Pedofiilien kastraatio ja varkaiden amputaatio

"Varsova. Laki pedofiiliasta tuomittujen rikollisten pakollisesta kemiallisesta kastraatiosta astui voimaan Puolassa tiistaina.

Lain mukaan tuomioistuin voi määrätä kenet tahansa insestistä tai alle 15-vuotiaan raiskauksesta tuomitun "käymään läpi lääketieteellisen ja psykologisen terapian seksuaalisen halukkuuden vähentämiseksi" vankilajakson jälkeen. Parlamentti hyväksyi lain viime syyskuussa.

Tuomioistuimen täytyy ottaa huomioon psykiatrien, seksologien ja psykologien mielipiteet päätöstä tehdessään.

Seksuaalirikosten tuomioita on myös pidennetty. Alaikäisen raiskauksesta tai insestistä saa nyt 3–15 vuotta vankeutta 2–12 vuoden sijaan.

Uuden lain mukaan alle 15-vuotiaan viettely-yrityksestä internetissä voi saada kolme vuotta vankeutta. "

Näin kirjoittaa Hesari.

Mietin pitkään, kirjoitanko mielipiteen aiheesta vai en. Uskon, että moni on kanssani erimieltä.
Mutta tulin siihen tulokseen, että jos en kerro mielipidettäni asiaan, kukaan ei koskaan kuule sitä. Tulkoon mitä tulee.

Minä olen tätä lakia vastaan!
Vastustan ajatusta, että kenenkään ruumiiseen tehdään pysyviä fyysisiä muutoksia ilman henkilön suostumusta.
En näe tämän lain ja vanhan, kenties jossain vielä voimassa oleva, barbaarisen "varkaalta leikataan käsi" lain välillä eroa.
Molemmissa on sama ajatus taustalla - Rikollinen ei kykene toistamaan rikostaan.
Molemmat perustuvat samaan toimenpiteeseen - poistetaan asia, joka mahdollistaa rikoksen.
Vaikka kyseessä onkin vain kemiallinen kastraatio, on kyse kuitenkin kastraatiosta.

En tiedä miten tämä toimii naisilla. Naispedofiilejä kuitenkin on olemassa. Ei ehkä samoissa määrin kuin miehiä, mutta on kuitenkin. Voiko rangaistukseen vaikuttaa sukupuoli? Voiko mies saada samasta rikoksesta suuremman rangaistuksen? Vai onko naisille olemassa vastaava toimenpide?

Älkää ymmärtäkö väärin. Pedofilia on mielestäni karmea rikos, johon syyllistyneet pitää viedä pakkohoitoon. Ja jos pedofiili suostuu vapaaehtoisesti kastraatioon, on hänellä siihen oltava mahdollisuus.
Vastustan pysyviä rangaistuksia, en rangaistuksia.

En osaa tarjota vaihtoehtoa, en tiedä miten pedofiili parannetaan.
En vain omassa mielessäni voi pitää tälläistä rangaistusta minään muuna kuin askeleena kohti barbariaa.

Dr. M

Katselukerrat: 314

KatriM kommentoi_ 11. kesäkuu 2010 10:27
Onko kastraatio peruutettavissa?

Ei sillä että sitä syyllisen kohdalla tarvitsisi peruuttaakaan, mutta entäs syytön?
Oikeusvaltiossahan ei KOSKAAN tuomita syyttömiä, eihän? Eikä koskaan liiotella rangaistuksen suhteen, eihän? Eikä sovelleta tuomiota epäloogisesti niin että toinen saa samasta rikoksesta vähemmän kuin toinen, eihän?

Oma mielipiteeni on se että syyllisille pitää aina toiseen ihmiseen kohdistuneet rikokset rangaista kovalla kädellä. Niin että tuntuu. Ja niin että tuntuu niissäkin ihmisissä jotka saattavat vielä harkita sitä että ryhtyvätkö rikolliselle tielle vai eivät. Pelotteena siis kovat rangaistukset murhista, raiskauksista, tapoista ja hyväksikäytöstä.

Mutta koska on kohtuullisen paljon esimerkkejä siitä että syyttömiäkin tuomitaan ja siitä että ihmisiä ei kohdella samalla tavalla sukupuolen, sosiaalisen statuksen tai minkä tahansa muun syyn vuoksi, ei pysyvä, peruuttamaton rangaistus ole silloin vaihtoehto. Tosin eihän vankilassa vietettyä aikaa saa koskaan takaisin, mutta rahallisen korvaus valtiolta menetetystä ajasta on sentään hieman parempi vaihtoehto kuin tukku rahaa pakotetusta kastraatiosta tai kenties kuolemanrangaistuksesta.

Syyllisille suosittelen vaikkapa lobotomiaa. Vaikuttaa kaikkiin samalla tavalla, sukupuoleen katsomatta. Mutta siitä herääkin kysymys: mikä on rangaistuksen määre? Rangaista, pistää kärsimään, hyvittää uhrille ja yhteiskunnalle vai päästä eroon ongelmayksilöstä mahdollisimman helposti?

Syyttömien ja vähävaraisten suojelemiseksi siis: EI peruuttamattomille rangaistuksille.
Dr. M kommentoi_ 11. kesäkuu 2010 10:55
Pedofiili jättää uhrilleen pysyvän vamman, kyllä.
Mutta kuten sanottu "Silmä silmästä sokaisee koko maailman".
Mitä kuolemantuomioon peloitteena tulee, voidaan miettiä onko murhaajalla enää mitään menetettävää, jos tietää, että kuolema odottaa jos kiinni jää.
Kyuun mainitsema Saksan malli terapiasta pedofiileille ennaltaehkäisevästi kuullostaa parhaalta.
Kyuu puhuikin siitä, miten pitäisi lastensuojelussa pyrkiä estämään, ei rankaisemaan tekijää.

Pidän kastraatiota vaihtoehtona, vapaaehtoisille. Jos lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön syyllistynyt kokee, ettei mikään auta ja vapaaehtoisesti käy läpi toimenpiteen, se on hänen oma päätöksensä. Mutta pakollisena tuomiona on riskinä juurikin syyttömät.

Kaiken lisäksi hormonien sörkkiminen voi johtaa moniin muihin ongelmiin. Synnyttäneet naiset varsinkin osaavat varmaan kertoa, miltä tuntuu kun hormonit heittelee. Samoin on nähty steroidien käytön vaikutuksia. Miten kemiallinen kastraatio vaikuttaa hormoneihin ja mitkä ovat sivuvaikutukset, on minulle ainakin mysteeri.
Vesa-A kommentoi_ 11. kesäkuu 2010 11:05
Eikös seksuaalirikollisille, niin raiskaajille kuin pedofiileillekin ole mahdollista tehdä ns. kemiallinen kastraatio. Tarkoittaa sitä, että nämä syövät jotain sellaisen tai sen tyyppisen tilan aiheuttavaa lääkettä. Se että jatkavat sen syömistä, voidaan kuulemma seurata veri- tai virtsakokeilla.

Pedofiilien "parantamisyrityksissä" ei kuulemma ole saatu kovin hyviä tuloksia. Vähä sama kuin homojen kanssa, kun sille tielle ovat lähteneet, niin taipumuksista on varsin vaikea päästä irti. Ainoa keino kuulemma on hillitä himojaan, pitää ne kurissa, millä keinoin sitä sitten pyritäänkin edistämään.
KatriM kommentoi_ 11. kesäkuu 2010 11:08
Kielletty Projekti:
"Kirurginen kastrointi ei takaa miehen seksuaalista toimintakyvyttömyyttä. Dr Meyerin (Dr Walter Meyer 3., Professor of Psychiatry and Endocrinology at the University of Texas Medical Branch in Galveston) mukaan 50% alle kolmekymppisistä kastroiduista miehistä voi saada erektion. He ovat fyysisesti kykeneviä yhdyntään ja ovat vain steriilejä. Dr Meyerin mukaan yli kolmekymppisen miehen kastrointi jättää tämän yleensä impotentiksi."

"Toimiiko kemiallinen kastrointi? Dr Meyerin mukaan kastrointi ei muuta seksuaalisen halun kohdetta. Pedofiili näkee yhä lapset seksuaalisina objekteina. Kemiallinen kastrointi vaikuttaa vain rikollisen kykyyn toimia impulssiensa mukaan. Se ei poista näitä impulsseja eikä rikollisia aikomuksia. Osa raiskaajista käyttää aseenaan myös muuta kuin penistään, joten he ovat yhä kykeneviä käyttämään veistä tai muuta käteen osuvaa asetta."
arina kommentoi_ 12. kesäkuu 2010 10:52
Aika monesti rikoksissa tarkastellaan asiaa tekijän puolelta. Onko oikein tuomita ja miten. Olisiko aika nostaa asioita esiin niin, että tarkasteltaisiin asioita ja tekoja uhrien näkökulmasta.
Alaikäinen ei ymmärrä sitä mitä suostuu tekemään aikuisen kanssa, suostuessaan seksuaaliseen kanssa käymiseen. Sellaisesta pitäisi sen aikuisen osata ottaa vastuu. Normaali ihminen osaakin sen, mutta pedofiliaa sairastava ei. Pedofiili ei pidä omaa sairauttaan sairautena. Siksi sellaiseen yhteiskunnan on puututtava.
Yhteiskunnasta eristämisen toisena vaihtoehtona pitää olla, ellei pedofiili suostu avohoidossa tapahtuvaan seksuaalisen vietin vähentämiseen.
Jos ei ole joutunut esimerkiksi työnsä puolesta seuraamaan aivan vierestä uhreja ja sitä' mitä heille on tapahtunut nyt ja mitä on ajan saatossa tapahtunut heidän elämässään, ei voi käsittää sen pedofiilin tekoja. Ne ovat vaan niin jumalattoman raakojha tekoja, jossa on tuhottu nuoren elämä kirjaimellisesti.
Onpa nuorta pidetty ns. yleisenä naisena jo 13 v lähtien. Nuori ymmärsi 18 v itsensä aseman pienellä paikkakunnalla. Omankäden kautta asiansa ratkaisten ja jäähyväiskirjeeseensä laittaen " pääsittepähän kylähuorasta", ei ns. keikka ollut kovin mieltä ylentävä.
Olen kirjoittanut asiasta aiemmin http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/pedofiili-efebofiil...
Henkilökohtaisesti kokemuksieni kautta olen sitä mieltä, että pedofiilien tunnistaminen pitää saada sellaiseksi, että lainsäädäntöön sisällytetään ilmoitusvelvollisuus ja pedofiilit hoitoon, joko suljetusti tai vaihtoehtoisesti avohoitoon kontrolloituna.
Dr. M kommentoi_ 12. kesäkuu 2010 11:45
"ilmoitusvelvollisuus"
Tarkoitatko tällä sitä, että lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittujen henkilöllisyydet, kuvat, osoitteet olisivat julkista tietoa? Suomen maassa, jossa Koskenkorva virtaa ja väkivalta rehottaa, tuohan on oikein näppärä tapa kiertää kuolemantuomio, sillä, vaikka ei virallisesti, käytännössä se sitä olisi.
Suomalaisilla ( ja muunkin maalaisilla) tuntuu olevan hirvittävä verenhimo ja lynkkausmieliala, kun puhutaan pedofiileista.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot