Henkilökohtaiset uhkailut Aamulehden blogissa!!!

PerusSuomalainen laittoi uhkaus viestin henkilökohtaiselle taululleni. Kyse oli lyhyesti sinä myös olet muilutuslistallani senkin kommari.Ei taida olla vapaasta tiedonvälityksestä tai ylipäätään vapaudesta?
Eli väkivalloin saadaan edelleen ihmiset samanmielisiksi, saman lailla kuin ennen talvisotaa!
Muilu oli erään henkilön nimi, josta sai kyyditykset nimensä.
Lapualaisliike harjoitti -29-33 tätä muilutusta kyyditen itärajalle tai jopa Neuvostoliiton puolelle Suomalaisia sekä työväenliikkeen aktiiveja, sekä jopa porvareita, jotka eivät olleet samaa, mieltä Lapualiikkeen tarkoitusperistä.
Muilutukseen kuuluvat törkeät pahoinpitelyt ja myös tapot olivat tavallisia, kaikki eivät kestäneet hengissä pahoinpitelyistä, toiset vain kerta kaikkiaan tapettiin.
Valtiovalta poliiseineen sekä oikeuslaitoksineen eivät puuttuneet tähän oikeastaan mitenkään, tai jos oikeuteen Lapuanliikkeen miehiä joutui, rangaistukset olivat muodollisia.
Samoin vankiloissa sekä keskitysleireissä vanginvartioina sekä johtajina oli tavallisesti Lapuanliikkeen miehiä, joten arvata saattoi minkälaista tuhansien poliittisten vankien kohtelua oli.
Tärkein ja törkein oli Suomen presidentin, Kaarlo Juho Ståhlberg, muilutus.
Tällä tempulla Lapuanliike halusi osoittaa tekevänsä mitä haluaa.
Samalla oikeiston leiri alkoi hajota, josta osa ei hyväksynyt tehtyjä toimia.
Ankaran väkivallan kausi Suomessa 1929-1933 päättyi, ja Lapuanliike lakkautettiin, mutta samat miehet perustivat uuden fasistisen liikkeen IKL:n joka vaikutti myös parlamentissa.

Katselukerrat: 132

al1947 kommentoi_ 13. lokakuu 2010 10:39
Kovien arvojen edustajat näyttävät olevan voimansa tunnossa meidänkin maassamme, mutta
"Teekutsut" hiipuvat taas, kunhan talous elpyy ja maltillinen realismi ottaa taas jalansijaa. Sirkus viipyy kaupungissa vielä aikansa, mutta katoaa aikanaan kuten edeltäjänsäkin IKL sun muut.
Markku Huhtala kommentoi_ 13. lokakuu 2010 10:50
Olen huomannut Aamulehden blogiin tulleen ihan avoimesti fasistisin tunnuksin "keskustelemaan", Hitleriäkin ihannoiden.
On ollut aina niin, että äärioikeisto nostaa päätään juuri kapitalismin kriisin sattuessa...johtaa tie sylttytehtaalle.
Huomio pyritään kiinnittämään toisaalle ja kulminoimaan ihmisten kritiikki toisarvoisiin asioihin, kuten muukalaisviha, kielikysymys, joilla ei ole mitään tekemistä kapitaslismin kriisin kanssa, mutta pakolaiskysymys usein sen seuraus.
Timo ok kommentoi_ 13. lokakuu 2010 10:54
Ehdottomasti Tuomitsen Esiintymisen. Laittomilla uhkaukausilla ei ole sijaa näillä sivuilla eikä missään muuallakaan. Järjestelmänvalvojan olisi oltava tarkkana. Uhkaus on erityisen vakava, sillä se on esitetty henkilölle, joka esiintyy omalla nimellään. Uhkauksen esittäjä piilottelee salanimen takana.

Vaikka en itsekään pidä Markku Huhtalan poliittisista mielipiteistä, puolustan hänen oikeutaan esitää ne. Ilman uhatuksi tulemisen pelkoa. Laiton uhkaus on rikollinen teko. Se ei ole koskaan huumoria.
Vesa-A kommentoi_ 13. lokakuu 2010 10:57
Tiettävästi Suomessa on tuomittu sakkorangaistuksiin henkilöitä, jotka ovat esittäneet uhkauksia, tai lähettäneet sen kaltaiseen verrattavia viestejä poliittisissa luottamustoimissa oleville, vaikka tuomitut ovat sitten jälkeenpäin sanoneet niiden tapahtuneen vain "leikkimielessä."

Kohtuuden nimessä saman pitäisi päteä myöskin tavallisille kansalaisille lähetettyihin viesteihin, myös "leikkimielellä" lähetettyihin sellaisiin. Asia vaatinee kuitenkin poliisi-ilmoituksen tekemistä. Oikeudenkäyntiä tälläisissä tapauksissa tietääkseni ei välttämättä tarvita, vaan sakko voidaan määrätä myöskin pelkällä syyttäjän päätöksellä.
Markku Huhtala kommentoi_ 13. lokakuu 2010 11:00
Samoin.
Ja minä omissa kirjoituksissani tuon esiin myös toisen näkökulman, joka on tiukasti osa työväenliikettä, ja historiaa.
Samoin puolustan joka ainoassa jutussani työväkeä, työväenliikettä, että sitä vähäosaista kansanosaa joka on hiljaa, joka ei jaksa tai kykene taistelemaan omista oikeuksistaan.
Julksen sektorin, julkisten palvelujen puolesta, joita juuri sen kaikkein heikoimmassa osassa olevat tarvitsevat, joita oikeisto ajaa alas, minä näitä koettaen paljastaa omalta osaltani.
Enkä uhkaile väkivallalla vaan parlamentarismiin ja demokratiaan nojaten, johon tosin monet eivät enää usko.
Vesa-A kommentoi_ 13. lokakuu 2010 11:11
"Kaikki laittomat uhkaukset ovat asianomistajarikoksia. Ja niistä on hyvä tehdä rikosilmoitus, jos tuntee henkensä uhatuksi."

Syytä olisi tehdä ilmoitus muutoinkin. Sen kaiketi voi tehdä nykyisin netissäkin. Jollekin "nettiveijarille" voisi tehdä hyvää kutsu poliisikuulusteluun ja mahdollinen sen perusteella syyttäjän määräämä sakkorangaistus.
Aamulehti kommentoi_ 13. lokakuu 2010 11:15
Ylläpidon tiedote: Kyseessä oli selvästi asiaton uhkailu. Markku: kannattaa ilmoittaa tänne ylläpitoon vastaavista, poistamme ne kyllä.

Yritin nytkin laittaa ko. merkinnän tekijän käyttökieltoon, mutta hän olikin poistunut oma-aloitteisesti.

terveisin
Seppo Roth, Aamulehti
Vesa-A kommentoi_ 13. lokakuu 2010 11:20
Ylläpito: "Yritin nytkin laittaa ko. merkinnän tekijän käyttökieltoon, mutta hän olikin poistunut oma-aloitteisesti."

Ettei nyt kirjoitustyylistä ja aiheista päätellen olisi kyseessä sama kirjoittaja, joka on jonkun aikaa kirjoitellut tänne eräällä toisella nimimerkillä?
Neuvos kommentoi_ 13. lokakuu 2010 11:24
Voiskohan Seppo laitattaa näiden kirjoitusten loppuun pari linkkiä:
Ilmoita asiaton viesti
ja toinen
Tykkään
-
Seppo Roth kommentoi_ 13. lokakuu 2010 12:44
Ylläpidon tiedote: Palstalla oli tosiaan uhkaileva viesti, mikä on asiatonta käytöstä.

Uhkailija esiintyi nimimerkillä, joten hän on tuntematon. Huomautan, että kyseisen henkilön henkilöllisyyden arvailu on yhtä lailla asiatonta ja olen poistanut arvailevat mielipiteet tältä palstalta.

Seppo Roth, Aamulehti

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot