Alama kohtelheen turvapaikan hakijoita hyvin

Olenkos mie käsittäny ja kuullu oiken, Nigeriassa syntyy joka vuosi 7 miljoonaa (tämän korjasin klo 14,27 ko oli nolla liikaa, seittemän miljoonaa) vauvvaa ja aika äkkiä non 15-20 vuotta ja jossei afrikkalaisten ryöstäminen ja hyväksikäyttö muutu heän auttamiseksi, niin mitä sitte? Kyllä sieltä kattoen meän kolkka näyttää varmasti aika tyhjältä, tillaa ja hyvinvointia on?

Rajat kiini ja Suomi ensin -porukat ei taijja miettiä kovin laaja-alasesti maailman menoa, meän rajat ja jopa EUrostoliiton rajat ei piätä, jos sieltä tulhaan ja ehkä pitäs alkaa aattelheen sitäki, että haluamakos met rauhaa ja rakkautta maailhmaan.

Maailmassa on 50 miljoonaa pakolaista, minusta kans on outoa, että vaijjethaan mittasuhteista, mistä on kysymys.

Outoa on seki, että alettaan rakenttaan muureja ja tekheen keskitysleirejä tänne Eurooppaan? Mikä ratkasu son?

EUrostoliiton pitäs alkaa isoksi ja iloseksi, siivota omat porthaat ja hygienisoijja kaiken maailman kehitysavut ja köyhien riistot täälä ja muualla.

Ei mikhän varat ja rikhauet riitä erottaan meitä maailmasta, pelastaan meitä elämältä tällä samalla pallolla, johon kuluu tosi paljon ihmisiä.

Ja yks ihana rakas ihminen sanoki Suomen sukupuutosta, pitäs antaa pakolaisten tehä töitä ja rakentaa elämäänsä, jos non kerta jo täälä. Ei mikhän ihme, että tulevat hulluiksi, kukapa ei tulis sillä kohtelulla hulluksi?

Sain kuulla olevani ihmisoikeuksien riistäjäkö sanoin tuon, en tajua yhtään, miksi ay-liike estää turvapaikanhakijoita tekemästä töitä halvemmalla jossaki kaupan siivouksessa, ko heilä eijjole mithän tekemistä.

Heitä voihaan vuosikausia tutkia ja mitä virkaa on maksetuilla työntekijöillä, jokka tulkittee lakeja oman päänsä mukhaan, tekkee vääriä päätöksiä ja pitkittää epätietosuutta ihmisten kohtalosta?

Kakistaan pikkukikyjä ja köyhistä ei huolehita ja sotella suojelhaan jotaki isoa rahhaa, ei ainakhaan auteta pikkuihmisiä sillä uudistamisella.

Rahat ei riitä niin eikä näin, jossei luovuta ihmisten ylihoitamisesta ja holhoamisesta, maailma eijjole hillitty eikä hallittu, son elävä iso kokonaisuus ja päivä päivältä kaikki kuitenki paremmin, sillain mie aattelen.

- ämmi

Katselukerrat: 961

Kalle kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 10:10

Aivan samaa mieltä Hilkan kanssa; toisaalta, USA, jonka syytä (sotatoimet) tämä systeemi on; ei kanna ei mitään vastuita toimenpiteistään.

Meillä vain hymistellään tästä ihannevaltiosta.

Hilkalta aivan hyvä avaus.

Hilkka Laronia kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 10:52
Jess!
Pentti Tuominen kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 11:34

Aika hyvän kirjoituksen kirjoitti Aamulehden mielipidesivulla täälläkin kirjoitteleva Paul Tiililä. Siinä hän ihmetteli, miksi ei näiden pakolaisvaltioiden naapurimaat kanna vastuutaan.Tilaa olisi aavikoiden reuna- alueilla vaikka miten. Kulttuuri, kieli ja uskonto olisi tuttua, eli ei mitään sopeutumisongelmia. Minäkin kysyn, miksi siis ei?

Enkä tarkoita sitä, että olisin Hilkan kanssa eri mieltä, vastoinpäin, eli päinvastoin.

Neuvos kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 11:34

Jospa ottaisimme ne 50 miljoonaa pakolaista, niin meitähän olisi sitten 55 miljoonaa. Ne tulijat ovat tietysti ahkeria ja lisääntyisivät hetkessä kymmenkertaisesti, niin meitä olisi sitten500 miljoonaa + alkuperäiskansa 5 miljoonaa varmaankin siirrettäisiin lapin perukoille reservaattiin kuihtumaan?

Hilkka Laronia kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 11:40
Pentille, aivan, sielois tillaa, mutta sinne viijjään asseita ja ylijäämäroinaa, net tarttis apua niitten asioihin eikä sais tehä bisnestä ja nylkeä niiltä loputki!
Hilkka Laronia kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 11:41
Neuvos, sie panit oman oikeasti etheesti ekkä perehtyny minun oikehaan?
Kyuu Eturautti kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 12:20

pitäs antaa pakolaisten tehä töitä ja rakentaa elämäänsä, jos non kerta jo täälä

Eipä ole kukaan tähän mennessä tätä estänyt...

Orwell kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 12:31

Vai että ihan "alama"...

Eikö se ole hyvin kohtelua, että saavat ruuan, terveydenhuollon ja asunnon täysin vastikkeetta ja perusteetta?

Kyse ei ole siitä, että pakolaisille ei annettaisi mahdollisuutta.

Pakolainen on kuitenkin aivan eri asia kuin elintasoturvis, joista iso osa ei edes ole aikeissa elättää itseään.

Pakolaiset otetaan itse vapaaehtoisesti, mutta elintasoturvikset tulevat luvatta ja pyytämättä.

Edelleen olen sitä mieltä, ettei Suomi ole maailman sossu, jonka pitää elättää kaikki mahdolliset elintasoturvikset.

Joillekin annetaan myös pakolaisstatus, mutta ne loput voivat palata lähtömaahansa, missä osa on asunut vuosia ennen satuja Suomen "Kela-goldista"....

Mika Helasvuo kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 12:53

Kohdellaanko turvapaikanhakijota Suomessa huonosti?

Pakolaisten sekoittaminen siirtolaisiin tahi laittomasti maassa olevien nimittäminen korrektisti paperittomiksi maassa olijoiksi on niin loppuunkaluttua probagandaa...

Suomi on oikeusvaltio, jossa turvapaikanhakijoilla on lainmukainen, kansainvälistä oikeutta ja kansainvälisiä sopimuksia noudattava järjestelmä asiansa käsittelemiseen, vaikka se kuinka omakuvaa kiillottavia poliitikoita ja ihmisoikeusaktivisteja v********i.

Afrikan tahi lähi-idän köyhyyttä ei ratkaise Suomi, ei Eurooppa, eikä edes koko loppumaailma. Väestökasvu mainituilla alueilla+ muuallakin on ylivoimaisesti suurin ongelma koko ihmiskunnalle. Satoja vuosia vanha heimokulttuuri, jolle ei näy mitään merkittävää kehitystä, estää integroitumisen länsimaiseen elämäntapaan, eivätkä keskinäiset ongelmat suinkaan lopu siirtolaisuudella vaan ne seuraavat perässä.

Kerran vielä:

Cyclox kommentoi_ 17. huhtikuu 2017 13:20

Nigeria mainittiin ja sen auttaminen ei olekaan yksinkertaista. Se on maailman korruptoituneimpia maita ja poliitikot ovat käärineet liiveihinsä satoja miljardeja öljytuloja ja kehitysapua.

Heidän olisi itse autettava itseään. Ikävä kyllä. Pakeneminen Afrikasta ei auta, sillä täällä pohjolassa ei voi harrastaa samanlaista elämäntapaa. Talvi on kylmä vihollinen ja sitä vastaan ei kannata alkaa sisällissotaa tai uskonsotaa. Pitää osata suunnitella tulevaisuutta. Toki me voimme elättää pientä määrää täällä lemmikkeinä, mutta ei miljoonia.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot