Missä ne ilmastopakolaiset oikein luuraavat?

YK:n alaiseen UNEP:iin  kuuluvan tutkimuslaitoksen vuonna 2005 tekemän ennusteen mukaan ilmastopakolaisia piti tulla vuoteen 2010 mennessä 50 miljoonaa. Yhtään ilmastopakolaista ei kuitenkaan ole vielä nähty missään päin maailmaa. Missä ne oikein luuraavat?

Katselukerrat: 440

al1947 kommentoi_ 17. heinäkuu 2017 15:07

Jos on sokea tai tietyn väriset lasit, ei niitä näe nyt eikä tulevaisuudessa. 

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomesta-tulee-ilmasto...

Se siitä!

PS. ei tainnut sittenkään olla olkaveljien kiva taputella toinen toistaan olalle Pirkanblogeissa, kun Aamulehden foorumilla on taas vilkasta. 

Lasse Kallo kommentoi_ 17. heinäkuu 2017 15:29

Sitran ilmastoraportti mielikuvitusta.

"Sitra julkaisi tänään mielikuvituksellisen tulevaisuusraportin ilmastonmuutoksen vaikutuksista Suomessa vuonna 2080. Raportin on kirjoittanut ilmastoalarmismista tulonsa saavan Gaia Consulting OY:n toimitusjohtaja Juha Vanhanen ja siinä kuvitellaan, miltä Suomi näyttää 67 vuoden kuluttua, jos IPCC:n pahin skenaario toteutuisi.

Ensinnäkin raportista kertova tiedote spekuloi maailman keskilämpötilan nousua neljällä asteella ja Suomen kuudella asteella vuosisadan loppuun mennessä. Mutta noinkohan pahin skenaario on toteutumassa?

Viimeisen 17 vuoden aikana ihmiskunta on päästänyt neljänneksen kaikista hiilidioksiidipäästöistään 1880-luvulla alkaneen teollisen vallankumouksen jälkeen. Samaan aikaan maapallon pintalämpötilat ovat tilastollisen merkittävyyden rajoissa pysyneet keskimäärin lähes muuttumattomina, jääden tällä hetkellä jopa 0,3 astetta IPCC:n neljännen raportin arviointiraporttien viileimpien skenaarioiden alapuolelle. Ilmastotiede yrittääkin parhaillaan kuumeisesti selvittää ilmiön syytä ja arvauksia on useita, mutta todisteita suuntaan tai toiseen ei löydy. Osaltaan tämä vaikutti myös siihen, ettei IPCC pystynyt enää uusimmassa raportissaan antamaan arvioita ilmastoherkkyyden arvolle (eli hiilidioksiidipitoisuuden kaksinkertaistumisen aiheuttamalle lämpenemiselle), koska siitä ei enää vallitse tiedemaailmassa yhteisymmärrystä. - -

Hiilidioksiidi on muuten kasvien ruokaa, joten sen lisääntyminen parantaa satoja sekä muunkin biomassan määrää riippumatta siitä tuleeko sitä ennustettua lämpenemistä vai ei. Erityisen hyödyllistä  hiilidioksiidin lisääntyminen on kuivilla seuduilla, koska lisääntynyt hiilidioksiidi vähentää kasvien veden kulutusta ja tarvetta, jolloin kasvillisuus kukoistaa. Tästä syystä esimerkiksi Sahelin autiomaa ( Saharan etelärena) on vihertynyt ja siten kutistunut 1970-luvulta lähtien. Vuosien 1982-2010 välillä kasvillisuus on lisääntynyt hiilidioksiidin kasvun ansiosta maailmanlaajuisesti 11 prosenttia. Vaikka hiilidioksiidin lisääntymisen ja ilmastonmuutoksen välisessä yhteydessä on lukuisia erisuuruisia epävarmuuksia, tämä kasvien ja sitä kautta myös eläinten saama hyöty hiilidioksiidin lisääntymisestä on kiistaton fakta. - -

Ilmastopakolaisiakin raportti lupailee, mutta niin niitä on luvattu moneen kertaan aiemminkin. Esimerkiksi YK:n alaiseen UNEP:iin kuuluvan tutkimuslaitoksen vuonna 2005 tekemän ennusteen mukaan ilmastopakolaisia piti tulla vuoteen 2010 mennessä 50 miljoonaa. Yhtään ilmastopakolaista ei ole vielä nähty missään päin maailmaa. Maailman matalin valtio Malediivitkään ei ole uppoamassa, mistä osoituksena on muun muassa Ilmastofoorumi ry:n kantelu Julkisen sanan neuvostolle YLE:n virheellisestä uutisoinnista Malediivien hukkumista koskien, tai se, että Malediiveille rakennetaan jatkuvasti uusia lentokenttiä ja loistohotelleja, jotka olisivat melko huono investointi, jos ne olisivat jäämässä veden alle. - -"

Lainaukseni on Pasi Matilaisen blogista 13.12.2013, Uusi Suomi Puheenvuoro. Blogin otsikko sama kuin tässä lainauksessa.

Lasse Kallo kommentoi_ 17. heinäkuu 2017 15:33

Että jos on sokea tai tietynväriset lasit.

Sanoisiko että naulan kantaan.

Orwell kommentoi_ 17. heinäkuu 2017 17:04

Ilmastohihhuli uskoo vain toisten samanlaisten sadut mukaan lukien IPCC:n "ilmastomallit", jotka ovat 20 vuotta menneet tieteellisesti osoitettuna pieleen.

"Lämpeneminen" on kaukana näiden teoreettisuskovaisten alimmistakin arvioista eikä suunnatonta nousua ole näkyvissä mitenkään.

"Teorian" ja totuuden väli on suunnaton...

Orwell kommentoi_ 17. heinäkuu 2017 17:23

Lisää ilmastohihhulien huijausta."

"Satellites show that other than some non-climate fluctuations around the mean, global temperatures are about the same now as they were 25 years ago."

https://realclimatescience.com/wp-content/uploads/2017/02/Olympia11-Washington-February-7-2017-2.pptx.gif

"The surface temperatures from NOAA and NASA are fake. They have almost no data from Africa, Antarctica and Greenland – and very little from much of the rest of the world. They simply make it up."

Kuvahaun tulos haulle global warming graph 2017

Orwell kommentoi_ 17. heinäkuu 2017 17:24

Kumoilepa -47 nuo seikat ihan tieteellisesti...

al1947 kommentoi_ 17. heinäkuu 2017 17:47

Kochin veljesten tietokannat ja niistä riipustellut kaaviot jääkööt omaan arvoonsa arvottomaan.

Mika Helasvuo kommentoi_ 17. heinäkuu 2017 17:48

"PS. ei tainnut sittenkään olla olkaveljien kiva taputella toinen toistaan olalle Pirkanblogeissa, kun Aamulehden foorumilla on taas vilkasta."

Voi pientä.....

Orwell kommentoi_ 17. heinäkuu 2017 17:52

Jaa, kun tosiasiat eivät riitä, valehtelu ja länkyttäminen alkaa.

Nämä eivät ole mitään "Kochin veljesten tietokantoja", vaan esimerkiksi viimeisin on Hansen 1987 vs. nasa/noaa 2016.

Nuo Nasa/noaa giss-käyrät löytyvät netistä samoinkuin nuo satelliittidatat ja käyrät.

Jälkimmäisiä ei edes nasa/noaa-sakki voi väärentää, koska eivät hallitse satelliittidataa. Muutenhan huijaus vain laajenisi...

Suosittelen muunkin kuin alarmistisatujen lukemista -47 sekä kurssia luetun ymmärtämiseen...

Orwell kommentoi_ 17. heinäkuu 2017 17:54

"PS. ei tainnut sittenkään olla olkaveljien kiva taputella toinen toistaan olalle Pirkanblogeissa, kun Aamulehden foorumilla on taas vilkasta."

Kun tietää, että et onneksi ole tulossa Pirkan blogeihin valehtelemaan, on ihan mukavaa täällä loppuun asti osoittaa ideologinen soopasi ja tosiasioiden vääristelysi.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot