Jälleen asiallinen kirjoitus Appelsinilta

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005290094.html
Kommentti: Mihin katosi ihmisen oma vastuu?

Tätä voisi kysyä erityisesti vasureilta, "suvaitsevaisilta" ja "multikulttuurin" kannattajilta.

Katselukerrat: 104

Mika Helasvuo kommentoi_ 14. heinäkuu 2017 12:59

Erinomainen kirjoitus.

Hapan Kaali kommentoi_ 14. heinäkuu 2017 15:33

Appelsin kirjoitti asiaa. Ihmisjärjen vastaista kääntää asiat päälelleen, että terroristien ja vasemmistoanarkistien toiminta muka puolustettavaa. Liika hyvinvointi näyttää pehmentävän ihmisiaivoja.

Timo Lennart kommentoi_ 14. heinäkuu 2017 16:00

Luin. Hyvä ja asiallinen kirjoitus.

Teho Paketti kommentoi_ 14. heinäkuu 2017 18:56

Lainaus Ullalta :

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä näkynyt Hampurin anarkismia tukevien suomalaisten lausuntoja, joiden mystisen logiikan mukaan viattomien saksalaisten omaisuutta vahingoittamalla itse asiassa ei edes vahingoitettu viattomia saksalaisia vaan Hampurissa koolla olleita suurvaltojen johtajia. Tämä logiikka on hyvin vaikeasti avautuvaa, mutta tuttua se on. Se on pohjimmiltaan vähän samantyyppistä ajattelua kuin ääri-islamilaisilla terroristeilla: kärsimysten aiheuttaminen täysin sivullisille ihmisille on sallittua, koska oma agenda menee kaiken muun ohi.

Hänen takanaan on lukemattomia nimettömiä kirkon työntekijöitä, jotka itsestään melua pitämättä lohduttavat, tukevat ja ruokkivat köyhiä ja kärsiviä. Heitä se eroaminen satuttaa – auttajia ja autettuja – ei Askolaa.

Sitä miettii, että mistä tämä kehitys oikein johtuu. Miksi tekojen syyn nähdään yhä useammin olevan jossain toisaalla kuin tekijöissä ja sanoistakin vastuu lankeaa usein jollekin joukolle, ei niinkään sanojalle itselleen. Paha ei ole se, joka riehuu, tuhoaa tai tappaa, vaan paha on joku mystinen globaali, länsimainen kollektiivi. Ja typerästi ei käyttäydy vain se, joka typeryyksiä sanoo tai kirjoittaa, vaan koko sanojan puolue, työpaikka tai esimerkiksi ammattikunta.

Jos yksilön vastuu katoaa kokonaan, katoaa myös toimiva yhteiskunta. Sillä se rakentuu loppupelissä sille, että sen jäsenet ovat vastuunsa tuntevia yksilöitä, jotka tunnistavat oikean ja väärän.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot