Tamperelainen-lehti - paljastaa jo tässä vaiheessa karvansa - Soinia mustamaalaten.

Olisi luullut että täälläkin blogeissa olleet "Eija-Riitan paljastukset" siitä, että hyvin "Soinin linjan" tapaiset opit ovat olleet EU:ssa parisen vuotta yleisiä, olisivat riittäneet? Jopa niin koska Aamulehti provosoivasti pani lehteensä otsikon, jonka Eija-Riitta vaati muutettavaksi, eli "Eija-Riitta syyttää Soinia EU-mallinsa kopioinnista"!

Eija-Riitta todisti siis sen, että jo ennen Soinin tuloa Brysseliin - samantapainen ohjelmaluonnos "järkevämmästä energia-mallista oli olemassa". Myös Perussuomalaisilla oli jo omansa hahmottumassa  - samantapainen - jonka pohjalta itsekin olen TV:n kyselytunneilla kysynyt niin "Windfalleista kuin energialaskutuksen kiinteistä maksuista "kohtuullisena" ja muista ympäristövero-mielettömyyksistä".

 

Ja Matti Putkonen - joka jo kohta vuosi sitten siirtyi PerusS:n  - teki lähes yksin "Metalliteollisuuden energiaohjelman" - joka ei kelvannut SDP:lle - mutta sopi Perussuomalaisten malliin erinomaisesti! Putkonen siis toi mallinsa mukanaan ja sovitti sen yhteen Perussuomalaisten mallin kanssa, mallin johon Soini oli tuonut EU:sta vielä lisäpontta! Kyseessä ei siis ollut Metalliliiton yleis-tekele vaan Matti Putkosen malli, joka sopi PerusS:n malliin!

Synteesi Perussuomalaisten tärkeästä ilmastopolitiikkaan liittyvästä työllistävästä ja verotuksellisesta ohjelmasta oli vaaleihin valmis: ja nimeksi mallille päätettiin antaa brändaavasti ei "Perussuomalaisten malli" vaan -"Soinin malli"!

Tämä kaikki on tiedossa - ja ainakin median se pitäisi tietää - ainakin "sitoutumattoman" lehdistön, miksi Metalliliiton ohjelmassa on JOITAKIN SAMOJA KOHTIA  - mutta mitä kirjoittaa UUSIN TAMPERELAINEN nim. Rieväkylän Riitu eli päätoimittajansa suulla:

"Timo Soini, JOKA KOPIOI VAALIOHJELMAKSEEN METALLILIITON ILMASTOPOLIITTISEN OHJELMAN.."

Lausehan on kauttaaltaan valetta - ei  edes kunnioita Matti Putkosen työtä ja näkemystä -  ja tältä pohjalta tämä vähämielinen panettelu jatkaa ko. asian väheksymistä yleisestikin, ja kirjoittaja mitätöi "vihreän vero-mokan" rajut inflatooriset vaikutukset ja tasaveronkorotukset todetessaan, että "halutaanko enää ollenkaa keskustella oikeista asioista ja puolueiden omista suuremman luokan vaihtoehdoista".

Ei ainakaan näköjään "Tamperelainen" halua - ei näe edes ko. asiaa pahimpana Hallituksen mokana - ei ymmärrä inflaatiota - eikä puhu vaatimistaan "oikeista asioista" vaan lyö vielä jälkeenkin päin jo todistetusti vääristellyllä asialla. Ei muuta kun lisää Mikon-kuvia mainosten sekaan - ja lehden nimenmuutosta harkitsemaan!

 

Kaiken huippuna mustamaalaavalle jutulleen toimittaja on pannut sepastuksensa nimeksi muka politiikkoja moittien "Tarkoituksellista mustamaalaamista" - eli just eikä melkein!

Katselukerrat: 76

Pertti "V" Virtanen kommentoi_ 13. helmikuuta 2011 09:28

Kyseinen vain muistutuksena siitä, kuinka tamperelainen media yleensäkin - "Tori" jonkinlaisena sentään poikkeuksena - on kaukana sitoutumattomuudesta ja tasapuolisuudesta - siis muutkin kuin Aamulehti:D

Pertti "V" Virtanen kommentoi_ 13. helmikuuta 2011 09:47

Mika - juuri siitä on tässä kysymys - mallin ydin on suomalisessa työllistävyydessä ja sen myöntämisessä, että suomalaiset ovat olleet jo kauan yksi kärkimaista ilmastopolitiikan huomioonottamisessa - ja mallissa otetaan EU:nkin yhteiset vaateet huomioon - asetetaan tavoitteet KIOTO III:lle.

Ihmettelenkin juuri vain sitä - että "miksi mallilla lyödään" Timo Soinista väärin todistamalla  - ja ko. jatkuvilla valeilla! Enhän minäkään VÄITÄ ETTÄ SE OLISI SOININ TEKEMÄ - sen nimeksi päätettiin antaa "Soinin malli" - ja vastustajatkin sen hyvin tietävät! Mutta HE JA NE HALUAVAT nimenomaan väittää inttämisellään, että se oli juuri SOINI ITSE JOKA KOPIO!

Tämän inttämisen ytimessä on siis tehdä Timosta "varas ja valehtelija" - vaikka jokainen hyvin tietää että kirjoitushommat hoitelevat työntekijät - ja että ideat tulevat eritahoilta - ja että lopullinen ohjelma on synteesi!

Nyt lähinnä puolueellisessa mediassa, jotkut toimittajat käyttävät "toimittajan taitojaan" vakuutellakseen poliittisia käytäntöjä tietämättömille - että "Timo Soin VÄITTÄÄ, että SOINI ON ITSE tämän KAIKEN KIRJOITTANUT - METALLILIITON OHJELMA TOISESSA KÄDESSÄÄN! Voi hellanlesta:D 

Tommi Berg kommentoi_ 13. helmikuuta 2011 10:06
En tiedä asiasta paljonkaan, mutta eikö Soini sanonut tiedotustilaisuudessaan sanatarkasti näin Perussuomalaisten ilmasto-ohjelmasta:
"Kun on vähän ajateltu, että mitä se Soini siellä EU:ssa ja Euroopassa tekee – Brysselissä ja Strasbourgissa – niin mä olen nyt puolitoista vuotta tehnyt tätä"
Neuvos kommentoi_ 13. helmikuuta 2011 10:23

No niin Pertti kans oikeisiin töihin ja arvostelu sikseen.

Soini On ihan ok toivotaan hänen joukoilleen menestystä. Kyllä töitä riittää kenelle tahansa vaalien jälkeen.

lootuskukka kommentoi_ 13. helmikuuta 2011 10:33
Taitaa se niin olla kuin Tommi tuossa Soinia referoi, kopiomestari mikä kopiomestari ! Mitä omaa ajattelua Persuissa on, siis muuta kuin kaiken vastustamista ?
Pauli Kiuru kommentoi_ 13. helmikuuta 2011 12:05
Mikä mies on Timo Soini: sosialisti, kapitalisti, populisti vai raikas vaihtoehto? Vasta kyselyyn www.paulikiuru.fi => aloitussivun alareuna.
Riitta Koskinen kommentoi_ 13. helmikuuta 2011 12:18
Ei kai kukaan ole varsinaisesti moittinut Soinia siitä, että perussuomalaisten ilmasto-ohjelma on sama kuin metallille tarjottu. Ongelma on siinä, että politiikkaa "epärehellisistä politiikoista" puhdistamaan tullut Soini oli kertonut tehneensä puolitoista vuotta töitä ilmasto-ohjelmansa eteen!
al1947 kommentoi_ 13. helmikuuta 2011 12:20

"Kyllä töitä riittää kenelle tahansa vaalien jälkeen."

 

Riittää hyvin monelle jo ennen vaalejakin.

Ei muuta kuin haku päälle. Muuten ulkomaalaisert tulevat ja tekevät meille kelpaamattomat työt.

Pentti Tuominen kommentoi_ 13. helmikuuta 2011 12:31
En paljon ole ehtinyt näillä blogeilla vierailla viime päivinä. Nyt jäinkin ihmettelemään, kun etusivu on muutaman harvan naaman valloittamana ja asiat, sekä kommentit mitä merkillisempiä toisten arvosteluja. Onko tänne tullut jokin siivooja, tai tapakouluttaja töihin?
PJ.
Jyri Puhtinen kommentoi_ 13. helmikuuta 2011 12:40

Riitta Koskinen: "Ei kai kukaan ole varsinaisesti moittinut Soinia siitä, että perussuomalaisten ilmasto-ohjelma on sama kuin metallille tarjottu. Ongelma on siinä, että politiikkaa "epärehellisistä politiikoista" puhdistamaan tullut Soini oli kertonut tehneensä puolitoista vuotta töitä ilmasto-ohjelmansa eteen!"

 

Monissa maissa, joskus harvemmin Suomessakin, on poliitikko menettänyt suosionsa ja luottamuksensa puhuttuaan sitä ns. "muunneltua totuutta." Onhan se tietysti aina mahdollista, että poliitikko Soini olisi tutkinut sitä kyseistä, alunperin Metalliliiton ohjelmaa, puoitoista vuotta siellä Brysselissä, ymmärtääkseen edes vähän sen sisällön merkitystä.

 

Kun Soini akoinaan kirjoittaa muistelmansa, alkulauseenaa saattaisi hyvinkin olla jotain seuraavan kaltaista: "Ja alussa minä loin taivaan ja maan."

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot