Lempäälässä on sattunut merkillinen tapaus. Omakotitaloon murtautui iltamyöhäisellä kaksi miestä aikomuksenaan anastaa sieltä omaisuutta. Onneksi talon isäntä, liki 70-mies, oli hereillä ja puolusti kotiaan ampumalla toista rikollista.

Poliisi pidätti rikollisten lisäksi myös ampujan, oli muka liioitellut hätävarjeluoikeuttaan. Meillä kun  on vallalla rikollisten kaikenmoinen suojelu  -  Yhdysvalloissa mies olisi ollut sankari eikä häntä olisi monessa muussakaan maassa pidätetty.

Mitä ihmettä vanha ihminen voi tehdä, jos hänen kotiinsa murtautuu yöllä rikollisia? Eihän vanhus tai nainen voi ruveta tappelemaankaan, ainakaan, kun murtautujia on enemmän kuin yksi. On vain hyvä, jos sattuu olemaan ampuma-ase kotona ja ehtii siihen tarttua.

Tietenkään ei saa ampua tappaakseen, ensin varoituslaukaus ja sitten jakoihin, se on pääsääntö, mutta eihän sitä ehkä pimeässä, sekavassa tilanteessa, hätääntyneenä, roiston käydessä päälle, ehdi niin tarkkaan tähdätä ja ase saattaa jopa siinä tiimellyksessä laueta vahingossakin.

Olen jo kauan vaatinut vanhuksille oikeutta itsepuolustuksen takia hankkia sumuttimia ja etälamauttimia, muitta eihän sellaiseen ole suostuttu. Minusta etälamautin tai ampuma-ase ovat parempia kuin sumutin, josta voi saada itsekin kaasua osakseen.

Vanhusten oikeus itsepuolustukseen turvattava ja sallittava ilman pidätyspelkoa!

Katselukerrat: 1206

Orwell kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 17:41

"Entäs sitten sisääntunkeutumisen esteet ns telkiraudat lukoissa, ei avata ovia tuntemattomille."

Eivät tosissaan tulevia murtomiehiä estä.

Ikkunatkin pitäisi varustaa kaltereilla ja varmaan kattokin...

Kyllä minä edelleenkin lähden siitä, ettei laittomasti tai väkisin taloon tulleella ole enää lain suojaa ellei kiltisti polvistu käskettäessä.

Orwell kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 17:53

"Tuo Orwellin mainitsema "varoituslaukauksen" rooli oli minulle uutta. Tuota asiaa ei tiedä kukaan siviilipuolustaja. Kerro lisää."

Valitettavasti en löydä juttua, mikä on tuolta 90-luvulta muistaakseni.

Tapauksessa puolustautuja oli huutanut varoituksia varoituksia ennen väkivaltaisempia toimenoiteitä.

Tuomiossa tätä oli pidetty osoituksena siitä, että puolustautuja oli ehtinyt harkita tilannetta ja siksi puolustautuminen oli liiallista ja harkittua.

al1947 kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 17:54

"Joka ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi olla lakikaan."

Tätähän minä arvelinkin, että tässä "eteiseenampumis"-asiassa näin, mutta esim. toisessa asiassa kyllä paasataan selektiivisesti, jotta lakia tulee ehdottomasti noudattaa.

Huokaus!

Orwell kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 18:02

Typeryytesi ei yllätä -47.

Kuten totesin, puolustan itseäni joutumasta kuoppaan tai raajarikoksi kaikin käytettävissä olevin keinoin, jos joku tunkeutuu kotiini.

Lain mukaan minulla on oikeus puolustautua ja mahdollinen rajan veto on sitten tuomareiden asia.

Tuossa linkkaamassasi turvisjutussa ei kyse ole välittömästä tilanteesta, missä turvisten pitää nopeasti valita toimintansa pelastaakseen henkensä sillä hetkellä.

Siinä nimenomaan on kyse laillisen oikeuslaistosjärjestelmän laillisen päätöksen noudattamisesta, missä ulkopuoliset suvakit koittavat rikkoa lakia.

Tälle asiaan kuulumattomalle sakille eli suvakeillle ei voi millään tekosyyllä antaa oikeutta rikkoa lakia.

Nämä suvakit eivät ole vaarassa missään mielessä eikä asia lain mukaan heille mitenkään kuulu.

al1947 kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 18:03

Jos vanha(kin) ihminen säilyttäisi jalokivennäisensä ja ampuma-aseensa pankkiholvissa, ei kenelläkään olisi houkutusta tunkeutua kotiin.

Kannattaa myös huolehtia siitä, että talon pääovi on lukittu 24/7 ja oman asunnon ovesta ei päästetä sisään ketään tunnistamatonta. Ainakaan meille ei kenelläkään tuntemattomalla ole mitään laillista eli laitonta asiaa iltamyöhällä tai yöllä. Ei varmasti pääse sisään.

pekka saarinen kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 18:11

Kovassa elämänkoulussa ilman oikeutta, kohtuutta ja lakia kasvaneet itäeurooppalaiset murtomiehet eivät pane pahakseen muutamaa uutta luodinreikää....aina ei voi voittaa, ei edes joka päivä.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 18:16

Muistatteko ystävät hyvät ja lobbari kun juuri eilen blogasin että viikko jakaantuu kahteen osaan: se osa jossa vaaditaan kovempia rangaistuksia ja se jossa vaaditaan rikollisille kaikkea kivaa.

Kumpaakos puolta viikosta sanoinkaan että juuri elämme...

pekka saarinen kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 18:22

Hyvä ajatus, kerätään kaikkien aseet ja vielä jalokivetkin yhteen paikkaan, pois rosvojen ulottuvilta. Loput hyvät ajatukset voisi pitää pääkoppansa sisällä, hyvässä tallessa. 

Rosvot kun ovat tykästyneet lähinnä omakotitaloihin, niin mitenkähän tähän mökkiin saisi värkättyä vielä pääoven....vaatisi jonkinlaisen lisäsiiven?

A.I. kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 18:24

Lapissa kuulemma pannaan luuta oven pönkäksi. Siitä kaikki tietävät, että ketään ei ole kotona eikä sinne siis kannata mennä.

teuvomast kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 18:56

lkaa oleen lapissakin jo vitsi tuo luuta kyllä sielläkin alkaa oleen lukot ovissa vaikka monella pihalla tepastelee lapin koirakin jopa useampia irrallaan terv tepivaari 

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot