Kiitos kaikille puoluekokoukseen osallistuneille, olen nyt Piraattipuolueen puheenjohtaja. Lisäksi puolueen uudessa hallituksessa on uutta verta ja uutta intoa jatkaa eteenpäin siitä mihin on nyt edetty.

Pasi Palmulehto, useille piraateille "Scoffa", johti suomen piraatteja antaumuksellisesti neljän vuoden ajan. Hänen aikanaan puolue kasvoi parista kymmenestä perustajajäsenestä tuhansien joukoksi sekä saavutti varsin kunnioitettavan eduskuntavaalimenestyksen. Kiitos Pasi, näistä saavutuksista.

Tekisi mieli alkaa luettelemaan kaikkia niitä urakoita mitä Scoffa on hoitanut, mutta tajusin listaamisen olevan liian hankalaa. Asioita on ollut niin paljon vaalimökin rakentamisesta sivustojen säätämiseen ja ylipäänsä verkkopalveluiden hallinnointiin.

Hyvissä ajoin ennen lauantain kevätkokousta Palmulehto ilmoitti, ettei jatka puheenjohtajana. Syynä oli päällimmäisenä halu uudistaa puoluetta, ja olen itsekin samaa mieltä siitä, että on hyväksi vaihtaa puoluejohtoa aika ajoin, vaikka jäsenistön luottamus olisikin vahva. 

Onneksi entinen puheenjohtaja jäi varapuheenjohtajaksi tekemään arvokasta puoluetta puolueen eteen; muuten olisi ollut vaikea ottaa viestikapulaa vastaan. Ahto Apajalahti jatkaa toisena varapuheenjohtajana ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittiin uutena Uudenmaan paikallisaktiivi Lasse Kärkkäinen.

Mutta miksi juuri minä otin ruorin?

Ensinnäkin olen kokenut suurta tukea piraateilta eri vaiheissa. Olen pyrkinyt olemaan läsnä kaikin tavoin puoluesihteerinä ja olen oppinut tuntemaan suuren osa puolueen aktiiveista varsin hyvin ja minut vastavuoroisesti tunnetaan myös. Toiseksi rikon perhekeskeisenä humanistina piraateista liikkuvia stereotypioita, mikä on tärkeää kun pyritään laajentamaan puoluetelttaa. Kolmanneksi olen suhteellisen kokenut esiintyjä ja minussa on, jos sallitte, ripaus karismaa.

Tämä on myös hyvä aika suorittaa vaihdos. Puolueohjelman remontti saatiin syksyllä valmiiksi, ja sanoisin että nyt puolue on poliittisesti kypsä. Emme ole vieläkään yleispuolue, mutta olemme vetäneet sellaisia oleellisia linjauksia, jotka mahdollistavat keskustelun hyvin laajalla alueella. Siinä missä alkutaival on ollut liikkeen määrittelemistä ja muotoutumista, seuraava askel on menestyä vaaleissa ja mennä toteuttamaan niitä tuoreita ajatuksia joita meillä on tarjottavanamme.

On aika ottaa ensimmäiset varsinaiset vaalivoitot ja astua kunnallis- sekä kaupunginvaltuustoihin ja sen seuraavissa vaaleissa läpi eduskuntaan. Avaimet ovat täysin meidän käsissämme.

Katselukerrat: 342

K.Tuomari kommentoi_ 1. huhtikuu 2012 16:32

"Avaimet ovat täysin käsissämme".Kuullostaa vaikuttavalta.Kuinka monta puoluetta suomi tarvitsee,selviytyäkseen EUn vaatimuksista.Monta kokkia huonompi soppa.Mistä laitoksesta piraattipuolue on synnytetty?En kysyisi jos tietäisin?

Harri Kivistö kommentoi_ 1. huhtikuu 2012 18:57

Kiitos onnittelusta Hannu.

Tosiaan Piraattipuolueen puolueohjelmassa todetaan pakkoruotsissa seuraavasti: "Toisen kotimaisen kielen opiskelun tulee olla kaikilla oppiasteilla vapaaehtoista." Ei kai sitä selkeämmin voisi ilmaista.

Ja Kyuu ehtikin vastata varsin hyvin tekijäoikeuksia koskien.

Harri Kivistö kommentoi_ 1. huhtikuu 2012 19:02

K.Tuomari, puolueita tarvitaan useampi kuin yksi ja mieluiten enintään kaksi sataa jos nämä kaikki ovat eduskunnassa (muuten ainakin yksi kansanedustaja edustaisi useampaa kuin yhtä puoluetta, mikä olisi äänestäjien kannalta hämmentävää). Laitoksista en osaa sanoa oikeastaan mitään muuta kuin että sana on ensi kertaa mainittu Hartikka Speitzin suomentamassa sota-artiklassa 1642. Kyseessä on tietenkin johdos sanasta 'laittaa'.

K.Tuomari kommentoi_ 1. huhtikuu 2012 21:13

Demokraattista ideaa ihannoidaan,se on mennyt sekavaksi.Ajan ja varojen säästön johdosta,eikös olisi hyvä jos  koko kansa olisi vain demokraatteja.Silloin kansan äänestys toimisi kansan tahdon mukaisesti.Päätökset tehdään,ja lukitaan eikä niitä voi suljettujen ovien takana kukaan yksilö muuttaa.Eikös siinä olisi järkeä.Kukaan eduskunnan jäsenistä ei voisi tehdä päätöstä yksilönä.Sellaisia virkoja ei tarvita.Nykyään "kansa" ei päätä mitään.Kansa vain valitsee omat pettymyksensä,ja valittaa epäonnistumisistaan.

Harri Kivistö kommentoi_ 1. huhtikuu 2012 21:27

K.Tuomari. Kuulostat piraatilta. Vähän kielioppia kun korjataan tuosta niin se on kuin suoraan Piraattipuolueen kunnallisvaaliohjelmasta.

Kimmo kommentoi_ 2. huhtikuu 2012 00:31

http://www.piraattipuolue.fi/politiikka/puolueohjelma

*

Kaiken teosten epäkaupallisen kopioinnin, levittämisen ja muun käytön on oltava vapaata teoksen julkaisuhetkestä lähtien.

j.n.e.

*

Jos jokin teos (filmi, musiikki) olisi vapaasti ladattavissa netistä julkaisuhetkestä lähtien, miksi joku ostaisi teoksen?

”Niin ei ainakaan ole, että mikäli lady Gagaa on laittomasti kopioitu sata miljoonaa kertaa, niin koko satamiljoonainen kopioija lauma olisi jokainen ostanut levyn, ellei piraattiversioita olisi ollut.”

[Niin ei ainakaan ole.. niin koko satamiljoonainen kopioija lauma olisi jokainen ostanut levyn,..]

 

Näin varmasti asia on.

Jos kaikki julkistettavat teokset olisivat vapaasti ladattavissa netistä heti julkistamispäivästä lähtien, niin kuka ostaisi teoksia kaupasta? Tuskinpa kukaan.

*

Elokuvat päätyvät verkkoon sisäpiirin kautta

 

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Elokuvat+p%C3%A4%C3%A4tyv%C3%A...

*

Onhan se kivaa kun ei tarvitse maksaa… entä jos kaikki tekisivät näin?

Kyuu Eturautti kommentoi_ 2. huhtikuu 2012 00:38

Kimmo, olisit nyt lukenut aiemman ensin.

Teosten maksuton saatavilla oleminen ei vähennä, vaan lisää niiden kaupallista kulutusta.

Kimmo kommentoi_ 2. huhtikuu 2012 00:47

”Teosten maksuton saatavilla oleminen ei vähennä, vaan lisää niiden kaupallista kulutusta.”

Jos kaikki julkistettavat teokset olisivat vapaasti ladattavissa netistä heti julkistamispäivästä lähtien, niin kuka ostaisi teoksia kaupasta? Tuskinpa kukaan

”Mitä suuremmalle määrälle kulttuuria altistuu, sitä enemmän siihen myös laittaa rahaa.”

Jos kaikki on ilmaista, mistä tulee kaupallinen kulutus.

*

Tällaista kulutusta, siis ei kaupallista ..

Elokuvat päätyvät verkkoon sisäpiirin kautta

 

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Elokuvat+p%C3%A4%C3%A4tyv%C3%A4t+verkkoon+sis%C3%A4piirin+kautta/1135221656874

Kyuu Eturautti kommentoi_ 2. huhtikuu 2012 00:49

No, tuo ei ole poliittinen vaan firmojen sisäinen asia nähdäkseni.

Mutta kuten olen todennut, kuten lukuisat tässäkin ketjussa linkkaamani tutkimukset ovat todenneet, ympäri maailman, ihmiset ovat halukkaita maksamaan kulttuurista (esim. leffa, elokuva) vaikka sen saisi 100% laillisesti ilmaiseksi. Ei siihen ole tarvetta, mutta näin ihminen toimii. Näin myös, ja ennen kaikkea piraatti toimii.

Harri Kivistö kommentoi_ 2. huhtikuu 2012 07:33

Tunnelipolitiikka on minulle vieras vaikka olenkin tutustunut hieman eri näkökantoihin. Aloitin varsin kriittisesti ja vastustamalla, mutta tutustuttuani muihin näkökulmiin en osaa sanoa mitä tulisi ajatella. Lähtökohtaisesti en halua seisoa kehityksen edessä, mikäli tämä nyt varmasti sitä on.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot