niiden tippuvan kesken tekstinluvun.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot