YKSI LAKKO VOI PILATA VUOSIEN PITKÄJÄNTEISEN TYÖN

Tällä hetkellä 1500 metallimiestä on lakossa Tampereella. Lakon syynä ei ole ristiriita niiden 15 yrityksen kanssa, joissa kyseiset henkilöt ovat töissä. Lakon syynä ei ole myöskään kiista työehtosopimuksista työnantajajärjestön kanssa. Nyt lakkoillaan, koska ollaan tyytymättömiä Sipilän hallituksen politiikkaan.

Miksi ei äänestetä vaaleissa uusia kansanedustajia eduskuntaan, mikäli hallituksen politiikka ärsyttää? Mitä pahaa nämä yrittäjät ja yritykset ovat lakkolaisille tehneet? Miksi paha mieli puretaan varmuuden vuoksi ihan sivulliseen. Tämä yhteiskunta on mennyt vähän vinksalleen.

Nyt yrittäjät joutuvat kertomaan asiakkaille, että valitettavasti lupauksia ei pystytä pitämään ja tuotteet eivät tule ajallaan asiakkaalle. Ja tulevaisuudestakaan ei ole oikein tietoa, eihän sitä tiedä, koska sitä taas mennään lakkoon. Tämä merkitsee sitä, että tulevaisuudessa on taas vähemmän työpaikkoja Suomessa.

Tässä maassa on nyt kohta kymmenen vuotta yritetty saada taloutta jonkinlaisille raiteille. Vihdoinkin alkaa näkyä jotain kirkkaampaa valoa tunnelin päässä ja sitten vedetään mattoja alta niin että vaan heilahtaa. Itsekin kun on vääntänyt investointeja Suomen suuntaan, kaikki pienetkin kolaukset tuntuvat kuin moukarin iskuilta.

Nytkin on meneillään esimerkiksi kilpailu Teslasta lähes kymmenen Euroopan maan välillä. Samalla tavoin kilpaillaan uusista datakeskuksista. Ja kilpailu ei ole ainoastaan maiden välillä, vaan ennen kaikkea eri alueiden kesken. Tampereen seudun lakkotempaus ei ainakaan helpota uusien investointien saamista omalle kotiseudullemme.

Harri Jaskari

Kansanedustaja, kok

Katselukerrat: 349

Hapan Kaali kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 17:32

Kyllähän tämä lakko ihmettelemään pistää. Voiko tällä olla joku yhteys demarien kipuiluun? Harmittaahan tällainen lakkoilun kohteeksi valittujen yritysten puolesta. Jotenkin ehkä paremmin ymmärtäisi jos lakkoilijat jotenkin olisivat perustelleet näitä valintojaan.

Itse en tällaiseen menisi, kunniotan vaaleissa tehtyjä valintoja, hulinaksihan muuten menee.

teuvomast kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 17:45

Vartoo nyt Harri vielä n kaksi vuotta äänestetään uusia eduskuntaan koska ei sipilä eroa pyydä itse ja mikään muu ei sitä saa aikaan .

Ja ihan aito asia on lakkoilla pönttöjen lakienne vuoksi . terv tepivaari 

Orwell kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 20:58

Punapolitiikka eri koskaan ole piitannut muille aiheuttamistaan seurauksista eikä se ole näköjään mitenkään parantunut.

Tässäkin tapauksessa kyse oli punapolitrukkien maineen korostuksesta eikä mistään muusta.

Punakomissaareille potkut ja ay-liikkeeseen tervettä järkeä.

Timo Gottlieb kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 21:49

Sipilän diktaattorimainen oman edun tavoittelu taitaa ajaa vielä monta muutakin lakkoon, kiitä Harri Sipilää, älä kansaa syytä.

Orwell kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 21:59

Pitäisi kiittää aiempia hallituksia ja erityisesti demareita nykyisestä ahdingosta.

Jatkuva rahan jako ilman pienintäkään aavistusta siitä, mistä se jaettava raha otetaan, on demarien oma tavaramerkki.

Mika Helasvuo kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 22:41

H.Jaskari ISO PEUKKU !

Timo Gottlieb kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 22:47

Kuten sanoin, lakkoja en kannata, mutta tämä Sipilä Gate on omaa luokkaa. Tottakai Suomeen pitää saada duunia, mm Irlanti osaa saada ulkopuolisia tekijöitä (isoja firmoja) maahan jotka työllistää paikallisia, Suomi ei osaa....koska hyvä velisysteemi..

Mika Helasvuo kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 22:56

Timo, Irlanti on aika monella tapaa aivan eri asia kuin Suomi, yksi veroparatiiseista EU:n sisällä, Hollannin ja Luxenburgin lisäksi. 

Minun kovin vaikea ymmärtää sitä, miksi opposition populismi uppoaa niin kovin moneen, raha tulee taikaseinästä ja kaikille voidaan jakaa kaikkea kivaa, no kun ei vaan voida, se tie on käyty loppuun.

Katsokaa vaan mitä tapahtuu nyt kunnallisvaalien jälkeen ja seuraavien eduskuntavaalien jälkeen, punavihervasemmistohan jo kunnallisvaaleissa lupasi torpata niin koulutusleikkaukset kuin myös Soten, itse veikkaan etteivät torppaa kumpaakaan.

Timo Gottlieb kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 23:01

Suomessa on poliitikot jotka kääntää takin oman edun tavoittelussa. Ei tässä muuta.

Neuvos kommentoi_ 22. huhtikuu 2017 08:02

Tietääkö avaaja mitä on olla lisäämässä vauhtia ja samalla alennetaan ansiota?

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot