Aamulehden Blogien toiminta päättyy heinäkuun lopussa

Tämä on poikkeuksellisesti päivitetty blogimerkintä kesän alusta.

Kuten kesän alussa kirjoitin, Aamulehden Blogit -sivusto on tullut tiensä päähän. Sivuston toiminta päättyy kesän jälkeen.

Emme enää ota uusia kirjoittajia Blogeihin. Koska kirjoittajia ja mielenkiintoa sivulle on kuitenkin riittänyt, sivusto on toistaiseksi ollut avoin kaikille lukijoille.

Heinä-elokuun vaihteessa muutamme blogit "yksityiseksi" palveluksi. Sen jälkeen sivusto on auki, mutta sinne pääsevät lukemaan (ja halutessaan kirjoittamaan) enää Blogien nykyiset jäsenet nykyisillä tunnuksillaan. Suurelle yleisölle Blogit ei sen jälkeen ole enää avoin.

Pidämme Blogit auki jäsenille sen vuoksi, että blogisteilla on mahdollisuus kaikessa rauhassa vaikka ottaa talteen oma sisältönsä - tai halutessaan hävittää kaikki omat tietonsa ja kaikki sisältönsä blogeista.

Jos blogisti haluaa poistua blogeista ja tuhota sisältönsä, se tapahtuu seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään blogeihin. 2. Mene oikeasta yläkulmasta kojtaa "Asetukset". 3. Paina "Asetukset"-sivun alareunassa valintaa "Lähde täältä". Painaminen hävittää kaikki kirjautumistietosi ja sisältösi blogeista.

Lopullisesti Blogit poistetaan kesän jälkeen.

Miksi sivusto lopetetaan?

Aamulehden Blogien historia on hieno, mutta lukijoiden mielenkiinto hiipui viime vuosina. Lukijamäärä on vähentynyt. Myös aktiivisten kirjoittajien määrä on vähentynyt.

Sivusto on aikanaan perustettu vauhdikkaasti kehittyvälle Ning-yhteisöalustalle. Kyseisen alustan kehitystyö alkoi kuitenkin viime vuosina takkuilla, kuten moni blogistikin on huomannut, eikä luvassa ole aktiivisempaa tuotekehitystä.

Erilaisten kaikille avoimien blogialustojen määrä on puolestaan räjähtänyt käsiin ja ne ovat ominaisuuksissa ajaneet oman alustamme ohi. Kuka tahansa voi nyt todellakin perustaa hyvin helposti oman blogin. Ja aina voi suositella vaikka saman konsernin Uuden Suomen blogialustaa.

On siis aika jättää hyvästit.

Henkilökohtaiset terveiset

Itse olen koko Aamulehden Blogien historian ajan parhaani mukaan yrittänyt huoltaa Blogien keskustelua. "Pääpiruna" olen moderoinut sieltä asiattomuuksia ja keskustellut bloggarien kanssa.

Välit ovat säilyneet asiallisina, vaikka välillä on käyty kiivastakin keskustelua ylläpidon ja kirjoittajien välillä.

Kiitän teitä kaikkia ja toivotan hyvää jatkoa!

PS. Pyydän, että tätä Blogien lopettamista koskevat kommentit, kysymykset ja palautteet kirjoitettaisiin tämän blogimerkinnän kommenteiksi, eikä aiheesta tehtäisi uusia merkintöjä.

Katselukerrat: 2292

arvi matias marjamäki kommentoi_ 6. kesäkuu 2017 12:53

Kiittäen kuluneista vuosista.

Seppo Roth kommentoi_ 6. kesäkuu 2017 12:54

Hyvä Arvi! Olet ollut kovimpia keskustelijoitamme, piikikäs mutta aina asiallinen.

Pentti Tuominen kommentoi_ 6. kesäkuu 2017 13:03
Kiitos. Kerkeshän tässä mennä jo lähes kymmenen vuotta, harmi.
Kalle kommentoi_ 6. kesäkuu 2017 13:09

Puolestani myöskin kiitän.

whiic kommentoi_ 6. kesäkuu 2017 13:14

Ihmettelinkin, että missä on Aamulehden panostus vihakirjoituksen kitkentään, mutta tulihan se nyt vuosien viiveellä, kun kaikkialta muualta anonymiteetti onkin jo kitketty.

No ei nyt ihan, ja ihan valideja perusteita toki blogissa. NING on bugittava, katkoileva ja melko outo blogialusta. Tietyllä tapaa toki päivittää esim. Blogspotin ja muut vastaavat alustat, koska AL-blogit oli blogialustan lisäksi foorumi (kutistuva määrä) keskustelijoita, kun taas Blogspotissa täytyy jokaisen blogaajan mainostaa blogiansa jossakin ulkopuolella (esim. Twitter, Face) tai tyytyä huutamaan omia totuuksiaan vuoren huipulta, ilman yleisöä joka edes tietää miten sinut löytää.

Täytyy kai katsoa mikä olisi paras korvaava blogialusta, jossa tämä fooruminomaisuus on kanssa olemassa, koska en promotoi sisältöäni sosiopaattisessa mediassa (koska en käytä niitä lainkaan). Täysveriset foorumialustat tai kuvalaudat eivät ole blogialustan korvaajia, mutta puhdasverisellä blogialustalla olet yksin ja kukaan ei lue sinua. Kas siinä vasta pulma.

whiic kommentoi_ 6. kesäkuu 2017 13:15

*päivittää=päihittää

al1947 kommentoi_ 6. kesäkuu 2017 13:17

Miten voisi ottaa "yhdellä komennolla" kaikki omat blogit talteen?

Jos elonpäiviä ja aktiivisuutta riittää, saattaisin väsätä niiden pohjalta vaikkapa jonkinlaisen kirjantekeleen.

Neuvos kommentoi_ 6. kesäkuu 2017 13:19

Taidampa olla yksi niitä lähes alusta asti mukana olleita. Alkutaipaleella joukko oli pieni ja keskustelu kävi uomiaan hakien.

Loppua kohden joukko on kasvanut ja jokaisella on ollut tarve sanoa oma sanottavansa omalla avauksellaan ja sen seurauksena samansuuntaisia avauksia on ollut riittämiin, mutta toisten avauksiin kommentointi on ollut satunnaista.

Jään kuitenkin miettimään siirtääkö blogialustan lopettaminen uutisseurannan muihin lehtiin?

Minulle Aamulehti kaikkineen on ollut hyvinkin läheinen.

Kiitokseni yhteisistä vuosista!

Timo Lennart kommentoi_ 6. kesäkuu 2017 13:30

Harmi.

Seppo Roth kommentoi_ 6. kesäkuu 2017 13:34

whiic: Kommenttisi Ningistä on oikeaan osuva. Alustan kehitys pysähtyi joitakin vuosia sitten. Muitan eräänkin jutun noin vuodelta 2009 kun Ning oli Fast Company -lehden kansikuvajutun aihe ja alusta arvioitiin MILJARDIN dollarin arvoiseksi. Totta sekin, että kun perustat blogin Bloggeriin tai Wordpressiin, niin työ on kova tekstin esille saamiseksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot