http://www.iltalehti.fi/tyoelama/201705032200119170_tb.shtml

HS: Iso muutos tulossa - työttömän haettava kahtatoista työpaikkaa tai tuki lakkaa 60 päiväksi

- Lakiesitys tulossa.

Jäin tässä miettimään, jos työtön asuu matkojen päässä autotta eikä julkista liikennettä eikä työpaikkoja lähimain, niin koville pannaan ?

Saattaa johtaa siihen että työttömän on muutettava keskustaan vuokralle jonka tietty maksaa yhteiskunta, eli meneekö kaikki parhain päin?

Katselukerrat: 140

Timo Lennart kommentoi_ 3. toukokuu 2017 18:50

Yksi työtön menetti tukensa kieltäydyttyään työpaikasta, joka sijaitsi 80 kilometrin päässä. Ei omistanut autoa, eikä ollut linja-autoyhteyttä. myöskään kimppakyytimahdollisuutta ei ollut.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 3. toukokuu 2017 19:50

Tämä ei tunnu tehokkaalta. Pääosa työnhausta jo nyt on semmoista että kun pääsee juttelemaan asianomaisen kanssa, vastaus on "en mä tätä oikeesti halua mutta kun on pakko hakea". En vaan oikein usko että piiskan tuplaaminen auttaa.

Vaan onhan se iso haaste: miten erotat niistä jotka oikeasti etsivät töitä ne jotka vain pummilla elävät.

whiic kommentoi_ 3. toukokuu 2017 22:56

Taitaa olla matka kohti Hiilamon mallia, kun vastikkeellisuutta halutaan vain kasvattaa entisestään. Mahtaako perustulokokeilu johtaa siis yhtään mihinkään. Virkamieskuntahan on ehtinyt jo sanoa, ettei sen tuloksia pitäisi ottaa tosissaan.

No, tämä on sitä sosiaalidemokraattista sosiaaliturvaa: jos ihmisille maksettaisiin perustoimeentulo, jonka päälle voi sitten hakea palkkatöitä perustuloa menettämättä, se olisi kuulemma "kylmää" ja "välittämätöntä". Tämä muutos vie sosiaaliturvaamme entistä demarilaisempaan suuntaan, ja ironia on siinä, että demarit eivät ole edes hallituksessa...

Tämä on sitä "välittämistä". Toivottavasti vasemmisto on ainakin tyytyväinen.

whiic kommentoi_ 3. toukokuu 2017 23:08

Toki voi olla, että vanhaa mallia kiristetään entuudestaan, jotta osa putoaisi pois tuelta (tuoden säästöjä) tai kelkassa pitäytyessään kärsisivät kärsimisen takia (koska joutuisivat hakeamaan töitä hakemisen takia, todennäköisesti mitään saamatta).

Ehkä hallitus pelaa asian suhteen 4D-shakkia Trumpin tyyliin, ajaen nykymallia ihmisarvoisuuden suhteen tarkoituksella entistäkin kestämättömämpään suuntaan, jotta vastustajat todellista sosiaaliturvan ja työllisyyspolitiikan rakenneuudistusta vastaan joutuvat ahtaalle. Esim. demarit ja muut AY-kytköksissä olevat tahot eivät tule ikipäivänä hyväksymään työllisyyspoliittista rakenneuudistusta, täydellistä reformia koko ajattelutapaan työnteosta ja sosiaaliturvasta ja tiukasta jaosta työllisen ja työttömän välillä (yhteiskunnassa jossa on pätkätyöläisiä, määräaikaisia, osa-aikaisia, palkattomia harjoittelijoita, oppisopimuksen alaisia, yms., yms.)

Toivon totisesti, että tämä on 4D-shakkia.

Seppo Muurinen kommentoi_ 3. toukokuu 2017 23:56

Yritetään hyvää ts.aktivoida mutta tietty raja pitäisi siinäkin olla - työttömät työn hakijat - pistetään pahimmillaan jopa kohtuuttomuuksiin. On vähän jopa "pelailun makua" puolin kuin toisinkin jopa yrittäjienkin näkökulmasta tulkaten ... mitä tällä lopulta saavutetaan/menetetään ehkä paremminkin.

Onko taas niin että suurimmat kärsijät ovat pitkäaikaistyöttömät epätyypillisine "työsuhteineen"... päivätoimintaa 9e/pv jossain valtion valikossa. Sipilä "tietänee" ?

Ahti Pontinen kommentoi_ 4. toukokuu 2017 03:25
Ei minkäänlaista järkeä.
Kari Rönkä kommentoi_ 4. toukokuu 2017 06:59

Nykyluvuilla julkisuudessa esitetyillä tiedoilla työttömät tuottaisivat siis vuodessa n. 17 miljoonaa tilanneraporttia työvoimahallinnon suuntaan. Joko niitä ei lue kukaan, tai sitten ne käsitellään automatisoidusti eli ottamatta mitenkään huomioon yhtään mitään muuta kuin rasteja ruudussa. Miten tämä kohentaa työttömyyttä, on ainakin minulle arvoitus.

Työpaikkahakemuksia kertyisi vuodessa pitkälti yli 15 miljoonaa kappaletta, joista melko suuri osa täysin "turhia", koska hyvin suurelle osalle työttömistä ei yksinkertaisesti löydy "todellista" haettavaa joka viikko. Työnantaja, jolla on tarjolla tehtävä, jonka kelpoisuusehdt eivät ole yksiselitteiset ja tiukat, heittänee pari volttia taaksepäin kerien kolmella kierteellä, hakemuksia kun tulee satamalla. Seuraus lienee, että tällaisia paikkoja sen jälkeen harva edes ilmoittaa julkisesti vaan haku tapahtuu kuulopuheen kautta. Miten tämä parantaa työllisyyttä, on minulle arvoitus.

Eemeli kommentoi_ 4. toukokuu 2017 08:02

Vähäjärkisyys ei maailmasta lopu.

Neuvos kommentoi_ 4. toukokuu 2017 08:15

Jäin vielä miettimään pitääkö ne 12 hattavaa työpaikkaa olla avoimia työpaikkoja - entä sitten jos sellaisia ei ole lähietäisyydellä?

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot