Nyt sitten on Helsingissä noussut esille nämä cityketut:

Tässä linkki päivän uutiseen.

....Muun muassa citykaniongelmaan perehtynyt ammattimetsästäjä? Hannu Luoto.... Mikä ihmeen ammattimetsästäjä Helsingin seudulla? Tietääkseni ammattimetsästäjiä on enää aivan pohjoisessa riekkoalueilla.

Mitä ihmeen haittaa ketuista olisikaan  (pl tautiriskit mutta vähäiset), kettu on taajamissakin hyödyllinen eläin, se syö jyrsijöitä, mm.  Meillä elelee paljonkin kettuja ihan lähellä pihapiiriä, eivät esim koskaan ole olleet uhkana kanoille(kukko).

Miksi vainota kettua, ilvestä; täysin harmittomia, vaikkakin petoeläimiä.

Katselukerrat: 97

Heikki Karjalainen kommentoi_ 16. toukokuu 2017 15:23

Kettu on luonnon kaunistus tuuheine ja isoinen häntineen ja tasapainottaja:

Maalla asuessamme kallion päällä vastapäätä keittiön ikkunaa 2 ketun poikasta katseli meille päin- upea ja ihana näky, mutta mitä ne odottivat? Menin toiselle puolelle taloa ja siellähän emo kyttäsi ja kuulosteli lumihankea. Kohta se hypähti korkealle ja sukelsi hankeen. Hiirihän sieltä löytyi poikasille. Sama toistui useasti.

Kesällä se kävi syömässä kalan perkeitä perkausasemalta rannalta- oli hyvä puhtaanapitäjä. Lokeille loput. No, nuo perkuujätteet eivät olleet jokapäiväistä rannassa. Kaikki menee kuitenkin luontoon kaupaksi.

Kalervo ilmari Pohjola kommentoi_ 16. toukokuu 2017 15:33

Samaa mieltä Heikki olen minäkin. Huolimatta siitä, että asun haja-asutusalueella. Eilisiltana näin kun kettu tuli tuohon kanalan ovelle, Moilanen, meidän kukko lähti kiireen vilkkaa kettua häätämään ja niin kettu antautui. Oli muuten kaunis eläin, se kettu. Meillä eleli tässä lähietäisyydellä monia vuosia ns ristikettu, Musta risti karvapeitteen selkäosassa; upea luontokappale, vaan hävisi, ei vaikeata arvailla minne.

Vorkkali kommentoi_ 16. toukokuu 2017 17:21

Näin muutama vuosi sitten ketun maalla, se vaani ja hyppi hangen päällä - ilmeisesti myyrä oli kiikarissa, muttei saanut kettu saalista. Toisen kerran repolainen meni metsään kesällä, syö perkule meidän pihajänikset! Jäniksiä oli joku vuosi taaksepäin pihassa usein ja monta. 

Timo Lennart kommentoi_ 16. toukokuu 2017 18:02

Näin kerran keskellä tietä piisamin. siinä oli ihmettelemistä, kun lähin järvi oli kaukana siitä tiestä.

teuvomast kommentoi_ 16. toukokuu 2017 19:01

Ei niitä kettuja tarvii maalle mennä katsoon tulee muotialaan täällä niitä on muutama ollut jo vuosia 

Kauniita ne ovat ja aika lähellä keskustaa nuotkin asuu vaikka ei nyt ihan keskustorilla .

Piisamille riittää jopa isompi oja jossa on vettä sukeltaa se riittää siirtymiseen . terv tepivaari 

Pentti Tuominen kommentoi_ 16. toukokuu 2017 20:23

Näin kerran luonto-ohjelman ketusta ja sen elintavoista. Siinä näytettiin miten pitkälle kettu on levinnyt ympäri Lontoota. Siis kyllä se sopeutuu ja muuntuu ihan suurkaupunkielämäänkin.

Kalervo ilmari Pohjola kommentoi_ 17. toukokuu 2017 05:10

Kettu on todellakin sopeutuvainen eläin. Se ohjelma niistä Lontoon ketuista; hyvin samanlaisen näin myöskin Milanosta kuvattuna.

Lähellä meidän pihapiiriämme elelee kettuja, rusakoita, kauriita, joskus tuolla pellolla näkee yhtaikaa sekä rusakoita, kettuja, että kauriita. Peltopyitäkin oli mutta ilmeisesti viimeiset lumettomat talvet ovat tehneet kannasta miltei lopun.

Pentti Tuominen kommentoi_ 17. toukokuu 2017 05:55
https://www.google.fi/url?q=http://yle.fi/uutiset/3-6392449&sa=...


Niin mukava kuin kettu onkin, se kantaa syyhypunkkia, joka saattaa tarttua jopa ihmiseenkin. Supikoiralla on sama ominaisuus, joten ei kannata lääppiä kumpaistakaan paljain käsin. Kapisen ketun kyllä tuntee helposti.
Pentti Tuominen kommentoi_ 17. toukokuu 2017 08:03
Suuren osan noista luonto-ohjelista tuottaa National Geographic. Nykyään se näkyy kanavapaikalla 20 ilmaiskanavana. Paljon sieltä tulee tieteis-ja niitä luontoon ynnä muihin ohjelmiin liittyviä asioita. Kannattaa ihan tutustua.
whiic kommentoi_ 17. toukokuu 2017 14:06

Kais citykettu on uhkana citykanikannalle, jota nämä Helsingin ammattimetsästäjät myös metsästävät, veloittaen veronmaksajaa kivan siivun palveluksistaan. Citykettu haittaa liikevaihtoa näille miehille.

Lisäksi hauskaa tämä citykanin pesimäaikainen suojeleminen, vain jotta poikimisen jälkeen yritetään tappaa kaikki poikasetkin. Toki sama pätee metsäänkin, mutta metsässä niiden elukoiden olemassaolo on kuitenkin suotavaa - kaupungissa ei.

Helsingin citykanimetsästäjillä lienee aikamoinen rahasampo, joka ei tule katoamaan mihinkään, koska sen ei anneta kadota. Jos joku ei-veroloinen tappaa kanin, se on metsästysrikos. Vain verorahoilla elävät loiset saavat hävittää näitä tuholaisia. Ilmaiseksi sitä ei saa tehdä, eikä silloin, kun se on tehokasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot