Afrikkalainen siirtolaisuus: ihmisiä ei aja Eurooppaan pelko vaan toivo paremmasta elämästä

Afrikassa vuosikymmeniä työskennellyt ekonomisti ja yrittäjä Hans Stoissler pohtii saksalaisessa Cicero-lehdessä afrikkalaista siirtolaisuutta. Afrikkalaisia ei aja liikkeelle niinkään pelko vaan toivo paremmasta. Turvapaikkajärjestelmä siirtolaisuutta kiihdyttävänä mekanismina kaipaa hänen mukaansa täydellistä uudelleenmäärittelyä. On myös virhe kuvitella, että miljoonien afrikkalaisten tuloa Eurooppaan hillittäisiin kehitysapua lisäämällä.

Hans Stoissler - pitkään muun muassa Mosambikissa, Zimbabwessa, Angolassa, Ugandassa, Tansaniassa, Keniassa, Namibiassa ja Senegalissa taloudellista yhteistyötä tehnyt ekonomisti kertoo Cicero-lehdessä havainneensa Afrikassa voimakasta muutosta parempaan suuntaan. Koulutustaso on noussut, talous on modernisoitunut, tietoisuus kansainvälisen politiikan periaatteista on myös lisääntynyt, kuten myös yleinen vitaliteetti ja elämänilo.

Muutokset ovat Hans Stoisslerin mielestä valtavia. - -

"Kuvittelemme, että Afrikassa köyhät köyhtyvät entisestään ja tulevat siksi kumiveneillä Eurooppaan," hän sanoo.

Hans Stoisslerin mielestä kyse on virhearviosta. Hänen mukaansa afrikkalaiset suuntaavat Eurooppaan tullakseen rikkaiksi. Ihmiset, joilla on käytössään televisiot, kännykät ja nettiyhteydet maailmaan eivät halua elää samanlaista elämää kuin esi-isät satojen vuosien ajan, vaan haluavat ottaa kohtalon omiin käsiinsä ja lähteä etsimään vielä parempaa, ja jos eivät lähde itse, niin sitten heidän lapsensa. Jos parempi elämä ei löydy lähimmästä kaupungista tai maan pääkaupungista, niin sitten kaukaisesta maasta.

Tutkimukset osoittavat, että köyhillä alueilla elävien ihmisten maastamuuttohalut  kasvavat kun vuosikeskiansiot nousevat 200 dollarista 1000-2000 dollariin tai suuremmiksi. - -

Turvapaikkajärjestelmää Stoissler sanoo absurdiksi, sillä juuri se kannustaa siirtolaisia lähtemään hengenvaaralliselle matkalle paremman toivossa ja jättää todelliset turvapaikan tarvitsijat rannalle.

Todellinen ongelma eivät ole salakuljettajat, joita vastaan taistelemme kaikin keinoin. Ongelma on koko järjestelmä.

Kirjoitukseni on lainaus lähteestä: Oikea Media 6.7.2017. Artikkelin otsikko on sama kuin tässä.

Katselukerrat: 253

Lasse Kallo kommentoi_ 15. heinäkuu 2017 16:18

Jos avauksessa mainitun Hans Stoisslerin näkemys afrikkalaisesta siirtolaisuudesta (ainakin afrikkakokemusta - ja tuntemusta Stoisslerilla vaikuttaa olevan paljon) pitää paikkansa, silloin turvapaikkajärjestelmä pitäisi tosiaan määritellä uudelleen. Muuten elintasopakolaiset vievät jatkossakin paikat sotapakolaisilta ja muilta, jotka tarvitsevat turvapaikkaa.

Lasse Kallo kommentoi_ 15. heinäkuu 2017 17:02

Nyt on vihapuhe ihan lähellä, ihan kielen päällä.

"Yleisradion toissapäiväinen Vihapuhe-ilta antoi näyttöä ainoastaan siitä, millaiseksi maahanmuutto-ongelmia koskeva keskustelu ajautuu ilman meitä, - kyllä, nimenomaan ilman meitä: tieteellisiä  ja kriittisiä asiantuntijoita. Keskustelussa tehtiin kaikki argumentaation virheet. - -

Vihapuhe sekoitetaan rasismiin ja rasismi maahanmuuton järkiperäiseen vastustamiseen ennalta arvattavalla tavalla .- -

Sen sijaan vihapuhetta ei ole, kun vihervasemmistolainen ituhippi raivoaa Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla "natsit ulos" ja haukkuu vesikauhuiset vaahdot suupielissään kaikki eri mieltä olevat "kaljupäisiksi fasistihomoiksi"! - -

Tiedän kolme pahaa maahanmuuton, monikulttuurisuuden ja internatsismin suosijaa, ja ne ovat Yleisradio, Sanoman mediat ja yliopistot. Niissä kaikissa levitetään kritiikitöntä ja asenteiden muokkaukseen tähtäävää monikulttuurisuusideologiaa, jossa kaunistellaan maahanmuuton ongelmia ja palkitaan kyseisen tendenssin edistämistä. - -"

Jukka Hankamäen blogi 4.2.2017 Uusi Suomi Puheenvuoro. Blogin otskko sama kuin tässä.

Lasse Kallo kommentoi_ 15. heinäkuu 2017 17:51

Monikultturisuus on rikkaus, josta massiiviset muuttoliikkeet tekevät tasapaksua mössöä. - Eero Paloheimo (joka erosi vihreiden jäsänyydestä vuonna 2010).

Orwell kommentoi_ 15. heinäkuu 2017 20:34

Vihervasuri on yhtä suojattu kuin elintasoturvis.

Juhani Putkinen kommentoi_ 15. heinäkuu 2017 21:04

"Turvapaikkajärjestelmää Stoissler sanoo absurdiksi, sillä juuri se kannustaa siirtolaisia lähtemään hengenvaaralliselle matkalle paremman toivossa ja jättää todelliset turvapaikan tarvitsijat rannalle."

Täsmälleen näin asia on.

Aivan idioottimainen systeemi. Kuka hyvänsä, ilman minkäänlaisia henkilöllisyystodistuksia, päästetään EUn alueelle, jos osaa rajalla sanoa jotakin asylum kaltaista. Sitten ne liikkuvat EUn alueella vapaasti ihan mihin hyvänsä ja tekevät mitä hyvänsä.

Tulee vaikka satoja miljoonia Afrikasta EUn alueelle ellei sitä estetä. Mielestäni se kansainvaellus pitää pysäyttää.

Neuvos kommentoi_ 16. heinäkuu 2017 11:23

Väärin ruokkia rikollista ihmisten salakuljetusta.

Afrikassa heidän itsensä tulisi sillä tehdä elinolojensa eteen muutkin kuin lapsia.

Toisaalta länsieuroopassa tasa-arvoinen avioliitto ei tuota lapsia, joten...

Massamuotoinen kansain vaellus ei korjaannu muuttoaaltoa ruokkimalla, jota nyt ei ehkä ihan oikeasti yritetä korjata.

Lasse Kallo kommentoi_ 16. heinäkuu 2017 11:34

On aika lailla merkillistä, että näiltä Eurooppaan tulevilta siirtolaisilta passit tippuvat Välimereen, mutta iPhonet pysyvät turvallisesti omistajansa taskussa kohdemaahan, vaikka Suomeen, asti.

Kari Rönkä kommentoi_ 17. heinäkuu 2017 06:32

Emeritusprofessori Timo Vihavainen sivuaa aihetta laajalti tuoreessa teoksessaan "Barbarian paluu. Euroopan auringon laskiessa". Suosittelen.

Lasse Kallo kommentoi_ 17. heinäkuu 2017 11:43

EU-komissio tiedotti tämän vuoden toukokuun alkupäivinä, että EU-maiden on syytä lopettaa rajatarkastukset puolen vuoden kuluessa.

"Italia uhkaa 200 000 turvapaikanhakijan lähettämisellä pohjoiseen Eurooppaan".

Tämmöinen otsikko tämän päivän Oikea Media-sivustolla. Otsikon alla lukee lihavoituna: "Italian korkea-arvoiset ediustajat uhkaavat myöntää EU-viisumit 200 0000 turvapaikanhakijalle, mikä antaisi heille rajattomat liikkumisoikeudet Schengen-alueella."

Jostain syystä en ole vähääkään yllättynyt.

Norppa kommentoi_ 19. heinäkuu 2017 01:03

Kyllä sieltä varmasti ihan oikeaa köyhyyttäkin paetaan, enkä ole huomannut iPhoneja afrikkalaisilla, irakilaisillahan niitä taisi olla. Mutta siirtolaisuutta se vaikuttaisi olevan ennemmin kuin pakolaisuutta. EU:n pitäisi satsata kunnolla Libyan rajavartioston tukemiseen, nyt salakuljettajilla on paremmat aseet kuin rajavartioilla. Aikaan on saatu vasta kielto viedä perämoottoreita ja kumiveneitä, häh? 

Kehitysavun vaikuttavuuteen jaksan uskoa, jos se suunnataan esimerkiksi lasten kouluttamiseen ym. vastaavaan elinolojen parantamiseen. Mutta sen käyttöä on syytä valvoa tarkasti, niin kansalaisjärjestöt uskoakseni tekevätkin.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot