1. Hiiliatomien määrä tällä planeetalla on vakio. Niiden määrä ei lisäänny eikä vähene, mutta niiden olomuoto ja sijainti vaihtelee.
  2. Hiilen kiertokulku tarkoittaa hiilen biogeokemiallista kiertoa ilmakehän, vesistöjen ja maaperän välillä. Myös kasvit ja eläimet ovat mukana hiilen kiertokulussa.
    1. a.     Fossiilinen eli pitkän kierron hiili
    2. b.     Lyhyen kierron hiili

3.     Kasvihuonekaasu on kaasu joka ilmakehässä ollessaan päästää lähes kaiken auringonsäteilyn lävitseen, mutta absorboi suuren osan Maan pinnalta lähtevästä lämpösäteilystä aiheuttaen kasvihuoneilmiön.

4.     Merkittävimmät kasvihuonekaasut ovat vesihöyryhiilidioksidi (CO2), metaani (CH4) sekä troposfäärin otsoni ja typpioksiduuli (N2O).

5.     Kasvihuonekaasujen viipymisaika ilmakehässä vaihtelee muutamasta päivästä (vesihöyry) satoihin vuosiin (hiilidioksidi).

6.     Hiilidioksidi- ja metaanipitoisuudet ilmakehässä ovat lisääntyneet merkittävästi esiteollisiin tasoihin nähden vuoden 1750 jälkeen. Nämä lukemat ovat merkittävästi korkeampia kuin kertaakaan aiemmin 650 000 vuoteen. Noin kolme neljäsosaa ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä viimeisten 20 vuoden aikana johtuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä.

7.     Fossiilisia polttoaineita (kivihiili, öljy, maakaasu, turve, uraani) on käytetty jossain määrin jo tuhansia vuosia. Niiden laajamittainen hyödyntäminen alkoi kuitenkin vasta teollisen vallankumouksen myötä 1800-luvun alussa.

===>  Ihmiskunta on vauhdittanut viimeisen 200 vuoden aikana rajusti ilmastonmuutosta.

8. 

9.     Lisäksi,

Fossiilisten polttoaineiden louhiminen tai pumppaus tuottaa päästöjä ja jätteitä sekä muuttaa maisemaa. Louhiminen, pumppaus, kuljetukset ja raaka-aineen valmistaminen käyttökelpoiseen muotoon edellyttää paljon laitteita, ja niihin kuluu luonnonvaroja ja energiaa. Energiantuotannossa syntyvää jätettä, tuhkaa, kuonaa jne., voidaan vain osin hyödyntää. Suureksi osaksi jäte on ongelmajätettä. Energiakuljetukset aiheuttavatpäästöjä. Lisäksi öljy-, maakaasu-, ydinpolttoaine- ja ydinjätekuljetukset maalla ja merellä ovat riskikuljetuksia.

http://www.edu.fi/yleissivistava_koulutus/aihekokonaisuudet/kestava...

Huom! Lukijoilla oli toisessa blogissa mahdollisuus osoittaa asiavirheet edellisissä kohdissa 1 - 8 esitettyyn. Muutamia muotoseikkoja lukuunottamatta asiavirheitä ei löydetty. 

CONCLUSION

Arktinen jääpeite hupenee, Soinikin ymmärtää yhteyden ihmisen vauhdittamaan ilmastonmuutokseen – USA:n seuraavaksi poistuva presidentti, kuten myös muutama näilläkin blogipalstoilla viihtyvä hengenheimolaisensa ovat ulkona kuin lumiukko.

"He ("lumiukot") eivät ymmärrä asioita ..."

"Väittävät asioita, jotka eivät ole totta."

"Viis veisaavat tosiasioista."

"Esittävät mieipiteitä ilman todisteita."

"Eivät usko faktoja."

Ajatuksia herättää, että  on vain ajan kysymys, milloin Jäämeren jääpeite sulaa kokonaan ja Siperian ikiroudasta sulavat suot päästävät suuria määriä metaania ilmakehään.

Katselukerrat: 695

Kari Rönkä kommentoi_ 17. toukokuu 2017 18:11

"Hiiliatomien määrä tällä planeetalla on vakio. Niiden määrä ei lisäänny eikä vähene, mutta niiden olomuoto ja sijainti vaihtelee.

No tuo nyt ei pidä kyllä alkuunkaan paikkaansa. :)"

Mitäpä sitä pilaamaan hyvää tarinaa turhilla faktoilla. Joku heliumin ydinreaktio, punainen jättiläinen tai supernova, avaruuspölystä puhumattakaan vain sekoittaa tarinaa ja häiritsee agendaa.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 17. toukokuu 2017 18:56

Karilla faktat loppuvat lyhyeen.

Orwell kommentoi_ 17. toukokuu 2017 19:10

".. mutta jos sattuu vielä tapahtumaan tekemisiemme johdosta maapallomme kallistuskulman pysyvä muutos, se on suurempi katastofi kuin ydinsota."

Om om ei voro, kussorna i luften flugu...

Kerropa Karjalainen, millä keinoin sen pallon kallistelisimme?

Sitä eivät alarmistit vielä ole huomanneet esittää.

Kari Rönkä kommentoi_ 17. toukokuu 2017 19:10

"Karilla faktat loppuvat lyhyeen."

Mitä sinä niillä tekisit?

Heikki Karjalainen kommentoi_ 17. toukokuu 2017 19:20

Näyttää siltä, että keskustelemme tästä asiasta sellaisessa foorumissa nyt, jolla laaja-alaisesti tähän asiaan liittyvillä useimmilla kommentaarroreilla tiedot  ovat hukassa.

Orwell kommentoi_ 17. toukokuu 2017 21:25

Hyvä, että tunnustat Karjalainen.

al1947 kommentoi_ 17. toukokuu 2017 22:26

Karin saivartelukommentti osoittaa eväidensä loppuneen. 

Ymmärrät itsekin, jos kokonaishiiliatomien määrä on sata yksikköä, niin joku avaruuspölyhiukkanen tai avaruusromun mukana ulkoavaruuteen hävinnyt hiiliatomimäärä menee desimaalipilkun taa niin äärettömän kaus oikealle, että sillä ei ole käytännön elämässä tai missään mallissa hölkkäsen pölähtämän merkitystä.

Mika Helasvuo kommentoi_ 17. toukokuu 2017 22:34

"Karin saivartelukommentti osoittaa eväidensä loppuneen."'

Uskotko edes itse edelliseen?

al1947 kommentoi_ 17. toukokuu 2017 22:42

Tiedän.

Kari Rönkä kommentoi_ 18. toukokuu 2017 08:23

"Tiedän."

Tietenkin.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot