Onko 100 % varmuus siitä, että mahdollisen uuden "Pirkanmaan Blogin" palvelin, alustat, ylläpito tai moderoinnit eivät ole samojen tahojen hommaa kuin Hommafoorumin?

Olen hieman harmissani, että Aamulehden blogit loppuvat. Onhan täällä tullut oltua mukana jo 1464 avauksen verran ja vielä ehtii rustata muutaman. On niitä jonkun verran kommentoitukin ja seurattu.

Kirjoitin aikaisemmin toisaalla, "Olen hieman skeptinen uuden paikallisen blogialustan suhteen. Siitä muodostuisi helposti pienen piirin "Hommafoorumi", jolle ei syntyisi kummoistakaan seurantaa."

Viimeisten päivien tapahtumien jälkeen olen entistä varmempi, että en liity yhteenkään paikalliseen "Pirkan Blogiin" ellen voi olla 100 % varma siitä, että sen palvelin, alustat, ylläpito tai moderoinnit eivät ole samojen tahojen hommaa kuin Hommafoorumin.

Hommafoorumille en ole eläissäni kirjoittanut riviäkään. Jatkossakin aion karttaa sen kaltaiset ja siihen millään muotoa kytköksessä olevat.

P.S. Almamedian kunniaksi on luettava, että se ei paljasta nimimerkkikirjoittajienkaan henkilötietoja. Näilläkin palstoilla jopa ex kansanedustaja on lupaillut paljastuspalkkioita.

Ajatuksia toki herättää, että sinne uuteen paikallisblogiin "toisinajattelijoita" tuskin kaivataankaan. Vanha sanonta kuuluu, "Sota ei yhtä miestä kaipaa". Blogialusta ei myöskään yhtä blogistia kaipaa.

Kiitos ja hyvää jatkoa sekä rakentavaa mielipiteiden vaihtoa kaikille!

Katselukerrat: 814

al1947 kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 10:16

Jotain kytköksiä?

Heikki Karjalainen kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 10:37

... jaa ha, katsos vaan, kiitos !

Pentti Tuominen kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 11:46
Kaikistahan meistä löytyy jotakin, kun alkaa tikulla kaivamaan. Minä muuten en ole se "pläkkiseppä", jota Google tarjoaa ensimmäiseksi. Aika hyvin olen jo pystynyt peittämään jälkeni.
Eemeli kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 12:56

Älä PetrusK saastuta sieluasi.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 15:26

Olisi mukava, että esittäisit valheelliset väitteesi ensin minulle, alat lipomaan aika lähelle kunnianloukkausta.

Se, että minulla on käyttäjätunnus Hommafoorumille, ei tarkoita että minulla olisi mitään tekemistä sen hallinnon kanssa. En ole koskaan ollut saatika halua olla Hommafoorumin moderaattori, ylläpitäjä tai muukaan vastuuhenkilö. Olen teknistä apua tarjonnut, kuten yhdistykseni on tarjonnut TUHANSILLE kotimaisille yhteisöille 20 vuoden aikan. Sen myötä nuo ym. liitteet myös, vuodelta 2011 on tuo. Seassa on ollut niin maahanmuuttokriittistä kuin maahanmuuttajien etuja voimakkaasti ajavia tahoja, kuin myös 99-prosenttisesti aivan muita aiheita: taideyhteisöjä, kulttuuriseuroja, kuntien nuorisotyötä, kirjastoja, harrastusyhdistyksiä, lista jatkuu....

Kas, yhdistyksemme kun katsoo että kunhan lain puitteissa toimitaan, kaikille mielipiteille on tilaa. Minä en koskaan aio estää vääriä mielipiteitä yhdistykseni toiminnassa kun olen. Kaikilla on oikeus puhua kunhan sen tekevät lain puitteissa. Puolesta ja vastaan, nimellä ja nimimerkillä.

Jos Hommafoorum joskus jatkossa kysyisi apuani, todennäköisesti voisin heitä resurssien puitteissa auttaa teknisissä asioissa.

Jos minusta tekee natsin se, että en ole valmis haukkumaan kaikkia natseiksi, okei, jutellaan Tampereen käräjäoikeudessa lisää.

whiic kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 16:05

En ymmärrä miten tulee uutisena kenellekään, että Kyuu on B2-säätöyhteisön jäsen ja että B2 järjestää ATK-palveluita sananvapauden hengessä useille eri tahoille ottamatta kantaa sisältöön itseensä.

Aika kurja on uuden blogialustan kohtalo, jos al1947 kaltaiset halveeraajat alkavat toimia siellä moderaattoreina.

al1947 kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 16:14

Missä on esitetty valheellisia väitteitä? On ainoastaan pari Googlettamalla löytynyttä kuvakaappausta sekä kysymys, "Onko 100 % varmuus siitä, että mahdollisen uuden "Pirkanmaan Blogin" palvelin, alustat, ylläpito tai moderoinnit eivät ole samojen tahojen hommaa kuin Hommafoorumin?"

Ei pitäisi olla kohtuuton kysymys. 

Kyuu Eturautti kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 16:18

Sen totean, että aktiivit valitsevat moderaattorit. Lisäksi moderaattorit ovat julkista tietoa. Ei ole edes teknisesti mahdollista laittaa piilomoderaattoreita palveluun. Olen moderoinut kymmenten, mutta myös satojen tuhansien ihmisten yhteisöjä ja tiedän että se on ehkä ikävintä hommaa ikinä, enkä omaa siihen mitään intoa. Jokainen paljon nettimoderointia tehnyt tietää, että homma on ikävää. Moderointi pitää olla yhteispeliä ja yhteistä luottoa. Meillä on jo nyt aktiivien postituslista jossa kaikki puhe on avointa. Sinne saa liittyä.

Pidemmän päälle en näe mitään siinä vastaan että blogialustalla olisi vaikka oma yhdistys vetämässä ja päättämässä linjoista. Minulla ei ole mitään himoa byrokratiaan, eli en aio tätä lähteä tekemään ja jos joku muu lähtee, en halua mihinkään valta-asemaan siellä. Vaan jos semmoinen halutaan tehdä, lähtökohtaisesti tuen ajatusta. Se on kuitenkin pykälä reiluihin pelisääntöihin lisää ja yhä enemmän keskitettyä hallintoa.

Muistutan nyt: olen tehnyt ehdotuksen sen pohjalta mitä on toivottu. Kuka tahansa muu saa tehdä ehdotuksen. Omaani saa haukkua, kehua, tai mieluiten rakentavasti osallistua kehittämiseen kuten monet jo ovatkin osallistuneet.

Tiedän nimittäin hemmetin hyvin, että jos vain puhuu "olis kiva jos" -tasolla, mitään ei tapahdu. Sen sijaan jos tekee ehdotuksen, alkaa tapahtumaan.

Ja vielä paremmin tiedän, että keskustelualusta on täysin turha, jos joku siellä ei ole kanssasi eri mieltä.

al1947 kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 16:27

Ei kyse ole pelkästä moderoinnista. Serverin "pyörittäjällä" sekä blogien ylläpitäjällä on mahdollisuus selvittää blogistien henkilöllisyys. 

Kyselin ainoastaan 100 % varmuutta otsakkeessa mainittuihin asioihin.

Lupaan olla tulematta vaivoiksenne. Eiköhän Suomesta vielä löydy vahtoehtoja, jos tällä ikää nyt sitten on tarve roikkua blogeissa.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 16:32

al1947, jos Hommafoorumin palvelu olisi vaikkapa Telian tai Suomicomin konesalissa, tarkoittaisiko tämä että kaikki Telian yhteyksiä käyttävät palvelut - kuten esim. Suomen eduskunta - olisivat siten hommafoorumin ylläpitäjien käsissä?

Tuo on kysymyksesi mittaluokka. Se, että samaa teknistä alustaa on käytetty, ei implikoi mitään pääsyä järjestelmästä toiseen. Itse asiassa laki kieltää tämän selvästi. Sen paremmin kun Telian työntekijällä ei ole oikeutta tai edes teknistä mahdollisuutta nähdä heillä olevan jokaisen palvelun käyttäjien tietoa, ei minullakaan ole edes teknistä mahdollisuutta nähdä konesalissani toimivien palveluiden sisältöä. B2:n palvelintilassa on huomattavia henkilörekisterejä ja tietosisältöjä, erittäin suuriakin, mutta minä olen operaattori. Operaattori ei ole moderaattori. En voi, saa, enkä halua nähdä tällaisia sisältöjä.

al1947, kuten sanottu, en halua samanmielisten kuppikuntaa. Sinäkin olet aivan yhtä tervetullut palveluun, tai pysymään sieltä poissa. Valinta on sinun, ei minun.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot