Tuolla taaempana Kyuu Eturautti Kiitteli tulossa olevaa kielikokeilua, siis koulun pakkoruotsista väliaikaista ja osittaista luopumista. Alkuperäinen tarkoitus saattaa olla ihan hyväkin. Jo pelkkä ajatus kokeilusta on kiitettävä.
Se on tuomittu epäonnistumaan, ellei virkamiesruotsista samalla tavalla luovuta. Jos pakkoruotsi poistetaan, mutta virkamiesten pakkoruotsi säilytetään on seurauksena se, että Suomen virkamieskunta on kohta pelkästään ruotsinkielisten käsisssä ja siitä ei ole pitkä matka Ruotsi-Suomi haaveisiin ja suuriin väärinymmärryksiin ja riitoihin. Ihmeellistä on se, että niin pienellä vähemmistöllä kuin Suomen ns. ruotsinkieliset on niin häikäisevän suuri vaikutusvalta Suomen ja suomalaisten elämässä. Pahoja riitoja tulee, koska ruotsittajat / RKP on jostain kumman syystä määräänsä huomattavasti suurempi vaikuttaja
Suomi ei ole itsenäinen maa.


Katselukerrat: 166

metsäkeiju kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 20:04

Pakkoruotsi on pelkkä haitta suomenkielisten elämässä. Mitään todellista hyötyä pakkoruotsista ei oikeasti ole, ei Pohjois-Karjalassa eikä Etelä-Suomessa, ei missään päin Suomea.

Kielikokeilu on hyvä alku pakkoruotsin poistamiselle.

Keskustelu pakkoruotsin ja virkamiespakkoruotsin mielettömyydestä lähtee nyt toden teolla käyntiin.

Neuvos kommentoi_ 29. huhtikuu 2017 11:01

Koko itsenäisyytemme ajan on taistelta pakkoruotsia vastaan vaikka ruotsi aiemmin hävisi suomen venäjälle. Juhlarahamme voisi oikeastaan kuvata taistelua 100-vuotta pakkoruotsia vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot