Aamulehden Blogien toiminta päättyy heinäkuun lopussa

Tämä on poikkeuksellisesti päivitetty blogimerkintä kesän alusta.

Kuten kesän alussa kirjoitin, Aamulehden Blogit -sivusto on tullut tiensä päähän. Sivuston toiminta päättyy kesän jälkeen.

Emme enää ota uusia kirjoittajia Blogeihin. Koska kirjoittajia ja mielenkiintoa sivulle on kuitenkin riittänyt, sivusto on toistaiseksi ollut avoin kaikille lukijoille.

Heinä-elokuun vaihteessa muutamme blogit "yksityiseksi" palveluksi. Sen jälkeen sivusto on auki, mutta sinne pääsevät lukemaan (ja halutessaan kirjoittamaan) enää Blogien nykyiset jäsenet nykyisillä tunnuksillaan. Suurelle yleisölle Blogit ei sen jälkeen ole enää avoin.

Pidämme Blogit auki jäsenille sen vuoksi, että blogisteilla on mahdollisuus kaikessa rauhassa vaikka ottaa talteen oma sisältönsä - tai halutessaan hävittää kaikki omat tietonsa ja kaikki sisältönsä blogeista.

Jos blogisti haluaa poistua blogeista ja tuhota sisältönsä, se tapahtuu seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään blogeihin. 2. Mene oikeasta yläkulmasta kojtaa "Asetukset". 3. Paina "Asetukset"-sivun alareunassa valintaa "Lähde täältä". Painaminen hävittää kaikki kirjautumistietosi ja sisältösi blogeista.

Lopullisesti Blogit poistetaan kesän jälkeen.

Miksi sivusto lopetetaan?

Aamulehden Blogien historia on hieno, mutta lukijoiden mielenkiinto hiipui viime vuosina. Lukijamäärä on vähentynyt. Myös aktiivisten kirjoittajien määrä on vähentynyt.

Sivusto on aikanaan perustettu vauhdikkaasti kehittyvälle Ning-yhteisöalustalle. Kyseisen alustan kehitystyö alkoi kuitenkin viime vuosina takkuilla, kuten moni blogistikin on huomannut, eikä luvassa ole aktiivisempaa tuotekehitystä.

Erilaisten kaikille avoimien blogialustojen määrä on puolestaan räjähtänyt käsiin ja ne ovat ominaisuuksissa ajaneet oman alustamme ohi. Kuka tahansa voi nyt todellakin perustaa hyvin helposti oman blogin. Ja aina voi suositella vaikka saman konsernin Uuden Suomen blogialustaa.

On siis aika jättää hyvästit.

Henkilökohtaiset terveiset

Itse olen koko Aamulehden Blogien historian ajan parhaani mukaan yrittänyt huoltaa Blogien keskustelua. "Pääpiruna" olen moderoinut sieltä asiattomuuksia ja keskustellut bloggarien kanssa.

Välit ovat säilyneet asiallisina, vaikka välillä on käyty kiivastakin keskustelua ylläpidon ja kirjoittajien välillä.

Kiitän teitä kaikkia ja toivotan hyvää jatkoa!

PS. Pyydän, että tätä Blogien lopettamista koskevat kommentit, kysymykset ja palautteet kirjoitettaisiin tämän blogimerkinnän kommenteiksi, eikä aiheesta tehtäisi uusia merkintöjä.

Katselukerrat: 2292

Jyrki Kallio kommentoi_ 13. kesäkuu 2017 21:12

Elokuun 11. päivä vuonna 2008 julkaisin ensimmäisen blogini täällä ja viimeiseksi jäänyt näki päivänvalon 21. päivä toukokuuta tänä vuonna. Yhteensä juttuja kertyi vuosien varrella 675 kappaletta. Ajoittaisia teknisiä ongelmia lukuun ottamatta homma on toiminut hienosti ja olisin suonut sen edelleen jatkuvan. No, ajat ja tavat ja kaikki muukin muuttuu ja nyt mennään tällä tavalla. Kiitos menneistä vuosista kaikille lukijoilleni ja erityiskiitos tietysti Sepolle jaksamisesta ja kaikesta muustakin. Blogien teko jatkuu ja uudet juttuni löytyvät täältä. Sommoro!

al1947 kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 00:10

Olen hieman harmissani, että nämä Aamulehden blogit loppuvat. Onhan täällä tullut oltua mukana jo 1463 avauksen verran ja vielä ehtii. On niitä jonkun verran kommentoitukin sekä seurattu.

Kirjoitin aikaisemmin, "Olen hieman skeptinen uuden paikallisen blogialustan suhteen. Siitä muodostuisi helposti pienen piirin "Hommafoorumi", jolle ei syntyisi kummoistakaan seurantaa."

Viimeisten päivien tapahtumien jälkeen olen entistä varmempi, että en liity yhteenkään paikalliseen "Pirkan Blogiin" ellen voi olla 100 % varma siitä, että sen alustat, ylläpito tai moderoinnit eivät ole samojen tahojen hommaa kuin Hommafoorumin.

Ajatuksia toki herättää, että sinne "toisinajattelijoita" tuskin kaivataankaan.

Kiitos ja hyvää jatkoa sekä rakentavaa mielipiteiden vaihtoa kaikille!

Pentti Tuominen kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 07:45
Al..olen huomannut, että ainakin joskus olet minunkin blogejani ja kommenttejani lukenut. Minkä mielipiteen niistä olet itsellesi luonut, olenko kovasti potkinut yli aidan, tai esiintynyt muuten asiattomasti. Koskaan en ole edes käynyt Hommafoorumilla, enkä muillakaan kirotuilla sivustoilla. Nyt olen luomassa Kyuun ja muutaman muun kanssa uutta sivustoa tämän jatkoksi, tai paremminkin Kyuu tekee ja ja muut ihmettelemme. Väittäisin, että tulee olemaan mielenkiintoinen ja tarkkaan moderoitu, että kukaan ei pääse lipsumaan asiattomuuksiin. Kannattaa edes kokeilla. Nyt se on sisäisessä testausvaiheessa ja valmistuu, kun valmistuu. Muillekin tiedoksi, kannattaa odotella ja anakin kokeilla.
Hapan Kaali kommentoi_ 14. kesäkuu 2017 08:53

Kuitenkin senverran vähän kirjoitellut ja vielä yleensä vastakarvaan, lämpimikseni ilman syvällisempää harkintaa että en arvellut mitään lopetussanoja tänne kehtaavani lausua. Mutta sanon nyt kuitenkin että on se paikoin mukavaa ollut kirjoitella omia mukamas parempia viisauksia ja kummastella että miksei tuo ja tuo bloggaaja ymmärrä olla kanssani samaa mieltä.

Myös minulta kiitokset Rothin Sepolle asiallisesta blogin mestaroinnista.

al1947 kommentoi_ 16. kesäkuu 2017 08:57

Kysyin omien blogien tallentamismahdollisuudesta. Seppo vastasi, "Valitettavasti tällaista "yhden komennon" tallennusta ei ole olemassa."

Jatkokysymys, onko mitään muuta ja helpompaa tallennustapaa kuin, että avaa jokaisen oman blogiavauksen (minulla tässä vaiheessa 1465 kpl), sitten Copy ja Wordissa Paste?

Olisi toivottoman iso savotta.

Risto Kalevi Moisio kommentoi_ 12. heinäkuu 2017 13:49

Seppo Roth

Haluaisin tallentaa blogini itselleni. Mikä on menettely?

Neuvos kommentoi_ 12. heinäkuu 2017 16:26

Alkumetreiltä mukana olleena:

- Alussa oli vain muutama kirjoittaja

- Määrä lisääntyi vähitellen ja mukana oli myös Pirkanmaan ulkopuolisia

- Loppua koti mentäessä kiusasi samasta aiheesta useita avauksia 

- Jäin pohtimaan luetaanko avauksia vaiko tehdään vain omia sellaisia

- Jäsenten välinen inttäminen ei tuntunut hyvältä

- Yritin siitä huomautella ja Seppokin

- Lopettamisajankohta on hyvin valittu sillä me olemme kesälaitumilla

- Jokainen valitsee itselleen uuden kanavan ehä aika moni jo Usarin

- Aamulehden lukeminen saattaa jäädä aika vähään, kun ei ole tätäkään jatkossa.

teuvomast kommentoi_ 12. heinäkuu 2017 17:52

V 2011 mukana nyt on kohta puoliin loppu tällä kertaa lähellä mutta en sanoisi että lopullisesti eteenpäin emme tiedä mitään mitä se tuo tullessaan .

Kiitos Sepolle ja mukana olleille blogisteille vuosista joissa olemme kinanneet milloin mistäkin pikku jutusta .

Olen mukana usarin pirkan  ja kalevan blogeissa joissa kirjoitan kaikkiin mutten samaa asiaa vaan eri juttuja kaikkiin kolmeen .

Kiittäen tepivaari Teuvo Mast 

Timo Lennart kommentoi_ 12. heinäkuu 2017 17:52

Kiitän yhteisistä vuosista.

Minä roikun täällä näiden blokien lopettamiseen asti.

A.I. kommentoi_ 12. heinäkuu 2017 19:30

  No, kaikella aikansa. Jos asiaa hetken tuumaisi, saattaisi käydä niinkin, että kun väki vähenisi, pidot paranisi, siis kun kirjoittajat vähenisivät saattaisi laatu nousta. Kenpä tietäis sen.

  Että tällainen ratkaisu. Kiitos.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot