Arktinen jääpeite hupenee, Soini ymmärtää yhteyden ihmisen vauhdittamaan ilmastonmuutokseen – USA:n seuraavaksi poistuva presidentti on ulkona kuin lumiukko

On vain ajan kysymys, milloin Jäämeren jääpeite sulaa kokonaan.

http://areena.yle.fi/1-3824964?autoplay=true

Alaskassa Arktisen neuvoston kokouksessa puhunut ulkoministeri Timo Soini (ps.) korosti ilmastonmuutoksen vastaisen työn ja Pariisin ilmastosopimuksen tärkeyttä.

http://yle.fi/uutiset/3-9608461

Suomi on tehnyt selväksi, että Suomen puheenjohtajuuden aikana ilmastonmuutoksen torjuminen on työn keskiössä.

http://www.ksml.fi/ulkomaat/Soini-iloinen-Arktisen-ministerikokouks...

Presidentti Donald J. Trumpin ”asiantuntemuksen” mukaan ilmastonmuutos on peruttu.Trump on kutsunut ilmastonmuutosta huijaukseksi. Hän on jopa tavannut ”fyysikon”, jonka mukaan ilmaston lämpiäminen on ihmiskunnalle hyödyksi.

 Aiheeseen liittyvä kuva

Out like a snowman. Trump on ilmstonmuutosasiassakin ulkona kuin lumiukko

Ajatuksia herättää, että Ihmisen vauhdittama ilmastonmuutos on tieteellisesti todistettu fakta, jossa yhdistyvät vuosittaiset muutokset ja kasvihuonekaasupäästöjen seuraukset. Ne, jotka kiistävät tämän yhteyden eivät ole vain epäilijöitä, he kiistävät tieteellisen tutkimuksen.

http://yle.fi/uutiset/3-9521825

Katselukerrat: 459

Tämän blogimerkinnän kommentit on suljettu

Mika Helasvuo kommentoi_ 15. toukokuu 2017 21:39

No , eipä ole vielä tullut vastausta kysymykseen siitä,  mitä suhteessa avaukseen yrität lainauksillasi todistaa?

al1947 kommentoi_ 15. toukokuu 2017 22:04

Liittyykö Orwellin kommentit rautalankamallin osaseen I, II vai III? Kannattaa lukea ne osiot ajatuksella ja pysyä rönsyilemättä tiukasti asiassa!

al1947 kommentoi_ 15. toukokuu 2017 22:07

Rautalankamallin osanen IV sivuten hiilitasetta:

Fossiilisia polttoaineita (kivihiili, öljy, maakaasu, turve, uraani) on käytetty jossain määrin jo tuhansia vuosia. Niiden laajamittainen hyödyntäminen alkoi kuitenkin vasta teollisen vallankumouksen myötä 1800-luvun alussa. Kivihiili soveltui hyvin teollisuuden höyrykoneiden voimalähteeksi ja korvasi nopeasti monissa maissa vähentyneitä puuvaroja. Kivihiilen käyttö kasvatti osuuttaan jatkuvasti ja oli suurimmillaan 1920-luvulla ollen noin 70% energian käytöstä.

Kivihiili joutui kuitenkin luovuttamaan johtoasemansa öljylle. Öljyn käyttö kasvoi nopeasti ensimmäisten öljylähteiden löydyttyä runsaat sata vuotta sitten.

Fossiilisten polttoaineiden varat ovat rajalliset, ja ne ovat uusiutumattomia. Tästä(kin) syystä fossiilisten polttoaineiden korvaaminen uusiutuvilla energialähteillä pitkällä aikavälillä on välttämätöntä.

http://elearn.ncp.fi/materiaali/kainulainens/energiaverkko/mista_en...

Kari Rönkä kommentoi_ 15. toukokuu 2017 22:08

Vaikka olisi kuusitoista rautalankamallia, ne eivät muuta miksikään sitä yksinkertaista faktaa, että ratkaiseva jalanjäljen kasvu on arabimaissa, Afrikassa ja Aasiassa. Jos sille ei tehdä mitään, muulla tekemisellä on vain kosmeettista vaikutusta,

Orwell kommentoi_ 15. toukokuu 2017 22:19

Missähän tarinassasi mainitsit pilvet-47?

Jos lukisit omat sepustuksesi, saattaisit huomata sen.

Miksi ohitit julkisesti osoitetun lehmien metaanin vaikutuksen ja missähän jutussasi mainitsit metaanin?

P.S. Aloituksessa oli jo massiivinen virhe, koska ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta ei ole alarmistisaduista huolimatta.

Kaikki selitykset siihen vetoamalla ovat siis virheellisiä.

P.P.S. Jospa lopettaisit jäkätyksen tekstiesi lukemisesta, koska et näytä kykenevän tavanomaista suomen kieltä vaikeampaa tekstiä kirjoittamaan ja niiden tekstiesi ymmärtäminen -47 ei todellakaan vaadi Einsteinia.

al1947 kommentoi_ 17. toukokuu 2017 07:04

Rautalankamalli (Summa summarum)

  1. Hiiliatomien määrä tällä planeetalla on vakio. Niiden määrä ei lisäänny eikä vähene, mutta niiden olomuoto ja sijainti vaihtelee.
  2. Hiilen kiertokulku tarkoittaa hiilen biogeokemiallista kiertoa ilmakehän, vesistöjen ja maaperän välillä. Myös kasvit ja eläimet ovat mukana hiilen kiertokulussa.
    1. a.     Fossiilinen eli pitkän kierron hiili
    2. b.     Lyhyen kierron hiili

3.     Kasvihuonekaasu on kaasu joka ilmakehässä ollessaan päästää lähes kaiken auringonsäteilyn lävitseen, mutta absorboi suuren osan Maan pinnalta lähtevästä lämpösäteilystä aiheuttaen kasvihuoneilmiön.

4.     Merkittävimmät kasvihuonekaasut ovat vesihöyry, hiilidioksidi (CO2), metaani (CH4) sekä troposfäärin otsoni ja typpioksiduuli (N2O).

5.     Kasvihuonekaasujen viipymisaika ilmakehässä vaihtelee muutamasta päivästä (vesihöyry) satoihin vuosiin (hiilidioksidi).

6.     Hiilidioksidi- ja metaanipitoisuudet ilmakehässä ovat lisääntyneet merkittävästi esiteollisiin tasoihin nähden vuoden 1750 jälkeen. Nämä lukemat ovat merkittävästi korkeampia kuin kertaakaan aiemmin 650 000 vuoteen. Noin kolme neljäsosaa ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä viimeisten 20 vuoden aikana johtuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä.

7.     Fossiilisia polttoaineita (kivihiili, öljy, maakaasu, turve, uraani) on käytetty jossain määrin jo tuhansia vuosia. Niiden laajamittainen hyödyntäminen alkoi kuitenkin vasta teollisen vallankumouksen myötä 1800-luvun alussa.

===>  Ihmiskunta on vauhdittanut viimeisen 200 vuoden aikana rajusti ilmastonmuutosta.

8.     Lisäksi,

Fossiilisten polttoaineiden louhiminen tai pumppaus tuottaa päästöjä ja jätteitä sekä muuttaa maisemaa. Louhiminen, pumppaus, kuljetukset ja raaka-aineen valmistaminen käyttökelpoiseen muotoon edellyttää paljon laitteita, ja niihin kuluu luonnonvaroja ja energiaa. Energiantuotannossa syntyvää jätettä, tuhkaa, kuonaa jne., voidaan vain osin hyödyntää. Suureksi osaksi jäte on ongelmajätettä. Energiakuljetukset aiheuttavat päästöjä. Lisäksi öljy-, maakaasu-, ydinpolttoaine- ja ydinjätekuljetukset maalla ja merellä ovat riskikuljetuksia.

http://www.edu.fi/yleissivistava_koulutus/aihekokonaisuudet/kestava...

 

CONCLUSION

Arktinen jääpeite hupenee, Soini ymmärtää yhteyden ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen – USA:n seuraavaksi poistuva presidentti, kuten myös muutama näilläkin blogipalstoilla viihtyvä hengenheimolaisensa ovat ulkona kuin lumiukko.

 On vain ajan kysymys, milloin Jäämeren jääpeite sulaa kokonaan.

al1947 kommentoi_ 17. toukokuu 2017 07:27

"Vaikka olisi kuusitoista rautalankamallia, ne eivät muuta miksikään sitä yksinkertaista faktaa, että ratkaiseva jalanjäljen kasvu on arabimaissa, Afrikassa ja Aasiassa."

Mihin unohtui ratkaiseva hiilijalanjäljen aikaansaaja läntinen maailma?

On toki totta, että Etelä-Afrikka oli vuonna 2008 7. suurin kivihiilen tuottajamaa ja Etelä-Afrikka oli 5. suurin hiilen viejämaa.

On totta sekin, että Nigeria oli vuonna 2007 maailman 4. suurin öljynviejämaa. Läntiset öljyfirmat kuppaavat sieltä öljyn ja jättävät hirmuisen ympäristötuhon jälkeensä. Enemmistö kansasta elää köyhyydessä.

http://yle.fi/uutiset/3-6152581

al1947 kommentoi_ eilen

"Valtion tukea mm. terveydenhuoltoon ja koulutukseen leikataan samaan aikaan, kun varoja siirretään asevoimiin."

Mikä maa, mikä valuutta? Aivan oikein, USA ja heidän seuraavaksi poistuvan presidenttinsä budjettiesitys.

http://yle.fi/uutiset/3-9629591?origin=rss

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot