Onko 100 % varmuus siitä, että mahdollisen uuden "Pirkanmaan Blogin" palvelin, alustat, ylläpito tai moderoinnit eivät ole samojen tahojen hommaa kuin Hommafoorumin?

Olen hieman harmissani, että Aamulehden blogit loppuvat. Onhan täällä tullut oltua mukana jo 1464 avauksen verran ja vielä ehtii rustata muutaman. On niitä jonkun verran kommentoitukin ja seurattu.

Kirjoitin aikaisemmin toisaalla, "Olen hieman skeptinen uuden paikallisen blogialustan suhteen. Siitä muodostuisi helposti pienen piirin "Hommafoorumi", jolle ei syntyisi kummoistakaan seurantaa."

Viimeisten päivien tapahtumien jälkeen olen entistä varmempi, että en liity yhteenkään paikalliseen "Pirkan Blogiin" ellen voi olla 100 % varma siitä, että sen palvelin, alustat, ylläpito tai moderoinnit eivät ole samojen tahojen hommaa kuin Hommafoorumin.

Hommafoorumille en ole eläissäni kirjoittanut riviäkään. Jatkossakin aion karttaa sen kaltaiset ja siihen millään muotoa kytköksessä olevat.

P.S. Almamedian kunniaksi on luettava, että se ei paljasta nimimerkkikirjoittajienkaan henkilötietoja. Näilläkin palstoilla jopa ex kansanedustaja on lupaillut paljastuspalkkioita.

Ajatuksia toki herättää, että sinne uuteen paikallisblogiin "toisinajattelijoita" tuskin kaivataankaan. Vanha sanonta kuuluu, "Sota ei yhtä miestä kaipaa". Blogialusta ei myöskään yhtä blogistia kaipaa.

Kiitos ja hyvää jatkoa sekä rakentavaa mielipiteiden vaihtoa kaikille!

Katselukerrat: 814

al1947 kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 16:40

Olen perin kyllästynyt Aamulehden blogeissa aina silloin tällöin toistuviin palkkiolupauksiin nimimerkin henkilöllisyyden paljastamisesta. Onneksi Aamulehteen on voinut luottaa.

Minun puolestani uudesta blogistosta saa tulla samanmielisten toistensa selkiintaputtelijoiden kuppikunta. Moni on varmasti mielissään, kun en ole "häiriköimässä".

al1947 kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 16:42

PS. Onko Kyuu Hommafoorumin palvelu konesalissasi, tai onko se ollut?

Heikki Karjalainen kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 17:10

En lähde Pirkka-blogiin.

Olen tiedustellut US- päätoimittaja Markku Huuskolta US:n blogin laajentamista (otiskoimista)  maakuntatasolle tänään.

Vogoni kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 17:33
Kyuu Eturautti kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 18:18

al1947, kysymyksesi on periaatteessa sellainen johon ei saisi vastata jos se meillä olisi, jolloin ilman heidän lupaa vastaus olisi "en voi kommentoida".

Koska tästä ei ole kyse, vastaan: ei ole hommaforum konesalissani.

Heikki, hyvä jos saat tuommoisen toimimaan. Aiemmin vastaus oli ei. Olisin paljon mielummin Usarissa itsekin mutta nykyisellään se ei käy alueellisiin asioihin.

Kari Rönkä kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 20:36

"ellen voi olla 100 % varma siitä, että sen palvelin, alustat, ylläpito tai moderoinnit eivät ole samojen tahojen hommaa kuin Hommafoorumin."

On ilmeisesti tekniikka hallussa.

Make kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 22:34

al1947 on kyllä hyvin oikeassa tässä, luottamus yksittäisiin toimijoihin ei ole kovin korkealla. Esim. Aamulehden brändi on riittävän luotettava, voidaan perustellusti odottaa että tälläistä blogiosiota hoidetaan juuri niin kuin on ennalta kerrottu.

Eturautin junailemaan blogiin en missään tapauksessa liittyisi. Eturautti on täällä ilmaissut ilmeisen vihansa ja tietämättömyytensä niin monia asioita kohtaan, ettei luottamusta puolueettomuudesta voisi syntyä. 

Aamulehti ei vihannut EU:ta, juutalaisia tai keskustalaisia mutta ei erityisemmin myöskään pidättätynyt näitä arvostelemasta, jos tarve oli. Kiitos Aamulehti. 

John kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 23:21
Puolueettomuutta ei ole missään. Kaikkein vähiten Aamulehdessä.
Pentti Tuominen kommentoi_ 15. kesäkuu 2017 07:37
Tuntuu hiukan omituiselta arvostella sitä, mitä ei ole vielä edes olemassa. Se sivusto ei ole yksin Kyuun hallussa, toki hän on vastuuhenkilö ja kaiken tekninen puurtaja. Kunhan sivusta, jota kaikki voisivat olla koekäyttäjinä, julkisesti avautuu, niin siellä on tarkka tuoteseloste. Siellä on myös julkisesti moderaattoreiden nimet, joita on enemmän kuin yksi. Pitäisi siis hyvinkin toimia tasapuolisesti.

Kysymys, onko 100% varmaa on hiukan omituinen. Kerran jo sanoinkin, että mikään ei ole tässä elämässä 100% varmaa, ei edes elämä. Tietysti se, että joskus se loppuu.

Kannattaa kokeilla sitten se sivusto on julkinen ja se jälkeen voi sanoa niitä tulikivenkatkuisia mielipiteitä, jos on tarvetta.
al1947 kommentoi_ 15. kesäkuu 2017 07:51

Kaksi kelpo periaatetta ja ohjetta elämän poluille on:

1) "Kysyvä ei eksy"

2) "Älä osta sikaa säkissä" (tarkoittaa, ettei kannata ostaa tuotetta, josta ei tiedä tarpeeksi tai ei mitään).

Ainakaan toistaiseksi ei ole ilmennyt mitään, mikä takaisi sataprosenttisen varmuuden. Päinvastoin.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot