YLLÄPIDON TIEDOTE: Rauhallisuutta kielenkäyttöön jälleen kerran

Arvoisa blogiyhteisö:

Olemme joutuneet poikkeukselliseen tilanteeseen. Ylläpito on joutunut muutaman viime päivän aikana antamaan useita porttikieltoja blogiyhteisöön. Se ei ole koskaan kivaa, mutta nyt teemme näin, koska muuten tilanne ei tunnu rauhoittuvan.

Porttikieltoja olemme antaneet kolmesta syystä.

Jotkut ovat syyllistyneet kokonaista kansanosaa loukkaavaan kielenkäyttöön. Tuskin on vaikea arvata, että tässä on kyse viime päivinä kuohuttaneesta homokeskustelusta.

Olivat ihmisten mielipiteet toisten seksuaalisesta suuntautumisesta mitä tahansa, niin Aamulehden Blogit ei ole se paikka, missä nämä mielipiteet ilmaistaan pidäkkeettömästi, ilman kanssaihmistä arvostavaa kielenkäyttöä.

Toinen porttikiellon syy on olut toisten blogistien sättiminen. Jotkut eivät ole pyynnöistä huolimatta lopettaneet voimakasta muiden blogistien moittimista, jonka vuoksi heidät on pantu jäähylle.

Kolmas porttikiellon syy on ollut yleinen tunteiden kuumentuminen. Parissa keskustelussa kielenkäyttö on lähentynyt uhkailua, minkä vuoksi jälleen on väkeä on pantu jäähylle.

Blogipalstalla vallitsee sananvapauden ohella julkaisuvapaus. Julkaisuvapaus tarkoittaa sitä, että blogipalstan ylläpidolla on oikeus päättää siitä, mitä materiaalia sillä julkaistaan, aivan kuten Aamulehti valikoi, mitä materiaalia Aamulehti julkaisee painetussa lehdessään.

Haluamme tuoda julki, että emme salli ihan mitä tahansa edes blogeissa. Jos jokua haluaa sanoa ns. mitä tahansa, hän joutuu etsimään sille muita foorumeja.

Tämän blogipalstan säännöt voi jokainen tarkistaa täältä. Sääntömme ovat olleet varsin ylimalkaiset ja väljät. Näyttää siltä, että käynnistömme työn näiden sääntöjen päivittämiseksi.

Perusperiaatteena kuitenkin on, että tällä palstalla toimitaan mainittujen sääntöjen mukaan. Tehdään tästä kaikille parempi paikka keskustella!

Pyydämme myös esittämään kommentit moderointilinjasta tms. kommentteina tähän blogimerkintään. Ei ole tarkoituksenmukaista, että asiasta tehdään erillisiä blogimerkintöjä, minkä seurauksena kohta koko palsta on täynnä blogipalstaa itseään koskevia pohdintoja.

terveisin

Seppo Roth, Aamulehti

Katselukerrat: 233

Eemeli kommentoi_ 23. lokakuu 2010 14:41
Onkohan tää **** levinnyt laajemmallekin? Ku oli Iltasanomien juttu verkossa Big Brothereista (en oo kattonut kertaakaan) täynnä **** . Tosin sanasto oli hiukkasen hurjempaa siellä.
Kaija Olin-Arvola kommentoi_ 23. lokakuu 2010 16:24
Minä tiedustelin asiaa Setan pääsihteeriltä ja hän on sitä mieltä, että lesbo ja homo ovat täysin neutraaleja sanoja, joita ei ole mitään syytä poistaa tai muokata. Setan pääsihteeri Tanja Lehtoranta kehotti ottamaan yhteyttä häneen, jos asiassa on vielä jotain epäselvää.

Minä en ole koskaan hyväksynyt mitään joukkorangaistuksia, koska ne ovat mielestäni totalitaristisia keinoja. Jos joku syyllistyy johonkin rikkomukseen, hän itse kärsiköön.

Itse olen käyttänyt näitä sanoja täysin asiallisissa yhteyksissä. Ja olen jo aiemminkin sanonut, että konteksti antaa sanalle merkityksen.
Timo ok kommentoi_ 23. lokakuu 2010 16:50
Jos kyseisiä sanoja käyttää suorassa tv-ohjelmassa itse Helsingin piispa Irja Askola, niin miksi h- ja l-sanoja ei voi käyttää suljetussa blogi-kirjoittelussa, kun kohdetta ei yksilöidä, ellei hän itse ole tuonut omaa seksuaali-identiteetiään julki.

Tietenkään toista kirjoittajaa,tai kolmatta osapuolta, ei ole syytä nimitellä loukkavassa tarkoitusessa.
Pentti Tuominen kommentoi_ 23. lokakuu 2010 18:09
Tässä sitä nyt ollaan, joku päivä sitten blogissani kyselin, mikä tämä ilmiö on ja miksi. Ette suostunut vastaamaan, muuta kuin naputtelitte "satiaisia" rivit täyteen ja nyt ihmettelette ite.

Kari oli ainoa, joka otti lopulta asiallisesti (Rönkä ). Kiitos hänelle vielä.
PJ.
Kaija Olin-Arvola kommentoi_ 23. lokakuu 2010 19:26
Minä en nähnyt sinun kyselyjäsi. Tämä juttu tuli uutena minulle tänä aamuna.
Neuvos kommentoi_ 23. lokakuu 2010 19:58
Överiksi menne joka tapauksessa.
Titta Uusitalo kommentoi_ 23. lokakuu 2010 20:29
Pentti T, kyllä minäkin otin kantaa asiallisesti.
Markku Huhtala kommentoi_ 23. lokakuu 2010 22:25
Tämä tuli jo selväksi edellisessä tiedotteessasi.
Taktikointia?
Aamulehti kommentoi_ 23. lokakuu 2010 22:43
Ylläpito vastaa: Käyttämämme (alunperin englanninkielinen) blogijärjestelmä oletuksellisesti esti lesbo-sanan käytön. Asia tuli esille nyt ensimmäistä kertaa. Kiitos siis huomiostanne.

Oletusasetus on nyt poistettu.
Aamulehti kommentoi_ 23. lokakuu 2010 23:10
Tarkennetaan vielä, että kyse oli ainoastaan lesbo-sanasta. Missään vaiheessa järjestelmä ei ole estänyt esimerkiksi homo-sanan käyttöä - toisin kuin edellä muutamat kirjoittajat väittävät ja yrittävät näin johtaa toisia yhteisömme kirjoittajia harhaan.

Tästä lähtien tarkoituksellisesta harhaanjohtamisesta seuraa välitön porttikielto.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot